Hur gick det till?

Hmm... alltså, jag vet inte riktigt, men jag undrar... hur gick det till? Ena sekunden ringde jag till Tess igår kväll, och bara "en liten stund" senare så var klockan halv tolv! Vad hände där?!  =) Men det var nice iaf =)

Jag som hade massor att göra igår kväll - ok, massor är ju relativt men ändå - eftersom jag nu inte är hemma förrän på måndag igen. Packa väskan för 3 olika klädtillfällen denna veckan, slå in olika presenter, göra inbetalningar osv osv until the never end. Min lösning, ta med presenterna och slå in dem nu ikväll efter jobbet eftersom jag ändå inte har något speciellt att göra där jag ska övernatta. Smart va´? =)

Nu på morgonen blir det till att se till att all packning är med - känner inte för att åka dryga 10mil för ev hämta något jag glömt - kolla om det finns tvätt-tid på måndag, packa ner påsksaker, tömma kylskåpet och sedan handla på vägen. Kruxet är att jag av någon anledning har ont i körtlarna i magen igen, vilket var ett bra tag sedan sist. Håll tummarna för att det går över för i nuläget så är jag mer eller mindre en trafikfara - och jag behöver köra bil för att komma till mitt arbete * catch 22 *

Have a nice day!

Hyvla väggen

Hmm... är det någon mer än jag som har sett en reklam där man med hjälp av en osthyvel skapar bort väggen i sitt vardagsrum... och finner sin drömsemester, redo att kliva rakt ut i? Vill att det ska vara så i min vardagsrum! =)

Nu ska jag iofs till New York nästa vecka, så missförstå mig inte nu - jag klagar inte =)


A Presto!

Bergstens Förtjänst

Ja, det är min officiella åsikt att det är Bergstens förtjänst att Uggla väljer Blekinge när han ska sätta upp sin sommarrevy =) Hon körde turnébussen i somras och I say no more =)

Annika Östberg till Sverige

Läste på text-tv nyheterna att den livstidsdömda Annika Östberg har släpps ur fängelset i Kalifornien - där hon suttit sedan 1981 - och får nu komma till Sverige för att avtjäna sitt straff. Det är fortfarande en hel del hemlighetsmakeri, där svenska UD inte har lämnat några som helst kommentarer ännu. Men den officiella talesmannen från kvinnofängelset i Corona säger att Annika inte längre finns hos dem, att hon släppts från fängelset och att detta skett förra veckan.

(tydligen så släpptes hon från fängelset 25mars, och nu befinner sig i federalt omhändertagande i väntan på vidare förflyttning)

På nyheterna nu ikväll så visades även klipp från någon förhandlig, där bland annat ena offrets (en polis) dotter fick uttala sig: Hon tyckte att det var ett felaktigt samhälle vi lever i om en polismördare inte sitter inne på livstid. Hon sa även att 'personer som dödar människor som bara gör sitt jobb' (---) Det reagerade jag emot! Jag menar inte att just Annika ska förskonas, hon har trots allt dödat någon (enligt hennes dom), MEN jag anser inte att ska vara skillnad i straff beroende på vem som dödats. Människor är människor oavsett om det är en polis, lärare eller glassförsäljare (ok, undantag pedofiler och annat äckligt avskum). Har man dödat någon så har man just dödat någon... inte ett yrkeskategori! Det är i princip som att jämföra att en människa är mer värd för att hon är av den ena eller andra rasen - vilket givetvis inte är fallet!

Sedan måste det ju tilläggas:

Detta är ett specifikt fall, då det faktiskt inte fanns några faktiskta bevis emot Annika - däremot emot hennes dåvarande pojkvän - men eftersom hon var där så dömdes hon.

Under sin tid i fängelset har hon de senaste åren arbetat med att utbilda handikapp-hundar (kanske finns ett finare namn, men ni vet vilken sorts hundar jag menar - blindhund, epilepsihund osv), vilket även det borde ge lite cred.

Och nu har hon alltså suttit 28år i amerikansk fängelse utan chans till omprövning, dvs mer än halva hennes liv. Kanske åtminstone en ny prövning av hennes fall skulle vara på tiden. En av anledningar till att hon nu förflyttas är för att hon ska kunna återanpassas till sitt tidigare sociala liv. Kanske är jag ute och cyklar - men tror inte det - men jag betvivlar starkt att det sociala livet kommer vara detsamma efter nästan 3 decennier, och hon numer även är en vuxen kvinna. När hon nu kommer till Sverige så väntar tydligen minst 10år i svensk fängelse, men sedan kan det finnas chans till att fallet tas upp och då kan Annika även friges. Efter nästan 40 (!) års fängelse, för ett brott man inte kan bevisa att hon begått, utan endast varit närvarande vid.

Ok, ville endast säga min åsikt...


