Lilleman På Sjukhus

Ja, inatt (LR tidig morgon, beroende på vem man frågar) så var Lilleman på sjukhus igen för problem med andningen.

Igår var han lite hostig - vilket jag trodde innebar: 'förkyld' - men imorse var det 3 sms från Stefan på sjukhuset. En knack på fönstret vid halvåtta då de var hemma igen, och från strax efter det till halv sju ikväll har jag varit där o oroat mig. Vi har försökt leka lite oxå , men det blev mest bokläsning och lite film. En kortis ut på gården för luft, men den tog vi mest på balkongen. Han fick bl.a. ett anfall när han sov (ja, givetvis vaknade han brutalt) så det var bara att sansa sig, lyfta upp honom o skynda ut.

Men han är en duktig liten kille. Fått sina 2 olika mediciner 3ggr idag o klagar bara när pappa försöker få i honom en dos när han äntligen vill ha lite mat med svaret 'nej, jag äter' =) Söt unge alltså!

Själv är jag trött, det tar på krafterna att oroa sig. Inte ens när han sov kunde man ju slappna av, så det har blivit begränsat med toalettbesök idag. Men det är smällar man får ta.

Hoppas han får sova inatt, fasters lille guldklimp.

A Presto!


Svenskarnas Fel

Följde AB's livechat lite på slutet - you gotta to Love Markus Larsson - och där var det ngn som skrev den mest klockrena kommentaren. Ngt i stil med:

Det är svenskarna fel att vi 'förlorar', alltså att Azerbajdzjan vinner. // Dvs. Svenska körtjejer o dansare, svensk koreograf och framför allt svenska låtskrivare!

Men... vill jag tillägga, jag hoppas att alla kan glädjas åt båda sakerna, dels för Sveriges revansch i detta sammanhang och dels för svenskarnas medverkan i vinnarbidraget.

Ps: Hade nu då inte
Azerbajdzjan varit så bra (?, smaksak) så hade då ett annat bidrag vunnit, det vills säga; ITALIEN.

A Presto!

3rd Place *jippie*

Ja, en 'brons'-plats är mer än superbra!


Hoppas nu bara att Saade får cred när han kommer hem!

A Presto!

Ledning Länge

Sverige behöll sin ledning väldigt länge, men nu efter 28 röstande länder ligger vi på 4:e plats med 117 poäng, 10 poäng efter ledande Azerbajdzjan

How will it end?!

Även om Sverige inte skulle vinna så kan vi iaf räkna detta som ett mkt bra år!

A Presto!

Efter Elva

Hmm... ok....

Efter 11 röstande länder ligger Sverige först... alltså vi leder

Härligt att Saade får lite cred för sin medverkan!

A Presto!

Nytt Jobb - SandKonstnär?

Ngn som ens hört talas om ordet 'sandkonstnär' innan kvällens final i ESC? Ok, LR i tisdag/torsdag för att vara helt ärlig.

I vilket fall som helst så lyssnar man ju inte ens på låten - Ukraina - utan man kollar ju endast på det fantastiska hon gör med sina händer och som visas på skärmen i bakgrunden. Hur 17 gör hon lixom? Fort går det ju oxå! Jaja, jag vet att det är inövat men iaf... Stor eloge till den kvinnan!

Själv går mina begränsningar till att promenara på stranden, samt bygga sandslott i sandlådan

A Presto!

Time for the sixties

Me happy


Nu var det äntligen dags för Serbien, ett bidrag jag gillar... men så gillar jag ju 60-talet så det var väl ett ganska givet gillande *tihi*

A Presto!

Houston + Dion = Österrike

Hmm... visst är Österrike som om man tagit en mixer och slängt ner Whitney Houston och Celine Dion och tryckt på 'on'?

Inte därför en perfekt mix (tänk Rachels vaniljkräm/ärtor o lök) men helt ok. Nej då, hon är helt klart mer än ok rent röstmässigt, men det är inte utan att man får vissa flashbacks till de båda stora sångerskorna, därav det lite 'dåliga'. Önskar en mer utpräglad eget uttryck.

A Presto!

You Got 2 Love Romania!

Håller tummarna lite extra för Rumänien


En låt som inte gör ont i öronen och en låt som denna tävlingen behöver.

A Presto!

What The F*ck?!

1: Vad PIP har hon på sig?

2: Vet hon vart hon är? På en scen i Düsseldorf... inte på en porrfilmsinspelning.

3: Vad ska dansarna föreställa? Aliens?!


4: Inte bara Eric som missar kameravinklar, ngt som går i produktionen?

5: Inte PIP kan denna låten hamna bra till i slutändan?

6: Enough said

A Presto!

Update:
Om det inte var solklart för alla så gällde inlägget Tysklands Lena.

I'm Blue

No, I'm not.

