Så Välförtjänt Vinst

Säga vad man vill om Peter Jöback, men grabben har en helt fantastisk röst. Sen om man inte gillar musikvalet så är ju det en helt annan diskssion. Visst, 'Hollow' kanske inte är den bästa låten i hans repetoar, men ge den en lyssning till så hamnar den säkert direkt på ett helt annat plan. Ser fram emot att höra den på radion, men korrekt ljud o utan störande moment som stirriga filmvinklar.

Denna låten, den hittade sin givna plats direkt:

A Presto!

Jag Vill Ha PausUnderhållningen

Åh, shit vad jag önskar att Malmös pausunderhållning varit förra veckan istället när det var i Göteborg. Då satt ju Tess & jag på andra raden längst fram på parkett, rakt i mitten. Och jag är en riktigt sucker för riktigt gamla klassiker från Melodifestivalen! =) Bland annat så framfördes - av originalartister! - dessa; 

                         *Det Börjar Verka Kärlek Banne Mig
                                       *April, April
                       *Ska vi Plocka Körsbär i Min Trädgård

En parantes; Måns Zelmerlöw kommer att gå hur låååångt som helst! Vilken underhållare med kvalite och mångfald! 
                                  
A Presto!

YES, Ingen Mer Billig LadyGaga-kopia!

Tur att jag tittade ikväll, det var värt att förlora planeringstid för att se minen på Sibel när hon insåg att hon inte gick vidare till Globen. Hon gick ju för 17 inte ens vidare till andra omröstningen!!!
                                        
Men jag borde snart ta tag i saken och göra det som jag säger varje gång, att satsa lite pengar på spektaklet. Jag har ju haft rätt varje lördag hittills! Otroligt men sant! Bara att fråga mina medtittare =)

Det var helt klart rättvist såhär långt, de 3 sämsta åkte ur direkt: den billiga LadyGaga-kopian, den kvinnliga versionen av Elton John och gruppen som sjöng om en dag som ingen direkt bryr sig om!

A Presto!

Jag Vill Om Du Vågar

Jag har tjuvlyssnat en (inte hela minuten, men iaf en snutt) gång på varje bidrag på svt.se och gjorde mig en liten förhandsåsikt. Och jag erkänner, Pernilla Wahlgren (inte Wiberg, Tess *L*) inte hade en så fruktansvärd låt som man hade kunnat förvänta sig baserat på gamla erfarenheter. Den var inte klockren på något sätt, men på god väg... Den är väldigt mycket 'old-school' som kan tillala många därute som tittar, lyssnat o röstar.
                                           
A Presto!

IDIOT!

Det känns o låter lite som en väldigt tidig version av en punklåt framförd av ett garageband på amatörnivå.... and I just LOVE IT! Så RING o rösta på de unga killarna som kommer förnya Melodifestivalen till det bättre!

                                             
A Presto!

Anna Över Sibel

Jag väljer Anna Bergendahl över Sibel vilken dag som helst när det gäller att välja (Idol-) favorit i Melodifestivalen!
                             
A Presto!

Thursdag Mitt i Veckan

Det är inte för inte som torsdag ligger inklämd mellan andra viktigare dagar. ONSDAG - mitt i veckan/lill-lördag ja, kalla den vad man vill men den kommer man ihåg, detsamma gäller för FREDAG. Hallå, vem gillar inte fredag?!
                                            
Men torsdag, nej den är lika undangömd som även bidrag nr 4 i Melodifestivalen i Malmö kommer vara... redan nu faktiskt! =)

A Presto!

Neo vs Mika

Det kändes som en billig kopia av MIKA. Kort & gott, varken mindre o definitivt INTE mer!
                       vs

Jag tyckte att det gick att urskilja väldigt lite av texten, och att det istället satsades på melodi och själva soundet, vilket i sin tur kändes rippat från en tidig (-are) Mikaplatta. En stor skillnad var ju oxå att om man blundar, så fanns det inte chans att veta om Neo var en tjej LR kille.

