Projekt: Mirakel

Just nu visar SVT 2 en amerikansk dokumentär - från 2008 - som handlar om barn i olika åldrar med autism, och hur de tillsammans gör 'Projekt Mirakel' (Miracle Project) som innebär in föreställning där deras tanker blivit ett manus, skrivet av en riktigt manusförfattare och de får tillsammans med special pedagoger göra en teater föreställning innehållandes mycket musik.

I denna dokumenär får man även följa några av barnen under tiden fram till själva föreställningen, både vad gäller repetitionerna och deras vardag i hemmet.

Det är ju onekligen med blandade känslor man sitter och tittar på denna...

*Ilska över hur systemet är i Amerika, vill en enskild förälder flytta sin barn från den vanliga skolan där eleven inte har ens chans att hinna med och utveckla sig, kostar det mellan 25000 till 100 000 tusen dollar att ta det till rättegång o ha en liten chans att få sätta sitt barn i specialskola - hur är det eg i Sverige? Ganska bra tror jag då vi iaf har 'rätt' till specialskolor och välutbildade pedagoger

*Beundran till alla dessa barns föräldrar som har ett enormt tålamod och står ut med så otroligt mycket , och aldrig ger upp - dessutom visar de i alla lägen en obegränsad kärlek till sina barn.

*Samtidigt kommer ju så kallade 'skamliga' tankar som man inte får ha... för ärligt talat, hur mycket jag än beundrar dessa föräldrar så skulle jag inte vilja hamna i deras kläder. Det är ju den bistra sanningen.

Det är rikigt synd måste jag säga att de visar denna dokumentär - en väldigt lärorik sådan - vid detta klockaslag, den började eftermidnatt och är 1,5timmar lång. Fler borde fått chans att se den...

A Presto!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0