Lera + stringtrosa = filmad rumpa

Var hos min vän igår och såg - med en gosig prinsessa i famnen -  för första gången det totalt helknasiga programmet 'Wipe Out'.

Vet inte om ni sett det, men där är iaf en del av banan att man ska ta sig i sidled förbi en klätterväg med värsta vattenfallet rinnande över sig, varpå en av kommentatorerna säger:

'Det är precis som en fontänorgasm... alá elefant' =)

Programmet i sig var mest filmande av leriga bimborumpor i string (och what's the deal där? Hur kommer man på att vara med i en våt & lerig hinderbanetävling iförd minimal - typ ickeexisterande - kjol och små ministring? Jo, just det... det var det där om 15 min - i detta fall rör det sig lyckligtvis förhoppningsvis om 15sekunder - i rampljuset), men alla milt sagt udda kommentarer från det svenska kommentatorsbåset - signerade Wiklund & Herngren - var det som gjorde programmet sevärt =)

Jättelik damtrosa =)

En oslagbar mening från pappan - till väldigt många barn - ur programmet 'Familjen Annorlunda' :

"Det är väldigt rosa... det är ungefär som att vara inuti en jättelik damtrosa... men man vänjer sig"

Ja, vad kan man säga... kan väl ses som en bra jämnförelse... eller? =)

Fuck!

Ja, jag vet att man inte ska använda sådana ord... hmm... blir 'attans' bättre?!

Saken är den att jag precis nu kom på att jag ju redan köpt påskgodis till W. Istället för vanligt godis (vad nu det innebär vanligtvis, men i detta fall typ lösgodis*L*) tillsammans med de 2presenter jag köpt henne hade jag även köpt en sådan där stor LookLook-låda med blandat innehåll... men nu när jag ska försöka packa för hela veckan så hittar jag givetvis inte den...

Hmm... ja, det blir till att leta vidare... min kväll det + att jag ska göra iordning och packa in lite paket =)

A Presto!

FAN!

Har precis sett reprisen av Ugglas program: Var fan är min revy? och insett att jag nu måste se det programmet! Jag som numera verkligen ogillar att ha ett program som jag känner att jag vill följa... föredrar att ha tv:n avstängd alternativt se på ngn dvd.

Men det var kul att se en person i programmet som jag känner =) Nästa gång jag träffar henne ska jag fråga när programmet är inspelat eg, har missat detta totalt - det måste ju erkännas...

I Really Like This Picture


Från Himmel till Helvete

Ja, så var det då dags att berätta - eller snarare visa, eftersom en bild säger mer än 1000 ord... sägs det - om min lördag. Den som gick från härligt 'himmel' till ett rent 'helvete'

Såhär härligt började den:

     

Men framåt eftermiddagen så gick det - milt sagt - uför:

       
Från detta fönster - det är ca 3-4meter upp, även om själva bilden förvillar - så fick jag göra det härliga: att kasta ut de två äckliga madresser som syns på bild 2. Väldigt tillfredsställande =) Bara för att klargöra: inte mina saker, hjälpte endast till att röja ur och vårstäda ett hus som stått tomt en längre tid.

Ca 500kr fattigare

Ja, det blev jag efter ca 1,5 timmar på stan idag... men till mitt försvar så köpte jag inget onödigt - ja, om man inte räknar en takeaway latte för 30kr då - utan endast mat och saker till andra:

*4 kort, till fyra personer för 3 olika anledningar
- födelsedag, nyfödd och 2 dop

* 5 presenter
- dop, 2 födelsedag (tillägg till redan köpta),  och 2nyfödd

* lite mat till middag ikväll

Dessutom fick jag begynnande skavsår på båda fötterna... där fick jag för att jag ville känna mig vårfin i 3/4 jeans, röd tröja (ja, för jacka kunde man inte ha i värmen *L*) och mina nya röda ballerinaskor (köpta förra våren iofs men har inte använt dem förrän nu)

I övrigt så har dagen varit bra =)

Varning: Göteborgs vits!

För att klargöra så står x:en i texten nedan som synonym till diverse platser.

Ok, nu när jag varnat alla innan så kommer här en äkta Göteborgsvits, som jag fick höra nu ikväll - av en äkta göteborgare:

Kålle hade flyttat till en ny lägenhet, och hans vän Allvar skulle komma på besök. Men eftersom han inte visste riktigt vart den nya adressen låg så frågade han efter en vägbeskrivning
Kålle - jo, du tar spårvagen och hoppar av vid x. Sedan tar du gatan upp, och svänger av andra till höger. I det röda huset så tar du till sist hissen upp till 4:e våningen och ringer på med armbågen.
Allvar - Ringer på med armbågen?
Kålle - du tänker väl för guds skulle inte komma tomhänt?!