Det är säkert massor av unga (och även sådanda som var unga under tidiga 2000-talet då gruppen slog igenom *L*) som inte röstar på låten för låtens skull, utan röstar på själva gruppen - BLUE.


Update;
Vad 17 har killarna på sig eg?! Väldigt illasittande kläder, nästan som om de var uppsydda till en annan grupp först...? =)

Men men, så är det ju. Det är ju samma sak som att alla grannröstar så... ok, not a big deal. Mer än då låten inte är speciellt bra, och inte heller framförandet.

A Presto!

Jason Who?

Vad hette den där Jason.. Mras? Han som sjöng en kalasskön låt, I'm yours...?

Iaf, Schweiz bidrag påminner mig om den låte... vilket i sin tur innebär att jag gillar Schweiz


A Presto!

Amo Italia

Välkommen tillbaka Italien!!!En fråga dock; varför sjöng ni inte på italienska?!

Det trodde jag när jag såg de 'för-snuttarna', men kunde inte hur mkt jag än försökte på logik i ordet 'spelderai' o sammanhanget.

Idag fick jag förklaringen; Han sjunger på engelska 'Splendid Love'


A Presto!

Snutten Bättre

Jag måste säga att jag blev besviken på Frankrike. Ok bra, men inte mer.

Den snutt som cirkulerat innan, där han spelat in en sorts musikvideo, var mkt mer kraftfull... T.o.m. sångaren var snyggare i snutten.

Men men, jag gillar den som sagt... vet inte vad jag tycker om sammanhanget, men det är ju låten som är viktigast

A Presto!

Seg, Segare, Segast

Shit, jag tycker verkligen att Rysslands bidrag är segt... trots att det tillhör kategorin 'upptempo'.A Presto!

Med Mening LR Ej?

En fråga cirkulerar i mitt huvud efter Erics framträdande....

Var det meningen att han inte skulle titta i många av de olika kamerorna?! Nu såg det ut som om han ofta tittade brevid dem, alt i en annan - icke i fokus - kamera.

Om det ej var meningen, varifrån kom denna miss?! Hmm....

A Presto

EpilepsiAnfall

Det får man om man kollar på tv:n när Irlands bidrag är igång, helt galet jobbig scenorgrafi

Men som sagt, jag gillar själva låten så det är bara att kolla på skärmen här istället och lyssna *nemas problemas*


A Presto!

Tog Pengarna Slut?

Hmm... jag undrar om alla pengar gick åt till den gigantiska ringen så att de ej hade råd att köpa tillräckligt med tyg för att sy en hel klänning?!

Dessutom stelopererad och därefter fastspikad i golvet eftersom skorna tydligen har så höga klackar att they are not made for walking.


Såååååååååååååååååååååååååååååååååå djälva tråkigt framförande. Det närmaste i stil är vår Jenny Silver o tom hon var bättre.

A Presto!

Me Want

Denna framkallar ett väldigt stort 'Vill-Ha-Begär' hos mig...


Ngn som vet vart man kan införskaffa den/de??? Bilden hittade jag i mina gömmor över saker jag stött på på internet under de senaste åren och sparat.

Jaja, jag vet den passar bäst för killar, men herregud kan man inte få ha lite kul i vardagen? =)

A Presto!

Håll Ut

Ikväll är det som sagt final i årets ESC, så imorgon har jag nog nördat färdigt (vilket är intressant, eftersom jag eg inte är speciellt intresserad överhuvudtaget *L*) och släppt ut mina åsikter vad gäller låtar, kläder, framträdande och andra trivialiteter


Mer kärlek åt folket

A Presto!

Nice Cover

O yes, man kan säga att jag diggar inledningen av finalen i ESC. Aldrig gillat Lena o vinnarlåten 'Love' eftersom hennes tillgjorda accent. Hon har den inte när hon pratar och - märk väl - inte när hon framför årets bidrag för Tyskland. I år sjunger hon istället med sin normala röst.

Enda anledning till att jag hoppas det går hyfsat bra för henne i år alt hamnar sist, så att man i vilket fall som helst slipper höra Lena o 'Love' på radion fler ggr.

För förtydligande:
Själva inledningen var väl eg inte ngt vidare, men det jag diggar är alltså den nya, och mkt bättre, versionen av förra årets vinnarlåt.

A Presto!


Lipstick All The Way

Jag gillar verkligen det nytänkande IrlandA Presto!


Stäng Av (O)Ljudet

Allvarligt hur man låta vissa låtar gå vidare... och då menar jag redan från början. Ta bara Belgien som ett klockrent exempel, var denna fruktansvärda a cappella grupp det bästa de hade?! Really?!

Jag var tom att sätta tv:n på 'mute' för jag höll på att bli galen av oljudet som flödade!