A Presto!

En Kvinnlig Elton John

Öh... ingen annan som reagerar!? Jo, självklart så måste det ju vara det...

Den fjärde deltävligen av Melodifestivalen, denna gången i Malmö, hade ett bidrag nummer 2 som framfördes av en kvinnlig - version - av självaste Elton John! Till och med de (blå) färgade solglasögonen satt som en smäck över den blå kaftanen med silverdekor.
                       
           Py Bäckman                            Elton John

A Presto!

Sibel, PLEASE STOP!

Alltså, hon säger det ju själv... och enligt mig så borde hon verkligen ta åt sig av det hon säger: 

                           'Why don't you STOP?'
                                                              
Snälla, gör slut på eländet! En låt i Melodifestivalen MÅSTE INTE vara 3minuter, det är maxgräns, inte minimigräns. Så, please; why don't you STOP?!

Bild från Aftonbladet.se

A Presto!


ÄNTLIGEN! TeliaFri TV!!!

Blev sådär löjligt glad när jag precis nyss läste lite på Aftonbladet.se och fick se rubriken 'Nu lägger Telia ner reklamföljetongen'. ÄNTLIGEN, säger jag. Det var inte en dag för tidigt. Får verkligen kväljningar när den reklamen kommer, det är bara att stänga av ljudet, byta kanal, ta kaffepaus LR vad som helst för att slippa se eländet. Jag betvivlar starkt att Telia vunnit många nya kunder just på reklamen med Sveriges i särklass mest irriterande familj. Snarare tvärtom skulle jag spontant gissa....

Efter 6 lååånga år i rutan för familjen är det nu alltså slut (återigen; ÄNTLIGEN!) , en anledning sägs vara att de - Telia - bytt reklambyrå, men i artikeln kan man även läsa att den nu 22-åriga dottern i familjen ska bli mamma till sommaren. Vore ju inte lämpligt med en gravid tonårsflicka i sin reklam; smart drag av Telia. Jaja, hon är 22 år i verkligheten, men ärligt, det kan ju inte vara meningen att hon ska föreställa äldre än (desutom jobbigt arrogant) tonårsbrud i följetongen?! Iså fall har de ju verkligen misslyckats radikalt! 
                                            
Läs den befriande artikeln på Aftonbladet.se

A Presto!

Monkey Tired

Jag erkänner mig härmed slagen. Trots att det inte direkt varit någon jobbigt ansträngande dag - Jack is always a treat *L* - så är jag helt enkelt totalt aptrött just nu.

Jaha, men gå o lägg dig då! Skulle ju vara en inte helt oväntad kommentar. Om det inte varit för det där irriterande 'men:et' som allt som oftast ställer till det.

För jag tänkte vara duktig o effektiv och tvätta lite ikväll när jag kom hem från Oskulden (haha, kom precis på den omskrivningen - OBS! icke-levande ting! - och att det även snart kommer vara benämningsvärt för min del *L*), och givetvis fick tvättmaskinen för sig att ta extra lång tid (givetvis inte sant, men det känns så) på sig ikväll, och jag kan ju inte gärna gå och lägga mig förrän den har slutat snurra och jag har hängt upp den... det vore ju ogjort arbete och jag får tvätta om det imorgon. Nicht my cup of tea!

Aptrött var det - önskar jag oxå kunde precis nu dra ngt över huvudet

           
A Presto!
      

50-pack Kondomer, Bättre Än Elvisp-Kniv

Till alla som tycker det är pinsamt att köpa kondomer:Ja, vad säger man... bättre att gå o köpa ett pack kondomer i affären, LR åtminstone beställa dem på internet om man är alltför blyg o generad. Allt är bättre än denna lösningen = )

Från den kalasroliga sidan: www.interenetskoj.se

A Presto!

