Buon Giorno

Så, då var det morgon och en ny härlig - o solig - dag är här. Jag jobbar till ca 20.30 ikväll så jag får inte direkt se solen, men jag vet att den är där iaf.... ska nog försöka ta en långlunch och försöka hitta den o bekanta mig lite närmare med den tror jag..... bada kanske...

Solflinka: du vet ju hur alla mina dagar såg ut sommaren 2007.... regn, regn o åter regn. Det kunde tom vara fint väder på morgonen o ända fram tills jag gick av mitt pass, 5minuter innan jag slutade så började det regna. Det var faktiskt så illa att det blev ett internt jobb på arbetsplatsen.

-'Jag ska på det / göra det den o den dagen, kan du jobba då så att det inte regnar?' =) Tragiskt, men sant....

Men men, som sagt - njut medans ni kan =)

*sommaren är (alltför) kort*

Min Bror

Ja, min storebror han är nog den bästa bror man kan ha! Av många olika anledningar. Han stöttar alltid när det är tungt i livet, säger sin raka mening, omtänksam till max, är kalaskul att ha i sin omgivning, duktig på det mesta.... bland annat på att laga underbar mat samt härliga desserter - denna gjorde han i påskas när han var o hälsade på mig tillsammans med sin familj:



Det var hur mumsigt som helst *jummy*

Enda nackdelen är väl att han tyvärr bor för långt bort ifrån mig.... så vi kan inte träffas som jag vill =( Men när jag har möjlighet att åka upp så får de mig alltid att känna mig supervälkommen (trots att jag har med mig packning som om jag var på väg att flytta in *L*)

En bonus med min bror är att för cirka 3 månader sedan även gav mig världens underbaraste brorsson *kärlek*

*Amo la mia famiglia*

Sol Resa

Drog en pitch för Tess idag oxå:

Restresa i månadsskiftet augusti / september.

Enda kravet:

Sol, värme, bad och lite lugn & ro =)

Behöver jag säga att jag verkligen ser fram emot detta?! Tänkte väl det...

*Tess, gillar ditt resesällskap*

Tatuering Bestämd

Nu är jag nöjd!

Har ju glömt att meddela att jag idag när jag gick på stan kom på både vad jag vill tatuera och var någonstans... vet helt ärligt inte hur det gick till riktigt, men det var i princip som en uppenbarelse =) Ska bara cleara lite med lillasyster yster oxå =)

Vad får man se bildbevis på när det är gjort =) *happy me*

A Presto!


Spännande

Att jag inte vet hur morgondagens arbetsschema ser ut.... men som jag brukar säga:

Det ger sig väl vad tiden lider =)

A Presto!

Hmm...

..... hur var det där med att rensa ur garderoben egentligen? Ska nog börja ta tag i det nu =) Innan John Blund kommer och knackar på... han gjorde ju det tidigare ikväll, så kallat oväntat besök, och jag tog en timmes lur - coffetime =)

*Buona Sera*

Test av tjänst

Ja, det är vad detta inlägget är... om det fungerar, ja det ger sig väl helt enkelt - precis som allting annat här i världen =)

Have a nice one!

Norrland Någon? =)

Det har varit värmerekord för säsongen... i Lycksele, där man hade 30grader *nice*

Dock kommer det bli lika varmt om inte varmare både imorgon och i övermorgon.... allt detta härliga dock i östra Norrland....

Någon som har några dagar ledig och är sugen på Norrland? =)

A Presto!

Tyst Minut

Såg på nyheterna att senatern, LR om det var kongressen, i USA att de högtidigligt höll en tyst minut för att heda popikonen Michael Jackson. Det är stort!

R.I.P.

Rasmus Elm

Alltså, jag förstår verkligen att man är trött efter en sådan här turnering... men allvarligt, en mer menlös intervju får man nog leta efter!

Dock sa ett bra uttalande:

'Vi spelade bra, och vi föll med flaggan i topp'

Så sant som det var sagt! *go Sweden* Glöm inte att detta är vårt framtida hopp för svensk fotboll...


*Tanti Auguri*

Borde Ringa Tess

Ja, det borde jag oxå göra nu ikväll... sa det idag när jag hade henne på msn-tråd =) Men eftersom våra samtal har en förmåga att vara väääldig länge - missförstå mig rätt, det är något jag verkligen att göra, men inte ikväll när jag har lite att göra :-(  - har inte pratat med henne då hon fyllde år (eftersom hon hade middagsdate då *L*)

Jag får nog ta reda på vilket telefonbolag hon har sin mobil på, och ringa henne imorgon istället.... har ju mottagning på vissa väl valda platser =)

A Presto!


I Wonder

Om jag skulle ta och försöka städa undan lite nu när jag är någorlunda pigg fortfarande.... LR om jag istället ska inventera min garderob - LR nej, det blir iså fall min höga byrå - och rensa ut kläder som jag verkligen aldrig använder längre....

Denna veckan har jag införskattat mig både 2 nya snygga sommarskjortor samt 2 nya härliga bh:ar - apropå det, fan vad svårt det är hitta just det plagget i rätt storlek i vanliga klädbutiker, typ H&M, Lindex osv - de två skjortorna ser jag som en försenad födelsedagspresent från mina föräldrar då jag fick pengar i just det ändamålet när jag var hemma sist =) *grazie*

Jaja, det ger sig hur kvällen fortskrider... först och främst blir det iaf en kaffe =)

A Presto!

I Love

I love my new car....

Just wanted to say that - in case someone didn't believed me or had missed the information =)

*Bella Macchina*

GAIS - stolen

Ur en buskis:

Sagt till en person som ligger raktlång i en saccosäck:

'-Nu sitter han i GAIS-stolen'
'-GAIS-stolen?'
'-Ja, lägre ner går inte att komma!'

----

Efter att person 1 hällt upp en väldigt liten mängd Grönstedt i ett glas:

-'Det var inte mycket i detta glaset'
-'Nej, du har fått en Marjasin'
-'Marjasin?'
-'Ja, en liten djävel'

----

Ja, vad säger man? Humor på hög nivå =)

A Presto!

England vs Sverige

Tycker så synd om Molins som missade avgörande straffen.... rakt i stolpen gick den - vilket tyvärr nog kommer innebära att han blir syndabocken för kvällen. Helt omotiverat enligt mig, det är ju inte lite press på stackarn, som går in och verkligen måste sätta sin straff eftersom det efter de 5 första står 4lika. Sedan blir det ju varannan tills någon missar, och England hade satt sin... ja, ni hör ju själva vilken press det låg på honom.

Grattis England - väldigt bra kämpat o spelat Sverige (de lyckades ju med bedriften att spela upp sig andra halvlek o utjämna, efter att ha avslutat den första med 3 mål i baken)

*Buona Partita*

Kyliga Straffläggare

Shit, vad jag blev imponerad när Lustig klev fram o hur kyligt som helst slog in sin straff..... det var nog den kyligaste lagda straff jag sett i sådant här sammanhang.....

Sen kom Bengtsson in och gjorde exakt likadant =)

*4-4*

Silverpil =)

Nu ska jag åka och hämta hem min nya bil... förra bilen (än så länge min nuvarande) är ju 'pärlan', och jag tror att den nya kommer bli 'silverpilen'

Kommer nog åtminstone någongång spelas 'vi sitter i samma bil - en silvergrå missil' när jag kör min nya =)

*Later*

Langos =)

Vill bara upplysa alla underbara människor att jag nu ska äta lunch - härlig langos! =) Årets första, men det lär inte bli den sista.

Mötte en man när jag var på torget, som kom gåendes med en supergoddoftande (jo, det är ett ord) och efter jag sniffat luften runtomkring mig ren på langosdoft, så var jag ju tvungen att köpa en jag oxå.... frågan var ju bara 'var?' Letade genom hela det stora torget - det är fyllt med alla sorters stånd såhär års - innan jag hittade det, men sen.... där var det, som en härlig uppenbarelse i gult =)

Det var premiäröppning denna veckan så istället för som kommande 3 dagar i veckan (o givetvis inte som idag fredag när jag var ledig) är de här varje dag hela veckan - o alla olika langos kostar bara 45kr.

Gissa om jag blev löjligt lycklig när de hade min favorit: vitlök, räkor, svart kaviar, gräslök *mumsfilibaba*

*Buon Appetito*

Dagen Att Göra

Nej, ångrade mig redan... ska inte tråka ut er med allt som jag ska göra idag...

Men det jag ska göra precis nu är att
*duscha,
*klä på mig (vore ju bra)
*gå ner på stan o hämta ut den bok jag beställt och som de ringde igår från bokhandeln och meddelade att den kommit
*in en sväng på Life o se om jag hittar det där som alltid rekommenderas för min dumma onda mage
*HÄMTA HEM MIN NYA BIL *jippie

Buona Giornata a Tutti!

