Betala Räkningar

Meddelande börjar:

Ja, det hör kort och gott inte till någon av mina favoritsysselsättningar ....

Meddelande slut.

Rekord Gädda

Nu ikväll kom Robert tillbaka vid 21-tiden för att visa den stora gädda som han fångat. Allt ska ju dokumänteras =)

Fisk-fan hade dock fortfarande sådana ryckningar så när han höll fisken så gapade den! Kan säga att jag tyckte det var mindre trevligt! Även när vi skulle väga den så ryckte den till när den hängde i vågen - jag erkänner, jag tycker inte att sådant är fräscht, punkt slut !

Det kommer kort så fort jag har laddat ur kameran =)

A Presto!

Bensin dusch :-(

För att ta reda på i vilken av två skvalpande dunkar det var bensin i, kom jag på den briljanta ideén att öppna det ena locket. Hann endast vrida den ett halvt varn innan den tydligen trodde att den var en champagneflaska och sprutade hej vilt och ner hela mig!

Inte roligt någonstans kan jag meddela.

Det började svida ganska så snabbt så jag fick springa in igen och formligen duscha av mig under den stora kranen, och hade tvål överallt. Och sen.... samma procedur igen och igen och igen!

Jag kan säga att det stank bensin överallt och Robert Lintner var här då och han bara skrattade åt mig. Sedan när han kom tillbaka en timma senare så föll det sig så att en annan person var här under samma premisser, och blev det ju givetvis så att Robert berättade om min bensin-episod, Frågan blev då till slut: om jag skulle komma fort ikväll?? Typ eftersom jag redan var påtänd eller något liknande åt det hållet =)

Nu såhär i efterhand är jag endast väldigt tacksam att jag lyckligtvis inte hade huvudet och ansiktet i sådan position att jag fick all bensin där... hade kunnat få riktigt jobbiga följder det.


Månadens Fundering

Månadens Fundering:

Kan man grädda våfflor i en toaster/smörgåsgrill? =)

Underlaget till denna fundering kommer inom kort

A Presto!

Banan djävlar!

Seriöst, vem FAN har lagt en hel klase med äckliga bananer i vårt skåp med restaurang-glas?!?!?! Jag bara undrar alltså...

*Mardrömsvarning*

Jobb Fadäs 1

Igår var det spännande här på jobbet må ni tro =)

När min kollega skulle åka härifrån och lämna mig ensam kvar - satt och skrev på C's svenskaC arbete - så bad jag honom som vanligt att låsa in mig eftersom jag verkligen hatar att vara kvar här själv sent på kvällarna (svar ja, jag är då mörkrädd och livrädd *L*) . Han påminde mig om att jag har bilen på baksidan.

-'Jag den glömmer jag nog inte för då får jag sova utomhus inatt eftersom nycklarna ligger i bilen.'

När klockan sedan blivit över halv tolv på kvällen och jag skulle gå hem, började jag plötsligt tokskratta då tanken slog mig;

JAG VAR JU FÖR 17 INLÅST!!!

Ringde min kollega - jag visste att han ej sov ännu - och upplyste honom om läget. Kan säga att han skrattade lika mycket som jag gjorde.
-'Men du kan väl sova i x-rummet, det är du ju van vid.' (detta är visserligen sant, men kände inte för att sova över på min arbetsplats denna natt.

Han kom då sen på att han glömt låsa den dörr - en extra nödutgång - som var öppen tack vare att vi haft ett middagssällskap just den kvällen. Alternativet var att klättra ut genom köksfönstret, och i ärlighetens namn så föredrog jag en dörr =) Utrustad med en ficklampa och allt mitt mod, gick jag upp på övervåningen (man måste det för att nå denna dörr) där jag plötsligt kom på nästa tanke.

'Om denna dörr varit öppen hela kvällen, betyder det att någon faktiskt kan vara här uppe! Och då var jag som sagt redan både mörkrädd och livrädd! För att följa våra säkerhetsföreskrifter var då innan jag kunde lämna byggnaden, själv tvungen att gå runt överallt och kolla så att ingen var här inne. När jag var klar gick jag nedför nästa trappa och ut genom dörren *freedom at last*

Nästa dilemma var att ta sig runt byggnaden till parkeringen där min bil stod. Framme vid min pärla, letade jag upp nycklarna och körde sedan runt till framsidan. Där var jag nu tvungen att gå låsa upp, gå in och samla ihop mina saker, och sedan gå lås-, och släckrajden (även om jag visste att min kollega redan gjort baksidan av byggnden - det är rutin). När jag kom till den ena entrédörren och kände på den.... så var den ÖPPEN! Han hade alltså endast låst den ena (men glömt detta) och om någon av oss kommit på det tidigare så hade jag:

*Inte behövt skrämma upp mig själv
*Inte behövt gå igenom hela byggnaden
*Kommit i säng en halvtimme tidigare

Jaja, man lär sig väl iaf =)

A Presto!

Ändring

Var meningen att jag skulle jobba som vanligt idag, men eftersom min nya kollega för säsongen ska vara ledig igen i helgen så blev det så att jag var tvungen att jobba på kontoret idag och även imorgon - för att jag i helgen då ska vara tillbaka min min ordinarie plats på min arbetsplats.