Som sagt, tydligen en riktigt Göteborgs vits (vet dock inte om jag håller med men...) som ju annars annars vara ordvitsarnas stad nummer 1 =)

Första gången avklarad =)

Så var då första gången avklarad...

Ja, årets första grillning alltså =) Den var helt perfekt ute på den stora altanen, med utsikt över sjön. Jag hade solen härligt i ansiktet, trots att klockan var nästan halv sju på kvällen... det måste väl helt enkelt innebära att det är vår nu?! =) *no doubts*

Hade ett sån't klockrent inlägg

Men tack världens långsammaste mobila bredband så försvann tanken i och med att det inte gick att ladda upp de bilder jag tagit under dagen... men håll ut, imorgon kväll är jag hemma igen med fast bredband och då smäller det =)

Kan iaf avslöja rubriken: Mellan Himmel & Helvete
men själva inlägget kommer som sagt imorgon kväll


Nu är det i nära anstående...

.... att jag tänker gå hem för dagen! Klockan är snart 18.00 och solen skiner fortfarande... dessutom så väntar det en god kaffe hos en god vän - en helt oslagbar kombination =)

Hoppas inte alla behövt vara instängda idag, utan åtminstone varit ute och känt solen värmande strålar mot kinden... om inte -  ja, vad ska jag säga? Jo, är det lika skönt i helgen så UT med er!

A Presto!

Stolt? Jag?

Ok då, det är jag faktiskt just nu.

Precis skickat iväg ett svar på en bokningsförfrågan... på italienska =) *me satisfied*

---
Men med hänvisning till tidigare inlägg idag så:

MEN får mig verkligen att längta till Italien... Jaja, jag vet att jag var där senast i oktober men då var det en sådan där stressvecka alá turism - inte den sortens Italien som jag är van vid... Vill vandra planläst längs floden i Rom, sitta på ett härligt café en hel eftermiddag, se de äldre delarna osv osv until the never ending =)

---
Spero che quest' anno posso andare a Ravenna e trovare la mia amica Georgia =) Sai che adesso é quasi due anni dall' ultima volta che siamo visti? Sei sempre benvenuta a Svezia e casa mia!

A Presto!

Allvarligt...

.... nu måste det väl ändå för 17 vara någon annans tur att ha den PIP huvudvärken?!?! Jag bara undrar...

Sol, sol ,strålande sol =)

Alltså jag bara undrar...

Kan man vara på annat än ett strålande humör när man på lunchen även hunnit med att sitta i kortärmat och fått njuta av en stor, härlig och strålande sol? Skulle inte tro det... =)

----
Men för er, som precis som jag, som lyssnat på Rix FM denna morgon så finns det oftast ett 'men' som överskyler det positiva...

1:a April = lurad?

Ja, så var då 1 april här idag - hör du till skaran som blivit lurad idag? Själv är jag helt förskonad faktiskt, och inte har jag lurat någon heller... kan iofs ha att göra med att det är min lediga dag, och den har jag tillbringat på stan och sedan här hemma =)

Mitt favoritskämt i en tidning:

Den om att man ska kolla DNA på hundbajs, och därigenom spåra hund & ägare som sedan får dryga böter.

Missförstå mig inte nu, jag tycker det är kalasäckligt med hundbajs överallt - har man hund borde man även vara kapabel att ta ansvar för den - (om man inte är av samma karaktär som den IQ-befriade mannen i 'Jalla Jalla': var det jag som sket? ) men samtidigt tycker jag inte att det ska behövas. Lägga pengar på att spåra hundägare som inte borde få ha hund - vi har faktiskt viktigare saker att lägga pengar på i Sverige.

Sedan var väl skämtet i Metro Stockholm helt ok:
Att det kommer bli olagligt att åka på vänster sida i rulltrappan - påträffas man bryta emot detta får man böter på 500kr direkt på plats.

Eller varför inte:
EU har härmed från och med idag, 1 april 2009, förbjudit aprilskämt - inget som drivet med press osv.

Har vi inte nog med EU-lagar och mått att efterfölja? Tur att detta var ett skämt =)

Om Jesus inte funnits

Kom precis att sätta på tv:n i slutet av Babel, svt2. Där hade de tydligen haft diskussion 'vem var Jesus egentligen?', det enda jag hörde var:

Fråga: Hade världen varit en lättare plats att leva i om Jesus inte hade funnits?

Svar: Nej, det tror jag inte... jag tror inte att det är han som ställer till det.

I studion satt gästerna Jonas Gardell och Lena Andersson - vem är det? - och det var den senare som gav ovanstående svar på frågan som programledaren ställde.

Öhh... say no more lixom

Vad tror du?

Om någon vill ha mer kött på benen i den diskussionen så kommer det en repris på svt2 båade 3/4 och 5/4.