Larry Söder

På SVT visades någon sorts partistämma från Kristdemokraterna 'Kristdemokraternas Riksting', där olika personer presenterar sina förslag på människor som de vill ha in i partistyrelsen.

Men allvarligt, hur många gånger kan man säga Larry Söder i ett uttalande som totalt är under 2minuter?! Det hade motsatt verkan gentemot vad jag tror att de troligtvis var ute efter. Istället för att vilja rösta på just Larry Söder, så blev man mest nästan förbannad på honom och den blonda lilla tjej som predikade för hans person! Jag tror inte att det var riktigt vad någon av dem var ute efter....

A Presto!


Michael Jackson

Minikollage från AB:



För att läsa mer så rekommendera som alltid Aftonbladets hemsida. Här hittar man milstolparna, och hela karriären.

Vilket favoritminne har du av The King of Pop? Favoritlåt? Finns ju några klassiker att välja på, men även en del guldkorn som inte fått lika mycket uppmärksamhet som de förtjänar....

R.I.P.


Michael Jackson - Död?

Jag hade egentligen inte tänkt starta min dator nu ikväll när jag kom hem ifrån jobbet men med tanke på kvällens stora nyhet kände jag att jag vill det trots allt....

Michael Jackson, är han verkligen död?! Känns hur konsigt som helst... Missförstå mig inte, jag är inte galet fan, men när det gäller så här 'stora' och speciella människor så blir det ändå något ofattbart över det hela och nästan ogripbart tomrum.... kan inte beskriva det på något annat sätt.

Läste på textnyheterna att han avlidit efter en hjärtattack - på ett sjukhus i Los Angeles. Men han hade ju först hittats livlös i sitt hem utan andning, men antagligen blir man inte dödförklarad förrän på sjukhuset. Rent logiskt så är det ju inte direkt konstigt efter all den stress han levt i det senaste decenniumet.

Det har ju varit i princip oändligt många turer kring denna mannen - denna myt - genom åren, som egentligen började redan när han var 5år och slog igenom med Jackson Five. I slutet var han väl dock tragiskt nog nästan mer känd för sina historier kring pedofilihärvan, missbruk, konstiga uppfostrings förhållanden och ekonomiska problem än för sin enorma musikskatt som han trots allt bidragit med till musikhistorien i världen....

R.I.P

Buon Compleanno Tess!

Idag fyller min vän Tess år - men eftersom man aldrig frågar en kvinna om ålder, så avslöjar jag den inte här (även om jag kan avslöja att det är mycket ungt *L*) - så;

ETT STORT GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG! BUON COMPLEANNO! HAPPY BIRTHDAY! TANTI AUGURI!

Jag hoppas att du får en riktigt kalasbra dag och att du:

1. äter tårta
2. har åtminstone en ballong


Samt att du firar den - din egen present är ju redan inköpt, är den även levererad? - sen firar vi den ordentligt en gång till i sommar när du kommer hit ner! Klackarna i taket, någon? =)

Vi hörs senare idag!

*Många grattiskramar*

Tidig kväll - Tidig morgon

Var så kalastrött efter min mastodontdag på stan igår, jobbigt när man ska klämma in alla måsten på en och samma dag - den enda dag man är ledig - men jag hade inte direkt något val. Så igår låg jag i min säng redan innan 22.00, vet inte ens när jag gjorde det senast =)

Men det blev bra igår:

*fick tid på sjukhuset
*handlade mat (dock fel, eftersom jag saknar ugn i min jobblägenhet - får höra med Flingsalt)
*köpte en kalasgod latte
*handlade ännu en julklapp till Jack (får nog höra med lillasyster Yster
*pratade med pappa
*köpte mig ett snyggt linne - för 49.50kr =)
*Köpte en lilarandig skjorta
*klippte mig
*var på bibblan och lånade en väldigt bra o aktuell bok
*besökte HemTex - inköp gjordes för jobbets räkning
*faxade mina veckorapporter så jag även får betalt för mina resor - 510km blev det
*beställde en bok som jag letat svensk titel på sedan 2006 - L'angelo che torna
*köpte 2 chokladägg till Flingsalt  i stadens speciella chokladbutik - det ena hann dock smälta i bilen =(
*träffade på T
*var hos bilåterförsäljaren - provkörde 2 bilar för att känna skillnad.
  - blir nog beställning på det idag, eller imorgon

Ja, det var nog det hela tror jag....

Eftersom jag lade mig så tidigt igår så vaknade jag även tidigt, var uppe o donande redan kl.8 - trots att jag vaknat fyrtioelva gånger inatt o varit uppe o bland annat drack välbehövligt härligt vatten =) Var väl mina grillade starka korvar som var lite skyldig där tror jag...

Nu ska jag städa - på riktigt - ett par timmar innan det ska bli lunch, och sedan iväg till jobbet.

A Presto!

Ok, baby, ok

Vad kan jag säga?

Me like a lot =)

Ser fram emot sommaren - då blir det iaf 2ggr - sedan får man hålla tummarna för hösten....

Troligtvis endast 2 personer som förstår detta inlägg men var tvungen att skriva om det - härligt sätt att börja morgonen =)

Buona Giornata


Ögongodis

Alltså, det måste vara ett tag sedan jag såg T... jag vet ju att det är ögongodis på hög nivå - men när jag tidigare idag träffade på honom vid mataffären så var han härligare än vanligt ;-)

Sugen på makrill någon? =)

*dream sweet dreams*

Tröttare än Tröttast

Det är vad jag är nu...

Gick hemifrån ca 10minuter efter mitt senaste inlägg o kom hem efter 19 nu ikväll.... hela dagen runt på stan för olika ärenden, det var jobbigt svar ja.... men skönt väder iaf =)

Nu ska jag sova säng säng väldigt tidigt *promise*

Officiellt Upprörd

Det kan man uttrycka det milt att jag är nu...

Duscha, påklädd o klar för en tur ner på stan.... när jag inser att min portmonä med alla pengar och smartcase - körkort & kontokort - inte ligger i den väska jag trott hela tiden! Hmm... vad göra nu?! Ja, det är den stora frågan. Vill verkligen inte behöva spärra mitt kort igen, bara för att sen hitta det på typ jobbet. Och jag kan inte be ngn gå o kolla eftersom jag ju har nyckeln med mig till min lägenhet där.

Men det är ju inte det värsta är ju att jag inte kommer få ett jota gjort idag! Kan inte köra bil utan mitt körkort - inte värt o riskera böter - inte klippa mig, göra ärenden på stan, inte handla mat utan mina pengar LR kontokort! Så djälva typiskt så det inte är sant...!

Sen är ju nästa fråga vart 17 den kan ha tagit vägen? Vet att jag hade den i den aktuella väskan på jobbet eftersom jag lade i pengarna där som Jo var skyldig mig o nu betalade tillbaka. Kan inte hur mycket jag än försäker erinra mig om att jag tagit upp den ur väskan efter det. Vilket innebär att jag borde ha haft med den hem...

*Buona Fortuna*

Dax För Stan

Nej, nu är det dags för mig att hoppa ini duschen så att jag kan gå ner på stan snart.... börjar bli dags för en kaffe, och eftersom mitt kaffe är slut här hemma - frånsett 2st som jag måste spara, en till ikväll o en till imorgon - så borde jag skynda mig ut på stan, och dessutom göra den punkten på listan till prioritet =)

A Presto!

Dagens To-Do-List

Min Ledig Måndag:

*ringa sjukhuset o beställa tid
*kolla mailen för besked från vissa bilåterförsäljare
*skicka in mina tidrapporter
*ner på stan till 'min' barista o ta en latte
*strosa på stan (ja, det måste stå med annars finna alltför stor risk att jag inte gör det utan bara andra 'måsten')
*handla
*städa lägenheten
*åka till bilåterförsäljaren
*säkert ngt mer som jag har glömt just nu

Buona Giornata!

Tid Beställd

Nu har jag iaf fått tummen ur och ringt sjukhuset o beställt tid... så nu kan jag säga det t mamma med gott samvete så hon slipper fråga mer om jag gjort det eller ej.

Fick tid på min lediga dag i juli - bra för nu kan jag rättfärdiga den ledigheten ännu bättre till min chef - hoppas bara att det verkligen endast är undersökning så att de inte ska in o pilla LR liknande.... Måste ju hem i tid för att kunna hämta Tess vid tåget =) Har ca 40minuter till det sjukhus jag fick tid på, och den snälla sköterskan upplyste mig om att jag kan åka gratis på tåg/buss om jag visar upp min kallelse. Ska nog fundera på det iaf.... Vore kanske skönt slippa ta bilen i onödan, lite mer av en utflyktskänsla... men det ger sig som sagt, ett par veckor kvar.