Snälla, rara, söta Europa. Rösta INTE vidare Belgien till lördagens final, orkar helt enkelt inte med den låten i repris!


A Presto!

Otrolig Vinst

Jag kommer inte riktigt ihåg hur förra låten lät, då när hon vann - Dana International - men i samband med penisavlägsnadeoperationen måste iså fall även sångrösten försvunnit för jisses vilken kalasdålig låt som helhet.

A Presto!

Hmm...

Kan inte bestämma mig för vad jag tycker om Estland, gillar / ogillar. Kan ju säga att jag verkligen ogillar robotrösten men resten är ju gladpop och iQ-befriat, lagom för ESC.

A Presto!

Radiovänligt Trall

Rumänien skulle jag inte stänga av om jag hörde den på radion i bilen


A Presto!

Mera G

Jag tycker även att både Bulgarien och Makedonien var bra.

I förhållande till tisdagens deltävlingen är ju allt kalasbra =) Skillnanden mellan de båda deltävlingar är verkligen märkbar. Nu kan man inte göra annat än att hålla tummarna för Eric och Sverige, vi måste ju visa att downet med Anna Bergendalh förra året bara var för att hon var dålig och osäker inte för att Sverige blivit musikalisk dåligt.

A Presto!

Uppdatering efter snabbrepris;

Hmm... gillar nog inte Bulgarien trots allt, alltför skrikigt.

Saade = Klart Godkänt

Ja, man måste faktiskt ge killen lite cred. Hans framförande var helt klart bra... fart o fläkt, texten satt, dansen lämnade inget åt fantasin... Ett bidrag jag ärligt kan säga att jag gillar, i detta sällskap, utan att för den delen vara patriotisk.

Sedan är ju dock frågan huruvida det var meningen att buren skulle sprängas som i Sverige LR ej..?  Nu kändes det lite som om sprängningen misslyckades och han fick slå sig ut genom krackelerat glas...Ngn som vet?

Det sades ju innan att om sprängningen ej tillåts LR om det ej funkar så var plan B duschen, funkade ju för honom förra året. Men som Eric sa(a)de *tihi* så vore ju duschen orelevant för låten detta år.

A Presto!

Europa Behöver MoldavienJag säger bara det; YES!

Denna tillställning behöver länder med humorn i behåll... detta år går det priset till Moldavien, 'So Lucky'

A Presto!

Hellre Rongedal

Allvarligt, vad har Slovkien där att göra? Visst, jag vet att man kan säga det om många bidrag... men om man måste skicka ett tvillingpar kan man då inte ta ett lagom charmigt såsom tex bröderna Rongedal? =)


A Presto!

Sammanfattning; Helt Ok

Sammanfattning:

Ja, vad kan man säga....

*mina 3 favoriter gick vidare till finalen på lördag


*Norge, ja de gick inte vidare...*tihi*

*Gillar även att att Island gick vidare, då de hade en tribute låt till en avliden musikerkollega. Snabbt bildade killen i frågas kollegor ett band och framförde hans låt till hans minne. *me like*

*Lite halvtråkigt att Ryssland faktiskt gick vidare, men man får ju se det positivt och hoppas att nu Eric Saade oxå går vidare till finalen och sen får knäppa honom på näsan på lördag.

A Presto!

Armeniens Nanne Grönwall

Allas vår Nanne Grönwall har en kusin... LR ngt iaf, för shit vad lika de var. Både låtmässigt, scenspråk och klädval. Armeniens bidrag kunde lika gärna framförts av Nanne utan att ngn skulle märkt ngn skillnad.


Ok, det var inte de bästa bilderna jag hittade på nätet, men antar det kommer finnas fler efter kvällens semifinal är avklarad.

A Presto!

Helt Ok

Ett land som får godkänt i detta spektakel är Turkiet, lite mer rockigt och föll mig i smaken... Hoppas man får höra den på radion, LR att den åtminstone går vidare till på lördag... då ska jag iaf ha på tv:n i bakgrunden och invänta =)

A Presto!

Lite Rap, Lite Skrik & Lite Oväsen

Ja, förutom sista formuleringen så var det faktiskt precis så som Georgiens bidrag presenterades =) Om ngn frågar mig så var det en klockren beskrivning!


Vet inte hur originalsångerskan lät, men tydligen blev hon kickad för att hon inte höll 'internationellt kvalité'. Den som nu sjöng var riktigt bra, dock lik Sara Lumholt (LR vad hon nu heter, andra tjejhalvan i A-Teens), men 100ggr bättre sångerska. Hon kunde även sjunga och uttala engelska =)

Det som jag dock kan anmärka på var klädvalet... vem i helsike var skyldig till den fruktansvärda scenklädsel??! *urk*

A Presto!