---

Dessvärre missade jag början på detta program där det var ett repotage med Ulf Lundell från hans hem på Österlen, angående att han nu även debuterar som dramatiker. Är det något snart som denna man inte gjort och har på sin CV? =)

Några av mina snäckor

Kände att jag ville delge mig av några av mina snäckor.. eller åtminstone foton av dem;

      

You see how I really enjoy exploring a new beach - a go for a search for special, in one way or another, seashells

Hmm... I wonder where and which beach I should set my mind on next?

A Presto!

Till min brorson =)

Detta köpte jag idag på Lindex till min nyfödde lille brorson: 

                                      
Hur söt kommer han inte bli när han får på sig detta lilla set *längtar efter att få träffa honom*

                                         
Denna body tänkte jag att hans pappa skulle få klä på honom under något av de 3 mästerskap som kommer gå i sommar =) Vet inte riktigt vad min svägerska kommer tycka, men jag hoppas att hon har överseende och låter grabbarna hållas under dessa aktuella dagar... =)

A Presto!

Jag unnande mig själv...

... något på stan idag. Ja, jag vet att jag - verkligen - inte borde det, men behöver jag säga att det var på någon sorts megarea? Det blev en 3/4 ärmad top i en superhärligt grön färg och skön kvalité, samt ett långt vitt linne att ha under:

                                             


Nu blir det inget för min del förrän i slutet av april - då har jag lovat mig själv att få köpa med mig något hem från The Big Apple,  New York.

Härliga vår =)

Igår var det säsongens värmerekord *14,8* i Karlshamn, men jag undrar om inte det är slaget idag. Det är härligt väder ute; the sun is bright, the sky is blue and there are lovely flowers popping up on every corner *me like* Jag var ute på stan tidigare idag, och det kryllade av vårglada människor =) Det var riktigt 'utan-jacka-väder', så jag promenerade omrking med min jacka över armen istället - detta till trots att jag redan lämnat det urtagbara fleecefodret hemma! *spring, please be here to stay*

Jag passade även på att ta några foton längs vägen hem, som för att ha bevis för att det verkligen är sant *no more winter, please*

                              
Lila krokusar var något som det fanns i mängder - och jag som verkligen gillar lila =) 

         
Det fanns även gula krokus, hoppas de finns kvar lagom till påskhelgen som ju inte är väldigt långt bort. En annan art som det fanns gott om var snödroppar - en art som vanligtvis brukar komma tidigt. Även blomman som typ ser ut som snödroppar, men är blå fanns det ofantligt många av. Klockren förklaring =)


Did I mention that the sky was (still are) a lovely blue colour? *nice*


I hope that you all have a really nice day today!


Something that I'm missing

Something that I'm missing: 

                                               
These feet


These hands

I would like to win 'some' - whatever that means - money so that I could go back and see them again <3

A Presto!

Dagens Frukost

Idag har jag ätit en av mina favoritfrukostar; Tunnbrödsrulle med skinka och grönsaker - eller som jag kallar den; wrap med kesoblandning =) *mums på morgonen* Givetvis med en espresso från min härliga maskin *happiness*

                                                                                                                                                                                                                                     

Orullad för att ni ska se vad som är inuit =) Nedan hur det ser ut klart att äta


Om ni känner för att äta likadant någon dag:
1 tunnbröd
3msk cottage cheese
3skivor skinka
½ riven morot
alfaalfagroddar
1msk solrosfrö

Strimla skinkan och blanda med övriga ingredienser. Bred det på brödet och rulla ihop. Njut! Jag menar, kan det bli enklare?
Ett internt tips: istället för att strimla skinkan, så brukar jag lägga skivorna ovanpå blandningen när den ligger på brödet - detta för att skinkan enligt mig annars har en förmåga att bara lägga sig på ett ställe. Jag brukar även skippa moroten - men detta av ren lathet på morgen =)

Ha en fortsatt skön dag i solen! =)

Which Language?

I wonder if I also should start a blogg in another language - so that my friends around the world could read and understand? Or if I should asked them all to learn Swedish? =) I know that one of them - an Italian - already has learned some... without grammar but still, I admire the effort!

The question is if they would be interested at all to read about what I'm doing, and what I'm thinking about different issues. But on the other hand, since I'm so incredible bad at writing emails from time to time maybe this would be a nice substitute - and maybe I wouldn't be feeling so VERY bad about it if I knew that they where reading my regards to them here. Still bad I know, but at least it would be better than nothing. Or...?

On the other hand, maybe I could just once in a while write in another language here in this blogg? I have already  promised myself anyhow to included more pictures here. The question then would be; which language? I think that every second in English and every second in Italian would be appropiate =)

Anyway, I would like to say 'Hi' to everyont that I know around the world! =) I miss you!

A Presto!

RSS 2.0