Buona Giornata!

Vill Ha!!!!!

Ja, jag vill verkligen ha denna....



Vad jag däremot inte vill, är att betala 600 kronor för den... synd att jag inte fyller år / det är julafton...

*Voglio*

Mat Hygien

Hmm... jag undrar om Flingsalt ser på matprogrammet som visar på TV4; Vad blir det för mat?

Det är ju lite onekligen väldigt många brister i vad vi vanliga dödliga kallar 'Livsmedelshygien'. Kolla precis på slutet av programmet när jag skulle kolla en sak på text-tv, och då kom jag precis in när han, Per Moberg, bland annat:

*stoppade fingrarna i maten för avsmakning - slickade av dem och fortsatte sin matlagning
*tappade sin kökshanduk på golvet - stoppade tillfälligt sin uppläggning för att ta upp handuken o använda den
*hackade dill på en tidigare använd skärbräda
*stoppade återigen fingrarna i maten
*avsmakade med hjälp av såssleven han använde för att röra i grytan - en såsslev han direkt sen lade tillbaka i grytan

Och allt detta inom loppet av ca 5 minuter!

Visst, man är väl lite arbetsskadad erkänner - men inte ens vid min matlagning här hemma, o de gånger det endast är till mig själv så stoppar jag fingrarna i maten för avsmakning. Det var ju något man fick lära sig redan under högstadiet på hemkunskapen.

När Tess & Jessica var här i februari så undrade den senare av dem - även den som överlägset lagar minst mat av oss tre - varför det gick åt så många teskedar =)

Flingsalt; se ej det programmet... det kan vara skadligt =)

A Presto!

Vatten Rädsla?

Ok, rätta mig om jag har fel, men är inte tigern ett kattdjur?

Och har man inte alltid fått höra att katter är rädda för vatten?

På kunskapskanalen gick det en dokumentär om just tigern, och dess vardag o förflyttning - där det visades hur alla tigrarna badade.... ?!

A Presto!

Saft Passoa

Hmm... ja, det är - tyvärr - sant. Jag hade en saft hemma, och eftersom jag har kommit ini en period där jag är i princip törstig hela tiden, svepte jag 2 stora glas av denna saft: Peach Passion.

Den var lite konstig, men jag klurade inte riktigt ut varför förrän precis nu.... den smakar ungefär som Passoa, fast utan alkohol... så det är både bra och dåligt, där nog tyvärr det dåliga övervinner. Jag föredrar den riktiga varan så att säga =)

A Presto!

3h Powernap

Jag blev akut trött efter min lunch förut idag och bestämde mig för att ta en powernap.... hur det gick? Well, jag somnade och vaknade..... 3h (!) senare!

Hmm... borde nog ha ställt klockan. Var ju annat än pigg när jag sen vaknade kan jag ju avslöja.... nu ska jag ta min ransonerade kaffe och sedan se om jag kan få lite ork tillbaka så att jag kan städa lägenheten. Jag vet, jag vet. Jag hade hade ändå inte tänkt ta hela dagen till städning o röjning, men hade ju varit bra att vara långt kommen, typ endast dammsugning o skurning imorgon - ni som läst tidigare inlägg vet ju att jag har lite annat att syssla med imorgon...

Jaja, vi får se vart energinivån hamnar efter min lilla espresso =)

A Presto!

Lunch?

Ja, nu är jag faktiskt hungrig.... så det blir nog ett litet break från min enorma arbetsbörda idag (*L*) och laga lite lunch istället... frågan är bara vad. Det är ju som sagt så att jag inte direkt har mycket saker hemma eftersom jag generellt inte är hemma så ofta och därför har ett tomt kylskåp när jag väl kommer hem. Ska handla lite imorgon, lovar mig själv det. Men jag tror att det får bli härligt midsommarmat idag... dock åt jag ju efterrätten till frukost men det kan jag leva med =)

*Buon Appetito*

Sköna Söndag

Hmm... jag undrar om jag ska ta tillfället i akt på denna sköna söndag att gå igenom alla foton så att jag hittar de jag vill framkalla. Vill göra iordning mitt fotoalbum från både resan till Rom och resan till New York, vill även göra klart albumet om min brorson - men där väntar jag på foton från både storebror & lillasyster Yster.

Måste även försöka få fason på två födelsedagspresenter, Tess fyller om några få dagar men hon ska få bli firad i juli istället när hon kommer hit ner, men jag vill ändå att det ska vara inpackat o klart innan det. Dessutom så har jag av en slump hittat en riktigt bra extra present som jag sprang på i en affär av en slump *så klockren* var bara tvungen att köpa den! Hoppas nu att Tess blir glad, men det tror jag faktiskt =)  Vill eg lägga upp en bild här i bloggen men eftersom hon läser denna så får ni se den efter det att hon öppnat sina presenter =)

Jessica fyller inte förrän i juli, men jag vet inte ens om hon kommer hit ner i sommar så hon får kanske få sin present senare i höst när jag är uppåt vägarna igen.... Men eftersom jag faktiskt hållit på med hennes present sedan i julas - då den drastiskt fick bli en kombinerad julklapp/födelsedagspresent när det visade sig bli väldigt dyrt... that's life =)

Men oroa er inte, jag struntade inte i henne i julas - jag hade redan inköpt ett paket när jag tog beslutet om den andra presenten, som fick bli en kombo. Visst, det var kanske dumt att köpa ett pussel för 149:- men jag tyckte det var ett annorlunda, roligt o snyggt pussel. 1000 bitar som blev Johnny Depp/Jack Sparrow... jag menar, whats not to like? =)

Jag måste ner på stan imorgon, köpa vissa vardagssaker (se tidigare inlägg), handla mat, ta en awaylatte hos min favoritbarista (hmm... det heter väl barista även om det är en manlig? Det gör det iaf i Italien, borde väl vara samma i detta land*L*) , till Fordåterförsäljaren, ringa samtal / alt gå direkt till aktuell plats, samt bara strosa i stan och njuta av min lediga dag.... =)

Jag tänkter inte gå ner på stan idag, för jag vill vara inne - eventuellt frånsett en promenad i solskenet såklart - och göra ingenting, ta det lugnt, ladda batterierna, se en film och bara få vara... *me like*

Ojdå, nu blev det visst ett sådan där långt inlägg igen...

A Presto!




Skjut En Pingvin

Nej, det är inte så drastiskt som det låter =) Men det handlar om att genom att klicka på en pingvin, skjuta den högre o högre upp i luften - efter 120 meter är man på bonus nivå.

Bra för mig som gillar pingviner, och även för Tess som fick för mycket av den dosen natt till söndag =)

För att testa spelat själv, klicka här

*Buona Fortuna*

ToaRulleKris

Ja, det kan man säga att jag haft de tre senaste gångerna som jag har varit hemma - åtminstone innanför dörren och mellanlandat. Flingsalt, du skulle ju påminna mig! =) Kanske skulle jag använda mig av denna låten som en minneshjälp på traven:



Grillning?

Jag har i ärlighetens namn inte kollat upp ännu huruvida jag får grilla på min balkong LR inte...  - man fick inte direkt det i min gamla lägenhet vet jag, men det var ett träfodrat hus och nu har jag inte angränsad balkon på samma sätt som då. Särställd balkong på boende på översta våningen.... visst borde jag få grilla lite på min balkong? - och jag har ett visst marinerat köttstycke som bara väntar att få hamna på grillen... hmm... men för säkerhetsskull får jag väl steka den i pannan.... Jaja, det ger sig. Ska ju inte äta den förrän ikväll hade jag tänkt.

I-lands problem på hög nivå =)

Buon Appetito!

Jordgubbar = Frukost

Jajamensan, det blev det idag oxå.... jordgubbar till frukost alltså =)

Hade med mig en liter hem från jobbet igår, och idag när jag vaknade så var det i princip det jag hade hemma i matväg så... men gott var det så jag klagar inte =)

Buona Giornata!

Ulf Lundell

Ser verkligen fram emot att denna mannen ska hålla i öppningskonserten på festivalen i sommar! Tagit extra ledigt från jobbet och givetvis redan köpt biljett =)

Någon mer som ska dit? Ni är välkomna på förfest i sann Lundell-anda =)





Åka Hiss

Hmmm.... Daniel vill tydligen åka hiss...

Ja, jag vet. Känner man inte till bakgrunden till det påståendet kan det verka lite konstigt eller osammanhängande =)

Men det kommer från ett gammalt uttryck som en klasskompis använde väldigt mycket när vi gick i 9:an och första året på gymnasiet....