Snö&Västtrafik Matte

Sedan helgen så har jag nuu instiftat en ny sorts matematik; 'snö&västtrafik' heter den =) Den finns även i variant då den internt kallas; 'snö&SJ' matte.  Jag är övertygad om att du förstod det uppenbara... om inte...

Här kommer ett alldeles utmärkt exempel på det:

Att vanligtvis (med redan känd matematik) ta sig från punkt A till punkt C tar 2h. MEN med den nya härliga matematiken, 'snö&västtrafik' tar det 1,5h bara att ta sig till punkt B, dvd mittpunkten. För att krångla till det ytterligare så befinner man sig 2h senare FORTFARANDE på punkt B. En fågel kommer förbi och viskar att det helt enkelt kommer att vara stopp här, ingen vidare färd mot punkt C. *jippie* EFtersom det inte finns någon lösning på ekvationen så får man vid detta läget titta i facit för att på egen hand ta sig tillbaka till punkt A, utgångspunkten. *återigen, JIPPIE*

Givetvis sker hela uträkningen, uppställningen och problemlösandet utan någon som helst information utifrån så man får klara sig bäst man kan själv, där en gissning är lika bra som någon annas.

                         
Om du inte förstod utan behöver fler exempel så meddela mig, jag kan nog skriva upp hur många som helst =) Förhoppnigsvis dock inte redan imorgon då det görs ett nytt försök att lösa ekvationen ovan - dock med den gamla hederliga matematiken! =)

Go Västtrafik & SJ i snöväder säger jag bara!

              
A Presto!


WAR!

Såg idag på ett avsnitt av 'Ellen' och fick höra Jackie Chan sjunga en underbar låt av Elvis. Det finns tyvärr ej tillgänglig att dela med sig av med sök på bara på youtube på: Jackie Chan Ellen' så hittar ni klippet. Här kommer iaf en scen ur 'Rush Hour';


A Presto!

LillaSyster Yster Comes 2 Town

Idag kommer lillasyster Yster till den stora staden för att hälsa på sina syskon och även såklart lille brorson =) *mehappy*
                                     
A Presto

World Falling Down

Hittade denna av en slump på en av mina skivor när jag satte på 'laga-mat' musik i köket ngn i januari och sedan dess har den alltid blivit min 'laga-mat'musik i kombination med 'rensa-i-lägenheten' musik och det är helt fenomenalt =) Detta är låt nr4, så jag börjar där sen när den är slut så trycker man tillbaka till 1 och lyssnar på hela skivan som i det stora hela rakt igenom sina 24 låtar är kalasbra =)A Presto!

OS-GULD = This Feeling

Efter kvällens bravader när vi fick se Hellners revansch då han nu ikväll tog ett efterlängtat OS-GULD, och Johan Olsson spurtade till sig ett mycket välförtjänt OS-BRONS, och även efter Södergrens lite av bragdcomeback - måste man nog kalla det, när han startade bland de sista startleden, samt fick ett fall - och spurtade förbi Norge och knep en helt galet bra 10:e plats så finns det just nu bara en enda stor bubblande känsla i kroppen! Den känslan beskrivs bäst såhär:


 Extra bonus till Södergren som som knäppte fegåkaren Petter Northug på näsan!!!
                                   
A Presto!

Marcus Hellners Fantastiska Revansch!!!

                                    
                                     
Nu glömmer vi Marcus Hellners nedriga fjärdeplats häromdagen och njuter av: OS-GULD, OS-GULD, OS-GULD, OS-GULD, OS-GULD, OS-GULD, OS-GULD, OS-GULD
                                        
A Presto!


PengaLogik

Fråga:
-Ska jag ta ut pengar LR tar de pengar?

Svar:
-HAHAHAHAHAHA!!!!!
                    
A Presto!

PubliceringsFel?!

Varför publiceras inte mina inlägg?! Ja, det kan ju tänkas onödigt att skriva detta då, men jag måste ju samtidigt få avreagera mig =)

Har kollat både från min dator och från Tess dator - utifall det var min som var sen LR annat knas med - men det sista inlägget som visas är 'YEBA'. Har ju skrivit några fler sedan dess...