Go Portugal =)

Ja, vad säger man... ibland är inte ord tillräckliga =)

Om jag säger som så att jag pausade det jag samtidigt håller på med på datorn för att verkligen uppleva - ja, det handlar inte bara om att lyssna/titta, det är helt enkelt en upplevelse *asg* - Portugals bidrag.

Sammanfattning; en ngt medryckande melodi med ett nummer som verkar taget ur ngn lokalrevy =)

Man måste dock ge en eloge till sångarna som orkar hålla upp armarna numret igenom.

A Presto!

Norge Får Ursäkta

Ja, kom på att jag ju måste göra ett tillägg till mitt tidigare inlägg gällande ESC...Vad 17 hände där lixom?! Ja, jag förstår att det var en glad uppåt låt som säkert går hem hos många... men inte hos mig.

*Den har totalt 0 logik, håller med den politiker som utryckte sin åsikt genom att säga att det inte representerade Norge. Och då syftar jag inte på att tjejen är mörk, utan för att låten är typ ngn fåording jibbrich. Textmässigt i stil med omsusade Åsa Jinder.
*Jag är generellt emot upprepande upprepning.
*Låter påminner mig för mkt om Lady Gaga; Born This Way. Inte musikmässigt utan vad gäller text.

Och svar ja, jag vet att en favorit hos mig: Me & My Drum säkert inte representerar just det 'klassiska svenska' samt uppfyller kriterien 'logisk text' med sitt; bom sicka bom, bombombom

Om jag säger såhär: Hade jag brytt mig tillräckligt om utgången för att ringa och rösta, så hade Norge inte ens fått min sympatiröst som grannland. *enough said*

A Presto!

MusikÅsikter ESC 2011

Slötittar lite på Eurovision, efter att ha värmt upp med Girls Just Want To Have Fun och självklart har man ju då lite åsikter...

Hittills så gillar jag

*Serbien
*Schweiz


På lite bonusplats: Finland.

Det är bara för att jag gillade hans röst, men den passade inte till - den för övrigt tråkiga - låten.

Jaja, kvällen är ju inte slut än, tror det är typ halvvägs nu så man vet ju inte vart detta slutar =)

A Presto!Inga Bilder

Hade tänkt att publicera lite bilder från alla mina olika planteringar som gjordes i helgen, men tiden räckte inte riktigt till det idag... Maybe tomorrow.

Fint blev det iaf och jag är kalasnöjd, speciellt med det rosa arrangemanget som nu står på mitt köksbord (iaf än så länge, ej bestämt vart det ska få stå riktigt). Nelly gillade mest det lila. Jag ´tvingade´ med mig henne ut för lite socialt sällskap, knappt sett henne på hela veckan.

Jaja, vi får se om det blir några bilder... om inte imorgon så iaf under veckan.

A Presto!

Härlig Helg

Ja, det kan man verkligen säga att jag har haft...

Jag var för det första helt ledig, det var strålande sol... jag menar, vilken bra börja =)

Både lördag o söndag var sedan med mycket innehåll och nyttogörande, ledig idag oxå så det känns som om helgen bara fortsätter *nice*

A Presto!

Ingen Gris Än Så Länge

Ibland är han en liten Emil... blond och full med bus... han har till o med samma sorts leende som avslöjar buset på lång väg =) Ingen pokerspelare där inte, han är bara totalt kalasnöjd när han filurat.

Men jag beklagar mig inte över lite bus, det är bara roligt... speciellt som ikväll när han är Speedy Gonsalez och bygger täcktält =) Så länge han inte kommer hem med en gris och/eller gör den på lyran så det lugnt =)

A Presto!

Jack Sörplar ChokladGlass

Emil han säger att man måste sörple, annars vet man inte att det är soppe...

Jack, ja hans devis är tydligen att man måste sörpla glass. Speciellt när man har fått välja glass och den har MadagaskarTigern på och är i en rolig förpackning man måste trycka upp... Mamma blir jätteglad för hans fina pikéskjorta, som var grön när promenaden började =)

Han var supersöt när han satt och sörplade sin glass och skrattade högt i solen med glass bokstavligt talat i hela ansiktet... Tydligen tyckte han att det var roligt med chokladtäckt näsa =)

A Presto!

Sjunger Röven? =)

Överläggning inför en eventuell flytt av en tung plåttunna...

Dennis: Jo, det går. Men det kommer låta som om röven försöker sjunga.

Jag: ASG!!!!!!!!!!!!!!!A Presto!

Det Stör Mig

Ja, faktiskt så stör det mig dubbelt upp....

Det som stör mig är nämligen att det faktiskt stör mig!

Ja, ni hör ju.. logiken är lika underbar som alltid =)

A Presto!

Don't Drink And Fly

Jobbade hela den underbara (tydligen) påsken så här kommer en något försenad påskhälsning:A Presto!

RSS 2.0