Jag undrade om de inte har någon hög byggnad i Metropolen - typ stadshus - där han kan åka hiss? Och eftersom han är ledig imorgon, sköna söndag *L*, kan han åka upp & ner hela kvällen hur mycket han vill.... =) Jag tror inte att han uppskattade min sida av skämtet riktigt =)

Synd att han inte har ledig måndag, för då skulle han kanske ha kunnat komma hit en sväng imorgon och vara sådär lagom social =)

A Presto!

Kort Möte

Idag efter vårt planeringsmöte gällande schema och en väldigt liten fortsättningspratstund gällande situationen med vår nyanställda så skulle min chef & jag ha ett eget litet möte. Jaha, tänkte jag.... nu ska hon prata om den andra jobbsituationen.

Hur det gick?

'Jag har inte riktigt förstått, vad ska du göra med ditt intyg?'
'Söka det jobb jag redan har berättat om, hemma'
'För att jobba i höst?'
'När de behöver hjälp, jag har lämnat numret så att de kan ringa när som helst'
TYSTNAD
'Hur ser du på jobbet här på X?'
'Jo, det är väl bra' (det är ju inte jobbet det är fel på, det är ledarskapet o den icke-existerande kommunikationen)

Typ end of story. Ja, det är faktiskt sant. Det blev inget mer - jag tänker inte bjuda på att börja diskussionen utan det får hon som chef faktiskt ta tag i. När hon väl gör det, om hon gör det (lär väl bli oundvikligt efter nästa vecka då personen i fråga börjar sin sommaranställning) så ska jag säga min mening, oroa er inte... har mycket på lager för den pratstunden!

A Presto!

Kvällsnöje =)

Hade tänkt uppdatera bloggen tidigare ikväll men istället föll det sig så att min tid försvann på annat håll =)

Nu har jag ätit jordgubbar och kollat på film, det fick bli mitt kvällsnöje... orkade inte mycket annat. Hade eg tänkt se en dvd, valet föll på ännu osedda 'Brudens Bäste Man' (med den manlige huvudrollsskådespelare - jaja, finns säkert flera, men det är ingen serie jag följer - från Greys Anatomy tydligen) .

Men av någon anledning så kom jag in på en film som precis börjat på SVT istället - skulle kolla ställningarna i de båda matcherna:

Spanien vsSydafrika;  2-0
och
Irak vs Nya Zeeland; 0-0

Trivial: Inget av de sistnämnda lagen har lyckats med bedriften att göra ett enda mål under turneringen (Confederations Cup) !!! Dock var det ändå en liten seger för NZ som under de tidigare turneringarna, - 99 & -03, endast spelat förlustmatcher! Tur man kan se på saker o ting positivt =)

'Ensam Ung Kvinna Söker' hette den och visade sig vara en amerikanare från -92. Den visade sig även vara helt sevärd, en liten psyko film sådär. De båda kvinnliga huvudrollerna spelades av Bridget Fonda och Jennifer Jason Leigh (spelar hon för övrigt någonsin något annat än just psyko? *L*)

A Presto!

Arbetssökande

Kan man vara arbetssökande trots att man redan har ett jobb? Hoppas det iaf, för det är precis vad jag är just nu...

Ta bara ikväll som klockrent exempel - jag tänkte som sagt börja städningen av min lägenhet (så jag slipper tillbringa hela min lediga söndag med det)  men istället har jag suttit på Arbetsförmedlingens hemsida och kollat in annonser i vissa väl valda län och kommuner....

Har inte varit hemma så här många kvällar på ca 2 månader som jag har varit denna veckan. Men det är lika bra att börja åka hem vissa kvällar redan nu, så att jag eventuellt slipper höra en massa skit att jag inte är social sedan när personen som kommer orsaka mitt totala psykbryt (lär säkert få ta ledigt lite längre period i sommar och åka hemhem. Och eftersom min chef 'alltid har de bästa lösningarna på allt' så ordnar hon säkert arbetsfördelningen under de dagarna... Skulle hon inte göra det? Big deal, det är inte mitt problem. Jag har gjort sååå mycket för detta företaget att jag tänker känna mig förtjänt av några dagars ledighet så att jag kan åka hem och umgås med min familj och mina vänner) börjar sin sommaranställning och jag tänker kontinuerligt vägra allt socialt umgänge med resten av personalen på min lediga tid....

Får väl se hur allt detta slutar...

*Buona Notte*

Logiskt?

I think not....

Men om någon hittar någon som helt logik i det hela så snälla, meddela mig gärna då jag behöver all hjälp jag kan få...

----
Om den nuvarande nyanställda personen inte fungerar på sin position och vi därmed - tyvärr - måste avsluta provanställningen, och därmed blir en man kort i arbetsteamet.... är då lösningen:

A: anställa en tjej som jag verkligen inte kommer överens med, som får mig att må pissdjälvadåligt och är en av få personer som jag har använt ordet 'hat' om? Hon har fått mig att missa många timmars jobb då jag mår så djälva dåligt av hennes närvaro, eller tanke på närvaro. Visst, hon har jobbat på annan position i företaget för två somrar sedan - men har ingen som helst inblick i varken nya rutiner eller bokningssystem.

(Jag sa genast ifrån idag när det ens kom upp, att då får hon jobba när jag inte jobbar. Ok, sa min chef. Vi lägger självklart schema så att det inte krockar, och så att ni inte kommer jobba ihop. Samtidigt säger hon att vi måste vara 2 i receptionen, och att hon själv och vår säkerhetsansvarige endast kan fylla i vissa timmar så att vi ordinarie får lunch - hmm.... någon som fick ihop det? Nej, tänkte väl det. )

B: byta position på en av de nyanställda tjejerna i butik/café delen. Hon är ny, vill lära sig, är framåt, och kan lära sig det hon behöver.

Varför ska vi utbilda - vem ska göra det förresten, jag vägrar!!! Tänker verkligen inte utsätta mig för att behöva stå tillsammans med alternativ A på en yta av mindre än en kvadratmeter! - en tjej som ALLA vet inte fungerar, när vi lika gärna kan utbilda en helt ny tjej (samma jobb utbildningsvis) och slippa åtminstone en del av den psykiska påfrestningen som den innebär?! Illa nog att vi ska vara i samma byggnad. Visst, jag kommer givetvis göra det bästa av situationen, men där går oxå gränsen. Är det något jag ogillar så är det falskhet och det är bara förnamnet vad som kommer hända i sommar...


Saken är den att jag inte säger något ur det perspektiv att chefen för företaget måste göra det som är bäst, och lösa situationen.... men min fråga kvarstår ju: hur kan alternativ A vara bättre än B?

Som sagt, den som har ett svar - om så bara en uns av logik - så delge mig mer än gärna...!

A Presto!


Mina Pingviner

Hmm... jag undrar om endast Tess kan se mina pingviner och allt det lila överallt pga att vi (med viss moderation *L*) ordnade den nya designen hemma hos henne på hennes dator? *wondering*

Ska jag behöva ha det såhär tills hon kommer ner i mitten av juli? Hon är ju givetvis välkommen tidigare, när hon vill faktiskt - men vi har ju båda något som kallas arbete... så det gäller att planera våra sammankomster. Men det har gått bra hittills, tror jag har träffat henne mer de senaste två månaderna än jag gjort sammanlagt under de tidigare 12 *me like*

*Get The Party Started*


Sova Sova Säng

Ja, jag lovade mig själv att lägga mig tidigt idag... vet ju vilken PIP dag som väntar mig imorgon: arbetspass 830 - 19 (jag hoppas jag iaf hinner äta lite lunch), pyskiskt påfrestning och mycket diskussion med min chef....

Eftersom klockan ännu inte passerat midnatt så säger jag: Mission Completed =)

Buona Notte

Sluta Ditt Arbete =)

Vore kul om Daniel slutade sitt arbetspass och kom hem istället så han kan ta emot privatsamtal =)

Vi har ju lyckats med bedriften att ringa om varandra sedan förra veckan... med min tur tror han väl jag är knäpp, men det är - tyvärr - såhär när man jobbar på en ö ... life's a bitch =)

---

Han är så söt - och svar ja, jag vet att mamma har lärt mig att 'man ska inte säga att killar är söta/gulliga' whatever, de är tydligen ngt annat. Men söt kan vara även i en icke-utseende relaterat mening (eftersom jag faktiskt inte vet hur han ser - intressant *L*) när man gör/gjort ngt som är just det: söt - men idag undrade jag vilket arbete han egentligen tror att jag sysslar med....

'Så alkohol betyder sex?' Öh... svar nej =)

---

Tur för ett visst telefonbolag att de har honom på sin kundtjänst... he's good =)

---
Jag blir även väldigt glad i magen varje gång jag får ett sms av honom.... vore inte helt fel att få träffa honom någon dag...

you only live once so make sure that you live your life
=)

A Presto!