Jaja, det ger sig ju om de publiceras vid senare tillfälle - förhoppningsvis redan ikväll - LR om jag måste skriva och göra om allting...

A Presto!

Blue Man Group Rules Scandinavium

Hmm... kan man rösta på Blue Man Group?! Min röst går helt utan tvekan till de tre grabbarna... vi såg dem ju live igår och jag tyckte de var helt otroliga. Tänk vilket uttryck de har i sina ögon som förmedlar de olika känslorna! Helt galet! Killen till vänster i bild när de spelar på stuprören, det är killen att hålla ögonen på säger jag bara... *amazing*

  

'De var egentligen 4 i gruppen, men Gammelsmurfen slutade för att satsa på en solokarriär'
-Måns Zelmerlöw

Längtar Sverige Efter Sommar?

Hmm... det måste ju vara så att Sveriges befolkning är väldigt trötta på vinter efter ca 3 långa månader med snö, is, kallt, snö, vind, snö och mera snö och längar efter sommar, sommar, sommar & sol.... och att den grekiska inledningen blev pricken över det berömda i:et... vad finns det annars för förklaring? =)

               
A Presto!


Nyutvecklad Allergi

Hmm... jag tror att jag fått en nyutvecklad allergi... Mot vad?

                                             

Inte för att det är något väldigt allvarligt, verkligen inte. Men... just det, det där enerverande 'men:et' finns kvar. Jag tror att den hade passat bättre som s.k. sommarplåga. Bokstavligt talat =) Men nedvevade rutor och glada människor på crusing samhället runtruntrunt, som eventuellt även passar på att banka lite plåt =) 

               

A Presto!

YEBA

Jag tycker att denna låten är lite skön, även om jag inte har en blekaste aning om vad den handlar om egentligen =) Kanske inte direkt är i rätt forum, eftersom de inte riktigt hör till de sedvanliga Melodifestivalmelodierna, men å andra sidan... hur många låtar gör det nu för tiden? =)
                         
A Presto!

Avskeda Lantos Doctor!

Alltså, allvarligt... jag hoppas innerligt att svenska folket tar sitt förnuft till fånga och röstar på vem som helst UTOM Elin Lanto!!! Jag säger som af Ugglas; SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA!!!

Hur kan man komma på tanken att göra ett uttalande om att man inte ska sälja sin musik genom att anspela på sex osv - och sen vara naken i nästkommande musikvideo?! Ok, i ärlighetens namn så hade hon hängslen som täckte bröstvårtorna, men det räcker liksom inte för att försvara sitt val när man gjort ett sådant uttalande. Finns bara ett uttyckt som passar och är rätt för denna; RIKSPUCKO!!!
                       

Om någon skulle betvivla är det bara att kolla hennes framträdande i årets Melodifestival. Anspelar både på sex rent dansmässigt, för att inte sen tala om outfiten. Lack- & läderfetish lång väg SKRIKER den! För att göra det hela ännu värre så finns själva skärningen att begrunda - MED AVSMAK! Allvarligt bruden, hur (ens OM) tänkte du?!

Jag är en person som står för mina åsikter. Bevis på det är att min bästa vän Tess snart blir sambo med sin pojkvän, som visade sig vara Elins kusin. Men jag ändrar inte min åsikt för det.

A Presto!

 


Sex And The Göteborg

Det är intressant hur många varianter - men i princip alla lika - som det finns av inledningen till Sex And The City med Carrie i ballerinaklänning.

Nu har turen kommit till Göteborg, tydligen. I kallaste februari o begynnande snöstorm dessutom. Med andra ord; Sex And The Göteborg. Den nya Carrie; Christine Meltzer Lind.
                             
A Presto!

Johnson + Carola = Glödlampsbyte

Fråga;

Hur många Andreas Johnson går det åt för att skruva i en glödlampa?