Dagens Summering

För att göra en lång historia kort, kommer därför här nu en summering av dagen:

*Jag är såååå djälva förbannad på min chef

*Jag är pissarg på min chef

*Jag är inte kompis med min chef - så långt motsatt som möjligt faktiskt

*Min chef är totalt okonsekvent

*Min chef säger en sak, menar en annan och gör en tredje (inte att rekommendera)

---
Slutsats;

Jag kommer aktivt att leta efter nytt arbete - gärna med start till hösten (eg så snart som möjligt, men man har väl uppsägningstid (?) sen är det ju lägenhetskrångel om det blir till att byta stad.

Men med tanke på att jag kommer vara ett psykbryt snart så har jag inte direkt något val. Imorgon ska jag be om originalet av det intyg jag fick faxat till mig förra veckan.

---
Uppdatering följer

A Presto!




Substitute Penguins

Substitute for my missing penguins here in my blogg:









Did I mention that I really LOVE penguins?! =)

My Penguins

Ok, seriously - I WANT MY PENGUINS BACK!

Where the h**l are they? It's not like we are playing peekaboo - which means.... someones must have stolen them.

Solution:
GIVE THEM BACK! NOOOW!

Otherwise: I will cry =(

A Presto!

Nya Designen

Tydligen så kan iaf en person se den nya designen.... men inte vi andra: WHY?!

En viktig fråga här i livet =)

A Presto!


Han Sover

Hmm.. han sover nu, men jag hoppas han gör ett nytt försök att ringa mig imorgon...

Suttit och kollat på den italienska filmen 'Han Var Min Bror' så jag missade att mobilen ringt =(

*Everyone that is suprised, please race a hand up high in the air*

Buona Notte


 


Projekt: Mirakel

Just nu visar SVT 2 en amerikansk dokumentär - från 2008 - som handlar om barn i olika åldrar med autism, och hur de tillsammans gör 'Projekt Mirakel' (Miracle Project) som innebär in föreställning där deras tanker blivit ett manus, skrivet av en riktigt manusförfattare och de får tillsammans med special pedagoger göra en teater föreställning innehållandes mycket musik.

I denna dokumenär får man även följa några av barnen under tiden fram till själva föreställningen, både vad gäller repetitionerna och deras vardag i hemmet.

Det är ju onekligen med blandade känslor man sitter och tittar på denna...

*Ilska över hur systemet är i Amerika, vill en enskild förälder flytta sin barn från den vanliga skolan där eleven inte har ens chans att hinna med och utveckla sig, kostar det mellan 25000 till 100 000 tusen dollar att ta det till rättegång o ha en liten chans att få sätta sitt barn i specialskola - hur är det eg i Sverige? Ganska bra tror jag då vi iaf har 'rätt' till specialskolor och välutbildade pedagoger

*Beundran till alla dessa barns föräldrar som har ett enormt tålamod och står ut med så otroligt mycket , och aldrig ger upp - dessutom visar de i alla lägen en obegränsad kärlek till sina barn.

*Samtidigt kommer ju så kallade 'skamliga' tankar som man inte får ha... för ärligt talat, hur mycket jag än beundrar dessa föräldrar så skulle jag inte vilja hamna i deras kläder. Det är ju den bistra sanningen.

Det är rikigt synd måste jag säga att de visar denna dokumentär - en väldigt lärorik sådan - vid detta klockaslag, den började eftermidnatt och är 1,5timmar lång. Fler borde fått chans att se den...

A Presto!

Vill höra rösten

Vill prata med en viss person just nu... jag undrar om han sover? *hoppas inte*

Men man kanske inte kan höra av sig till någon man inte riktigt känner ännu när klockan är ett på natten... LR?

Well, who knows? =)

A Presto!


Hur kissnödig är du?

Ja, det är nog frågan du ställer dig - fast givetvis i jagform - innan du faktiskt tar klivet över tröskeln för att gå in på denna toalett =) Det är inte självklart att man faktiskt går in... LR? =)


Nytt Utseende

Ja, i helgen så fick bloggen nytt utseende... lila kändes lite mer 'jag' än allt det rosa som fanns här förut.

Dessutom så ska det vara en - eller två - pingviner i rubriksbannern högst upp, men nu när jag kollade in sidan själv så är det bara lila... och sidorna utanför själva texten är vita.... hur ser du som läser bloggen?

Meddela mig gärna så att jag vid fel kan åtgärda och göra bloggen precis så snygg (ska bli ännu bättre när jag bara får lite tid till att ta tag i det)  som den var i lördags natt när Tess satt och fixade & donade.... Jag är inte lätt att tillfredställa när det kommer till färgen lila och mina pingviner - nej Tess, inte pingvinfan  / pingvindjälvel *L* -

A Presto!

Galen Värld?

Nu får jag säkert många emot mig, men visst måste det vara ngn mer än jag som reagerat på ett av de senaste diskussionerna vad gäller sport::

Att det spekuleras i att Christiana Ronaldo ska köpas av Real Madrid för 1 000 000 000 svenska kronor!

Nej, - tyvärr - så har jag inte skrivit för många nollor här ovan, priset de erbjudit hans nuvarande klubb, Manchester United, säga vara helt otroliga 1 miljard!

Ok, det har väl alltid varit vida känt att idrottstjärnor - och kanske framför allt inom fotbollen - köpt och sålts till otroliga priser... priser som dessutom alltid har stigit i en inflation utan like, höjningarna för varje år rent procentuellt är ju inte av denna värld. Men någonstans måste ju för sjutton gränsen gå kan man tycka... men tydligen inte.

Jag tror inte att det är världsekonomin som förändrar synen, rent generellt så tror jag inte det finns någon i hela världen som kan rättfärdiga dessa helt sinnessjuka löner.

Har ni åsikter, i vilken riktning de än må vara så är ni mer än välkomna att delge mig dem.... *nyfiken*

A Presto!

Så sant som det är sagt

Tyvärr inte mina egna ord, men hittade dem i ett annat sammanhang och eftersom de stämmer så klockrent på mig och min livsfilosofi tänkte jag delge er alla som läser denna bllogg:

"Jag har förlorat, jag har vunnit. Jag har gått min egen väg. Jag har bränt skepp, jag har bränt broar, men jag har alltid stått för mina steg."

Det är så 'jag' att det inte är sant nästan... Jag har alltid sagt, och stått för, att man inte ska ångra något. Visst, jag har väl inte enbart gjort bra saker, men istället för att ångra dem så har jag istället sagt att jag inte kommer göra om dem.... Att jag gjort det jag gjort, valt de val jag valt, gått de vägar jag gått - har ju allt tillsammans trots allt format till mig till den person jag är idag.

A Presto!

Socialt Umgänge

Ja, det är vad resten av personalen sysslar med ikväll då det är första dagen för vår nya sommarpersonal... men jag orkade helt enkelt inte. Och eftersom det inte är obligatoriskt så sitter jag nu här framför min dator för att skriva ett mini-inlägg innan jag ska gå upp för trappan och inta sängläge =)

Egentligen har jag ett flertal inlägg som jag känner att jag vill göra, men jag ska försöka göra ett iaf (detta borträknat) eftersom det även var alldeles för länge sedan sist... men har ju varit upptagen och dessutom inte haft direkt tillgång till internet.

Vi får se vart det slutar, det är nämligen väldigt mycket grus i ögonen just nu *zzz*

A Presto!

Anledningen

Anledningen till att det inte kom några inlägg gällande stämningen på jobbet eller den situation som chefen har försatt flera av oss i, är helt enkelt för att jag inte känner för att dra fram fler aggressiva och ledsna känslor än nödvändigt - nu när en individ på kundtjänst (av alla ställen) fick mig att känna lite glädje i magen =)

Men tro mig, de kommer... behöver verkligen få skriva av mig!

Det ska bli skönt att få träffa familjen i helgen - och lyxigt nog under flera dagar i sträck - och då få avregera sig lite, och få feedback. Det tråkiga är dock att jag redan vet vad de kommer säga. Detsamma som de sagt de senaste 2 åren 'säg upp dig & sök nytt jobb'

Enklare sagt än gjort. Dels så trivs jag i min nya hemstad, och dels så jag tycker så mycket om min ena kollega - och hela hennes underbara familj - att jag numer (sedan länge tillbaka) ser henne mer som min vän än 'enbart' kollega, och vill inte flytta långt ifrån dem! Hur ska jag klara mig då lixom? Jag tror tyvärr inte att hon vet hur mycket hon, och familjen, betyder för mig - men jag hoppas innerligt det. *tusen röda rosor till er*

Sedan är det faktiskt så - många arbetssituationer till trots - att jag trivs kalasbra på mitt jobb, och har dessutom roligt när jag utför det, och jag vet att (tyvärr) många inte är alltför bortskämda med den biten.


Samtidigt så skulle jag givetvis gärna vilja ha ett mer stabilt arbete, där man slipper få känsloutbrott, eller jobba 170timmar på ca 2veckor. Dessutom hade jag inte tackat nej till att vara betydligt närmare hela min familj och mina vänner där 'hemhemma'


Men - vem har sagt att det ska vara enkelt?

Missförstå mig rätt, jag klagar inte - jag bara sätter ord på situationen jag befinner mig i just nu...

A Presto!


Borde Sova

Men jag är så trött att jag inte ens - iaf just nu - orkar stänga ner, packa ihop datorn, släcka & larma min arbetsplats och sedan gå för att där behöva klä av sig, borsta tänderna och gå upp för trappan till övervåningen där sängen väntar.... så jag tror jag stannar ett tag till - samlar energi you know :-)

A Presto!

Det är inte konstigt...

Nej, när man ser dessa bilder och minner sig tillbaka så är det ju inte direkt konstigt att jag längtar tillbaka oxå...


 

Någon som vill följa med nästa gång? =)

A Presto!

Horoskop

Fick ett mail av min moster där man skulle göra ett test för att få fram sitt horoskop för 2009. Ni vet man får ett x antal frågor att svara på, för att sedan scrolla ner för att få 'svar' på en viss fråga med hjälp av detta.

Måste väl säga att det (som alltid) stämde ganska bra överens med vad jag känner =)

Exempel:

*Denna person är din nära vän: Annica & Tess
*Du föredrar äventyr
*Du är spontan och kan t o m lida för att göra andra tillfreds.


Saker fanns det även saker som man ju alltid kan hoppas stämmer *L* :

*Du kan lida och hjälpa andra och ditt 
framtida kärleksliv ser lovande ut.

*Året kommer att bli bra för dig, och du kommer att upptäcka att du
blir förälskad i en eller annan helt oväntad

*Ditt liv kommer att ta en ny vändning, men det kommer att vara till det 
bästa för dig och du kommer att vara glad över Förändringen.

Riktigt avancerad astrologi när den är som störst =)

A Presto!

Desperation


I desperation en dag på Nya Zeeland så letades första bästa beach upp... allt för att gå få barfota i sanden, vada i vattenbrynet och plocka en och annan snäcka.... 
                     


Som ni ser så har jag alltid med mig kameran i högsta hugg, man vet ju inte när något minnesvärt dyker upp =)

Konstigheter på gång?

Hmm... vet inte vad det beror på, men av ngn anledning så syns inte mina uppdateringar och nya inlägg på bloggen..?!  Men det fungerade sen när jag stängde ner sidan och skrev in den på nytt

http://pingvinprincipessa.blogg.se

Jag hoppas iaf att ni kan läsa utan problem... speciellt då jag troligtvis kommer lägga några fler inlägg gällande min arbetsplats - snarare chef - och hur det varit, och hur jag mått de senaste dagarna.

A Presto!

Vem ska tackas?

Ja, det är frågan... vem är det som ska tackas för den fina avrundningen på min arbetsdag?

*Lütz - för att han gick och köpte sig en telefon med svenskt nummer?
*Jesko - för att han ordnade denna plats till Lutz?
*ICA - för at de sålde honom värdecheck till fel telefonbolag?
*Flingsalt - för att hon förlitar sig på mig i köket?
*Alla campinggäster - som gjorde att dagen varken blev hackad LR malen, och jag dämed var kvar på jobbet?
*Chefen för kundstjänst Telenor - för att han gjort en bra schema?
*Mig själv - för att jag alltid (ok, för det mesta) är så jäkla trevlig att prata med?
*Daniel - för att han var lika trevlig som jag?

LR ska jag göra som vanligt, säga att det var ödet?

Ja, det är den stora frågan för tillfället. Konstatera kan jag iaf göra att jag haft väldigt (många) trevliga samtal med Daniel på Telenors Kundtjänst. Sista samtalet handlade i typ 2 sekunder om ärendet (som eg var avklarat) och resten var det allmän konversation =) Och då vet ni ändå inte det bästa - han ska ringa tillbaka till mig imorgon =) 

(så, Flingsalt, glöm ej att ta med kuvertet till Ica så att vi kan ordna upp mobilen för Lütz)

Jag undrar om jag ska (våga) fråga om han vill ha mitt nummer oxå när han ändå håller på? Kan ju iofs säga msn, men blir ju onekligen inte riktigt samma klang på det hela då...

Slutsats:

Jag gillar trevliga människor som jobbar på kundtjänst - de är en raritet

A Presto!

Hela världen på mina axlar

Kan ju avslöja lite om hur dagen varit och hur jag känner mig:

Det känns som om hela djälva världen vilar på min axlar... Känns som om Dantes 'Comedia' är stället jag är på väg emot....

Troligtvis syns det oxå - eller så är det orosmolnet som förföljer mig ovanför mitt huvud, vad vet jag - för direkt när jag klev in genom dörren på jobbet på eftermiddagen så tittade min nya kollega skumt på mig och frågade hur det var.
Ärligt så svarade jag 'halvbra'. Hon ville veta mer, men hon fick inga detaljer. Ser ärligt talat ingen anledning till att delge henne det.... vill inte bidra till förutfattade meningar, utan vill att alla ska ha en chans att skaffa sig en egen åsikt om folk och saker & ting.

Kan även avslöja att jag vet att det är en ren helvetessommar som väntar mig, och att jag kommer lägga stor del av min lön på bensinpengar då jag kommer åka hem betydligt fler kvällar än jag planerat. Allt för att smidigt slippa de 'sociala kvällarna' med personalen efter arbetstid. Åker jag inte hem får jag bara stå till svars för min handling att inte närvara, och jag vet - tyvärr av erfarenhet - att det alltid är jag som får stå där och ta allt skit ifrån allt och alla, och jag tänker inte utsätta mig för det detta året oxå. Jag har haft min beskärda del, och nu får det vara nog!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaja, mer utförligt kommer när jag har tid, lust, ork och framför allt okämda fingrar att skriva med...

Buona Notte!

Sara

Nu har jag pratat med Sara via msn.... gick ju inget vidare bra eftersom jag har problem att skriva...

Ja, just det, det har jag väl inte nämnt ännu? Men jag lyckades iaf klämma två fingrar - givetvis på högerhanden, varför inte lixom? -  i bildörren, och framför allt pekfingret är lilablått, svullet och oanvändbart i nuläget. Sedan gör även tummen ont av ngn anledning, troligtvis sympati eftersom det blev en sådan smäll. Det gör även ont ända ut til armbågen, och jag hoppas innerligt att det går över till imorgon, för annars vet jag ärligt talat inte hur det kommer att gå på jobbet.

men jag fick avreagera mig lite. Hon vet ju iaf en del av historien eftersom vi delade elände när vi bodde ihop i december. Kändes bra få göra det och få lite feedback.

Hade eg tänkt skriva mkt i min blogg ikväll - mestadel inlägg gällande jobbet i nuläget - men pga mina fingar (det tar dels för lång tid att skriva utan pekfingret, dels gör det alldelses för djälva ont (på ren svenska) så får jag skjuta det på framtiden. Vi får se hur de ser ut imorgon, och även hur sent jag slutar imorgon...

A Presto!

Pure Hate!

En kort sammanfattning om denna dag:

Ja, jag verkligen hatar denna djälva dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mitt annars så positiva jag har gått i ide, åkt på semester på andra sidan jorden, gått i personlig strejk - you name it!

Återigen, jag hatar känslan som jag har i kroppen och jag hatar denna dag!

*lägg in valfri lämplig svordom eller varför inte alla du kan, så har du min känsla som annars skulle ha varit beskriven här*

Ja, just det...

.... jag pratade ju med Tess i nästan 3 timmar igår kväll.... kanske där mina packningstimmar försvann =) Men det var ett mer än välkommet telefonsamtal...

Som alltid är det mycket - och väldigt varierande - ämnen som diskuteras ;-)

Men jag glömde att officiellt få lägga ut bilder på henne på min blogg, så det kommer i ett senare skede. Jag ska nämligen bevisa att hon blir bra på fotografier, även där hon tror att hon blir dålig... snacka om att titta med olika ögonen. Det finns ett speciellt kort ifrån Rom, där hon ligger i Ior t-shir, och utsträck blå tunga.... och hon är jättesöt. Det är ett av mina favoritkort, för jag gillar när det är äkta och inte tillgjorda smile och poser, this is it lixom =)

Men men, ni får hålla utkik så får vi se vart det slutar i framtiden....