Svar;
2. En som skruvar i lampan och en som skyller på att det var Carolas fel att den gick sönder.
                                 
A Presto!

Sega Råttor i Nätet

Ja, det har ju onekligen varit dåligt med inlägg på denna blogg det senaste, men det är sannerligen inte inspiration och bra inläggsidéer som saknats, utan det har helt enkelt ett VÄLDIGT segt internet som ställt till det för mig.... svar ja, det har även varit VÄLDIGT frustrerande
                               

Men nu hoppas jag på bättre tider... =)

A Presto!


Alla Hjärtans Dag

Idag är det ju som bekant Alla Hjärtans Dag - om nu någon emot förmodad har missat det - och eftersom det faktiskt är en dag som INTE är enbart för alla kärlekspar, som den allmänna uppfattningen tycks vara, ville jag här skriva en liten hälsning.

Det heter som sagt Alla Hjärtans Dag,INTE Alla Kärlekspars Dag, och därför vill jag passa på att hälsa till några personer med extra stora hjärtan, dvs min familj o mina vänner.

Här kommer en STOR KRAM på ER dag ifån mig!!!                          
A Presto!


So You Think You Can Dance?

Vi har ju kommit att följa detta lite nu på slutspurten - Top20 - So You Think You Can Dance

Mina tre favoriter är nu vid Top10, efter kvällens program följande:

Tjejer: Ashleigh, Elleonre, Mollee

Killar: Legacy, Jakob, Ryan/Russel (2st jag vet, men kan helt enkelt inte välja, sorry)

Här kommer även klipp på några favoritdanser ikväll:A Presto!

Never Give Up

I lördags så pratade så jag då äntligen med Flingsalt, efter mååånga om och men =) Men det är tur att hon är envist tålmodig med mig... och ringer x antal gånger till när jag inte svarar... vilket jag gör sällan. Speciellt med tanke på att jag haft mobilen mest avstängd i 1 månads tid känns det som. Men det är så ibland, man behöver få vara för sig själv... även om det är vännerna som då blir försakade.


Men men, nu har vi som sagt växlat några (många *L*) ord och eventuellt (förhoppningsvis *L*) så ska jag undervisa 1½ månad. Turismvetenskap. Bollade förslaget med min svägerska som tyckte det var helt perfekt för mig och att jag skulle klara den uppgiften galant =)

På onsdag kommer Flingsalt och Fia-Lisa till min nya stad och då hoppas jag att vi kan gå igenom upplägget för att se om det är genomförbart och något för mig. Sedan så väntar CornFlakes-mässan där jag är, förutom att kolla igenom alla företag, är intresserad av föredraget som simmaren Anders Olsson.

A Presto!

Logiskt Pengaflöde

Hur ser man till att konsumtionsamhället klarar sig i den lågkonjuktur som råder i Sverige? Jo, man gör som så tydligt min kära vän så fint uttryckte det:

Fråga:
- Kostade det?

Svar:
- Nej, men jag betalade...

Behöver jag säga att svaret mottags med ett härligt skratt från min sida? =)

A Presto!


My New Life

Ja, då var det dags att ta tag i mitt liv efter en månad i typ dvala... varit helt sjukt, men verkligen inte haft ork LR energi till någonting vettigt överhuvudtaget. Har tom haft telefonen avstängd mycket senaste tiden, helt enkelt inte orkat pratat med någon. Jag har tillbringat mycket tid hos min bror o hans familj samt varit social med Tess (om än knapphändigt det oxå, men jag hoppas hon har överseende).

Idag är det dubbelt upp ny start, både måndag och februari denna snöiga dag.

Och denna dag ska jag för att riktigt inleda den nya fasen i mitt liv;
* betala räkningar
* köpa sporttopp
* köpa träningskort
* träna
* skicka iväg ansökningar

Ja, det är nog det som får vara dagens kick-start...

                         
A Presto!

RSS 2.0