*fotogenic var ordet*



Ledig dag = Ond cirkel

Ok, nu är det fastställt:

Jag hatar verkligen att jobba (för) mycket och sen endast ha en ledig dag.

För det första så har jag 1timmas resväg. Sen är jag så fruktansvärt trött och slutkörd när jag kommer hem och vågar slappna av kroppen att jag inte orkar göra ngt speciellt. Däremot har jag de två senaste gångerna somnat mitt på dagen - helt oplanerat - och då sovit alldeles för länge. För när jag vaknar igen så är det 2 saker som har inträffat:
Kroppen är totalt förslappad och jag orkar knappt varken röra mig eller öppna ögonen. När jag efter en stund dock vaknat till mer och mer och timmarna går, så är jag ju inte direkt trött eftersom jag sovit middag.

Det slutliga som är jobbigt på enstaka lediga dagar är att jag sover så fruktansvärt dåligt. Dels för att jag inte riktigt kan koppla av, men även för att jag är så rädd att försova mig.

Nu i sommarsäsong skulle jag verkligen vilja ha 2 dagars sammanhörande ledighet - har inte haft det ngn sommar än, men ngn gång ska ju vara den första.

Nu ska jag iag packa ner det sista, ta en shake och sedan klä på mig för att åka till jobbet.... jag hade faktiskt sovmorgon, men vad hjälpte det. Kroppen - som varit vaken x antal gånger inatt - trodde att det var dags att ge sig av hemifrån redan kl. 6 och vägrade låta mig somna om efter det... men jag har iaf löst lite korsord.... hur bra nu dock som vissa lösningar blev.

Jaja, nu är det först och främst att få i mig min morgonshake som gäller, sedan iväg och göra en avstämning med Flingsalt inför dagen samt buffén för alla våra 85 konferensgäster imorgon... spännande är bara förnamnet....

A Presto!

Dopklänning

Ja, och då inte den som min lille brorson ska döpas i, utan den som jag själv ska ha på mig i kyrkan och på kalaset efteråt.

Frågan är bara vad jag ska ha för överdel, vill gärna ha något över axlarna - speciellt om vädret har tänkt fortsatta som den set ut nu den senaste veckan, småkallt och växlande regn - dessutom har jag heller inte bestämt vilka skor jag ska ta med... hade tänkt slippa ta med mer än 2 par (eftersom jag vanligtvis har med med en hel bag enbart med skor varje gång jag är uppåt och hälsar på, man vet ju inte vilka situationer som dyker upp *L*)

Klänningen jag ska ha på mig är en av de jag köpte i New York nu i april:



Jag hoppas att det blir bra... men kanske att jag skulle packa ngt att ha som back-up.... hmmm... ?

A Presto!

God Morgon!

'Godmorgon, god morgon
Hör fåglar sjunga glatt,

Go'morron, go'morron i kör'

Ok, nu är väl inte just den här morgonen så glad ännu... men jag håller tummarna för att det kommer =)

A Presto!

My To-Do List

Ok, nu har klockan officiellt passerat midnatt (och är t.o.m. snart närmare 01) och jag har fortfarande en del att göra innan jag är färdig för lägga mig och få min skönhetssömn:

*Leta upp doppresenten
*Packa in 2 andra presenter
*Packa mina kläder som jag ska ha på dopet
*Packa kläder att ha när jag ska göra arbetsintryck
*Packa kläder för min nuvarande arbete
*Komma ihåg allt annat smått som jag behöver, kamera  x2, laddare, neccesär osv.
*Göra ett sista försök att hitta påsen som innehåller en 35-årspresent samt ett strandset till Fia-Lisa

Skulle eg ha försökt hinna städa oxå men den punkten kände att jag fick stryka helt. Dilemmat här ligger ju bara i det 'när ska jag ha tid att göra det?' Min pappa och en vän till honom ska åka på tur med motorcyklarna och ett stopp är hos mig, och de ska låna min läghenhet eftersom jag ändå bor på min arbetsplats såhär års. Vore ju kul om de kom innanför dörren när de väl har kommit hit. I nuläget är nämligen det svårt kan jag meddela. Men jag är ju så sällan hemma, så när jag ska jag hinna? Jag upprepar frågan, när?!

Jag jobbar hela tiden, och de få gångerna jag är ledig så är det för att jag har andra åtaganden - och är därmed inte hemma - som nu när jag är ledig 3 (!) dagar, och ska upp till Göteborg. En dag är i princip bilköring (6timmar), en dag med själva dopet och socialt umgänge med familjen, och tredje dagen körning tillbaka. Härlig stressfri ledighet, eller vad tycks?

*jag jublar inombords*

Fina Fiskar

För några inlägg sedan så lovade jag ju - ok, inte lovade, men skrev iaf - att lägga in på bildbevis på den stora fisk som fångades.

Sedan dess har jag dessutom fotograferat ännu en rekordfisk - denna fisk fångades givetvis när det var en hel del att göra på jobbet om jag säger så, och den kollega som eg ska göra dessa slag uppgifter inte var på plats utan ute och gjorde ärenden.

Det blev lite telefonsamtal, spring hit och dit för att ha med allt som måste med; kameran, pappersformuläret och den mobila vågen. Dessutom så var fisken i fråga fortfarande levande och hålls fången - i vatten - i en speciell lång nätbur, vilket innebär lite extra stress. För att skynda mig extra så lånade jag Flingsalts bil (som det tydligen växte färskpotatis i, för de var överallt *L* )

Iaf, här kommer korten:





Någon som har förståelse att jag inte riktigt är ett stort fan av dessa stora monsterfiskar?!

Happy Fishing! =)

Ingen ursäkt

Nej, det är vad jag har för att inte gå och rösta idag... ingen ursäkt alls faktiskt.

Jag har mitt röstkort, jag har id-handling, jag är ledig och jag har väääldigt nära till vallokalen i mitt distrikt:

Foto tagit från mitt vardagsrumsfönster tidigare idag, omröstningen sker i det stora gula huset på vänster sida:

                                

Så, vad är din ursäkt för att inte gå och rösta idag? Jag säger inte att det är din plikt, verkligen inte - men det borde ju onekligen ligga i ditt intresse, om inte annat så till viss del.

----
Själv har jag inte bestämt mig ännu, -vad gäller partivalet alltså - men å andra sidan så har jag fram till klockan 21.00 ikväll på mig med min beslutsångest.

Dilemmat ligger i att jag gillar en speciell person, men att denna person står för en åsikt (eller rättare sagt det partiet) som jag verkligen är emot. Men jag vet, det börjar bli dags att verkligen ta tag i just den frågan eftersom den blir viktigare och viktigare för varje dag som går och för varje ny händelse som sker i världen, speciellt med tanke på utvecklingen i världsekonomin de senaste 9månaderna. Och sen som helhet så gillar jag ett annat parti.

Men detta valet handlar ju först och främst vilket parti man vill ska representera Sverige i Europaparlamentet - och i nästa omgång, när man vet vilka som får si och si många mandat, är det personval.

Men som sagt, det är ca 5,5timmar kvar så...

A Presto!


Ingen Röstplikt!

Hela tiden hör jag folk säga i media;

'det är din plikt att rösta'

Seriöst, vadå 'plikt'?! Röstplikten är ju avskaffad för läääängesen! Men det har tydligen de flesta missat.

Personligen tycker jag att det är synd. Inte att röstplikten är avskaffad, utan att så många människor i Sverige har missat detta. Jag skulle mycket hellre se att alla dessa röstberättigade människor röstade som individer för att de vill, för sin egen skull - inte för att det är något som man känner att man 'måste'. Hela idén faller ju dessutom lite på det.... eftersom hela valet till Europaparlamentet handlar till stor del om - iaf enligt all propaganda som cirkulerat det senaste - att 'den lilla människans röst räknas, och gör skillnad'

Måste dock bara få tillägga att jag verkligen gillar reklamen som sänds för att uppmana det svenska folket att gå och rösta idag (eller förtidsrösta för all del) - den med en liten kille vars fotboll fastnat högt uppe i ett träd och han försöker få ner den genom att kasta sin ena sko. Sedan samlas fler och fler människor som till slut alla samtidigt kastar sin ena sko, och bollen kommer ner = pojken glad.

Budskap = tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi göra skillnad.

Jag gillar denna reklamen, den är smart, lättsam och framför allt så är den inte för något specifikt parti - utan mer för Sverige i Europa.

A Presto!

Vinter OS 1998, guld?

Urdrag ur 'Hjälp, jag är med i en japansk TV-show':

Frågan löd:

Hur många Guldmedaljer tog Sverige under vinterOS i Nagano 1998?

Alternativ:

A: 0
B: 1
C: 2

Allas vår Kjell svarade 'C', det vill säga att Sverige tog 2 st OS guld.

Det var tyvärr fel, eftersom det rätta svaret - återigen, tyvärr - är A. Vi tog inga guld 1998.

Kjells kommentar var dock det bästa:
-'Sorry, but I believe in Sweden'

och tillägget:
Där hemma sitter ni och skrattar åt mig här när jag förlorar, men ni tog inte en enda medalj' =) *well spoken*

Henrik Larsson

Läste precis på text-tv nyheterna att Henke Larsson har lämnat landslagstruppen för vidare spel i VM-kvalet. .

Direkt efter matchen på Råsunda (mot Danmark, 0-1) fick han det tragiska beskedet att hans lillebror gått bort. Givetvis lämnade han genast truppen för att vara tillsammans med sin familj.

Sverige möter Malta (matchen spelas i Göteborg för den som har vägarna förbi och vill uppleva lite stämning i allt annat kaos) på onsdag, men det är inte inte särskilt troligt att Larsson kommer att medverka då.

Däremot är det troligt att det kommer en presskonferans under dagen för att uppdatera om den -tragiskt - uppstådda situationen.

Familjen är alltid viktigast!

Vilken Tjomme =)

Alltså, sitter här framför datorn och donar lite... och i bagrunden har jag på reprisen av Talang 2009.

Precis nyss var det ett gäng på scen som gjorde sitt nummer, de kallar sig C-G med Blåljus. Helt ärligt, jag vet inte ens vad jag ska säga... och för att poängtera, jag är väldigt sällan mållås och tom på ord =)

Det liknade mest ett skämt, eller varför inte parodi på ngt som skulle - eventuellt - kunna plats i en lokalbuskis revy.

Sångarens extraordinära dans var dock verkligen ett plus i kanten =) Komik på riktigt hög nivå. Men tyvärr - som även en i jyrun sade - skrattar vi dock nog mest åt er, inte med er.

----
I övrigt så hoppas jag att två av dessa går vidare:
*Brynolf & Ljung = 2 magiker
*Akira = dansare, pop-lock
*Vet ej vad de hette, men det var två tjejer, modell yngre, som dansade otroligt samspelt och underhållande

Så, nu gäller det bara att posta detta inlägg innan reklampausen är över och man får reda på resultatet =)

 A Presto!


Fotbollskatafstrof?

Ja, något annat ord finns det nog inte för att beskriva kvällens spelade match. Har ni några förslag på bättre ord så är ni välkomna att delge mig... Tack!

Angående Sveriges förlust mot Danmark i kvällens ödesmatch:

"Trött på deckare? Sugen på något ännu hemskare?

Varsågod, här är VM-kvalgrupp 1.

Förhandssnacket handlade om hur viktig en seger var mot Danmark, men att kryss också var tänkbart."

Urdrag ur en artikel i Aftonbladet, Sportbladet. Artikeln i sin helhet: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/landslagsfotboll/vmkval2010/article5326752.ab

Vad ska jag säga, tragi-komik när den är som bäst....

Tyvärr kan jag inte säga detsamma om själva fotbollsinsatsen rent sportsligt. Hmm... dags att ge upp hoppet om VM?




GRATTIS SVERIGE!

Nej, det har inte öppnat ännu en Dressman-butik.. däremot så är det Sveriges - vår allas - nationaldag idag! =)

Tänkte bara att jag skulle nämna det, den är ju numera även röd och allt. Frågan är om det blev ngt festligare bara för att man färglade den? =)

Som en komiker sade en gång, året innan förslaget gick igenom:
-'Alltså, om man tänkt att vi ska bli mer stolta, och festa till det på en högre nivå och verkligen fira vår nationaldag... ja, då hjälper det ju inte att göra den till en röd dag. Det är ju den 7:e juni man isåfall måste göra röd.'

Tycker jag personligen var ganska bra sagt. Inte för att man måste supa huvudet av sig för att fira, men för att kunna fira natten lång utan att behöva tänka på att man måste hem och lägga sig eftersom ny arbetsdag väntar imorgon. (nu gäller detta ju inte årets variant eftersom den inföll på en lördag)

Återigen, GRATTIS till alla!

Jag blir arg...

.... när min kaffemaskin inte fungerar som den ska - speciellt såhär på morgonen när jag behöver dubbel dos!

Tvingade  mig själv i säng vid kvart i två inatt, känns sen som om jag varit vaken och snurrat runt runt i sängen hela natten. Det är så mycket som snurrar i mitt huvud...

Ha en riktigt trevlig dag idag =)

A Presto!

Öhh...?

Alltså, jag tror det skett ett missförstånd här...

Vad innebär 'fotogenic'? Jo, att man blir bra på foton. Enkelt eller hur? Svar ja.

Grejen är den att jag tänkt skriva ett inlägg om att det är lite orättvis att jag inte blir bra på ngt kort ens när jag försöker, men att jag har en nära vän som blir bra oavsett situation. Poserat, oväntat, ovetande eller varför inte vid läggdags på ett hotell, iförd pyjamas och med blåfärgad uträckt tunga =) Var är rättvisan där liksom? Om jag kan få ett bra kort per dina 15, deal? =)

Men innan jag hann skriva det inlägget så såg jag nu ikväll en kommentar gjorts... från personen i fråga faktiskt. Som sa att hon endast hade ett bra kort på sig från vardera resa! Öhh... hallå?! Vilka kort har hon tittat på liksom? Det finns hur många som helst, ja typ alla som hon är med på...!

Hmm... får nog framkalla några så att hon ser vad jag ser... =)

Ok, denna gången är det på riktigt:

Buona Notte

Naken Gäst

Alltså, det är väl ändå typiskt ??

Vad? Jo, på min enda lediga dag på evigheter och jag inte befinner mig på jobbet - då kliver det in en helt totalt naken kille i receptionen. Jodå, ni läste rätt - han var helnäck, inte en tråd på kroppen från topp till tå =)

Han höll sina händer framför sina privata delar, och hade tom varit vänlig nog att förklara att han hade förlorat ett vad. Det var dock väldigt tacksamt att flingsalt ringde och uppdaterade mig =)

Tur att det var flingsalt som jobbade, och inte en annan kollega eller för den delen vår chef. De hade nog missat det roliga i det hela och kastat ut honom.

Vad gjorde då flingsalt? Jo, hon var ju proffsig nog att fråga honom om hon kunde hjälpa honom med ngt. (det roliga då var att han skulle hämta ngt som i princip krävde två händer! =) men han fick klura ut det med en hand, med hjälp av flingsalt. Väl ute i det fria igen, så släppte han dock även sina privata delar ut i det fira... if you know what I mean ;-) Jaja, om inte, bad for you)

Vad hade jag gjort? Tja, tagit kort med receptionskameran, frågat om han lekte 'Kejsaren utan kläder' kanske? Det får vi tyvärr aldrig veta...

Om inget mer vad förloras vill säga....

Buona Notte!

Läggdax??

Hmm... undrar om jag ska försöka sova lite nu? Klockan har passerat halv ett på natten och jag ska göra 1,5 timmar till jobbet imorgon *ser inte fram emot det*

Men saken är den att det är mycket som går genom huvudet just nu, och det där med att sova känns aningen avlägset...

*Buona notte*

Pucko = jag!

Alltså, seriöst - hur dum får man bli?!?!

Jag har ju köpt mig en speciell kur för att underlätta lite för min stackars problemmage samt en slags uttrensning för skitsaker som samlas i kroppen - och för att det ska fungera ultimat så ska man inte äta någonting annat än dessa shakers tre gånger om dagen. Igår gick jag på överskotts energi, och vad jag gör jag? Jo, dricker en RedBull!!!! Men hallå, ditt pucko liksom. Fick givetvis direkt uppsvälld mage och som kändes att den inte mådde bra alls av detta.

För att inte tala om hur dyr den den RedBullen blev rent ekonomiskt...

Slutsats:

Det var verkligen inte värt det & jag är ett pucko!

A Presto!

Inte längre fotogenic

Ok, jag har kanske aldrig varit direkt fotogenic, men det har iaf inte varit så katastrofalt som det har varit de senaste 2 åren!

Ex: Från Romresan i höstas finns det totalt 1,4 GB foton - det finns 1 (!) som är ok på mig.

Från New York resan nu i april finns det hela 7,8 GB foton - det finns 5 (!), jag upprepar FEM, fotografier på mig som kan anses ok! Och då är jag givmild!

Insåg detta när jag nu var i behov av några bilder mig på i ett speciellt syfte, och efter att ha tittat igenom mååånga kort så var det plötsligt då denna 'katastrof'

Jaja, that's life.... tur att jag har annat jag är bra på =) *ödmjukt värre*

A Presto!

RSS 2.0