Har hjälp min chef att flytta lite saker inför en stor stundande fest, och det var både tråkiga minnen blandat med mycket skratt.... till slut var klockan nu då strax 23 - läggdags för mig efter denna dag.

Jaja... John Blund - var är du? I'm ready *zzzz*
17 inlägg

17 inlägg under 24 timmar, det måste jag säga är ganska bra jobbat av mig =)

Det märks verkligen vilka dagar jag är ledig... då formligen exploderar min blogg av mina ord och härliga inlägg - synd att man inte var ledig oftare =)

Men nu ska jag iaf försöka packa klart, och sedan inta horisental-läge, och *otroligt nog* försöka ligga i min säng innan midnatt, bara det vore ju en bedrift denna dag...

Buona Notte

Kvälls espresso =)

Ja, för att orka ett tag till har jag nu gjort mig en espresso - trots att klockan är över 22. Det där med att inte kunna somna pga koffein-intag är enligt mig något rent psykologiskt (sedan ska väl tilläggas att vi alla människor är olika)

Men min maskin gör inte riktigt som jag vill längre - eller har inte gjort det senaste faktiskt. Det rinner inte ner ngt vatten :-(
Får nog om jag inte klurar ut anledningen själv antingen bjuda ner min personliga support tekniker, eller om jag ska ta med mig hela maskinen hem till henne... Tåls att fundera på...

Jaja, nu har jag iaf även diskat klart =) Inte för att det på ngt vis betyder att jag har städat klart men det tar längre tid än man tror - speciellt när mobilen ringer hela tiden (har pratat med familjen typ 5ggr!), och man fastnar framför msn.

Ska städa ur hallen (där alla mina resväskor står och tar plats) och sedan ge mig för denna gång... innan läggdax ska jag även göra vissa viktiga ärenden på internet gällande min morgontidning, mitt telefonabbonnemang samt en grej till som jag inte kommer på just nu - tur att jag har alla papper på allt jag skulle göra finna samlade i en prydlig hög på min säng. Strategi att lägga dem där så att jag måste göra dem - alternativt flytta dem - innan jag kan gå och lägga mig ikväll =)

A Presto!

Bevis

Ok, nu hittade jag ett väldigt tydligt bevis på att det var längesen jag var hemma sist...

Håller som bekant på och städar lägenheten, nu tänkte jag precis ta en kvällsmacka (åt lunch vid 14) och även ta ett glas granatäpplejuice som jag köpte med mig hem.. och vad hittade jag mer i kylskåpet om inte ett paket lättmjölk... med ett bäst-före-datum satt till 17 april !!!

Var det någon som tvivlade på min trovärdighet när jag tidigare satt jag jobbar mycket och är hemma lite? =) *jeezez*

A Presto!

Städa, städa...

... varje fredag =)

Nej, men nu är det ju inte fredag idag, och ändå städar jag... kul tidsfördriv på min enda ledig dag.

Men förhoppningsvis blir det tillräckligt bra för att jag ska slippa kombinerade ångest-, och panikattacker när jag kliver in i lägenheten de få gångerna jag är hemma och iaf tar in posten några gånger i månaden.

Talk to you later! =)

Hmm...

... ja, nu var det ju meningen att bilden i förra inlägget inte skulle vara någon bild, utan att det är en liten film där Jim Carrey dansar =)

Men vi kan väl konstatera att jag misslyckades med det försöket

Istället för en film, gick vi tillbaka i tiden och ordnade stillbild =)

A Presto!

Dagens Skratt

    Förgyll din kväll =)                               
                                            

No words needed =) 

Vila upp sig inför TVinköp

-Ur Solsting & Snesprång;

' Hur tänkte du nu? Du ligger 19 veckor efter i semesterschemat, och nu begär du 8 veckors semester för att vila upp dig, eftersom du till hösten tänkt skaffa TV'

Hmm... kanske inte bästa strategin =)

Tur att man för sin egen del inte behöver bekymra sig över detta fenomenet 'semester' - eftersom jag typ alltid jobbar.

A Presto!

Han är fisk! =)

Ur; Solsting & Snesprång;

-'Jag ha en vikaie'
-'Jaså, var kommer han ifrån?'
-'Fån fängelset'

-'Men han ha sonat sina bott, och nu ä han fisk'

Jag menar, det kan bli väldigt fel om man inte säger 'r' - Småland & Halland & ? - bondkomik på hög nivå =)

Angående att karaktären Ruben har tagit alla semesterpengarna och 'investerat' dem i eldrivna rullskridskor:

-'Man kan åka långt med förlängningssladd'
-'Jag som inte ha med mig matsäck'

-'Och hur har du nu tänkt att vi ska åka till Danmark - med en 40 mil lång förlängningssladd?'
Ingen skillnad?!

Alltså, seriöst... nu har jag plockat och fixat i lägenheten i iaf en halvtimma men ändå ser det lika illa ut här hemma som det gjorde innan jag började... om inte värre!

Men jag har iaf sorterat ut en massa reklam o tidningar som jag bara samlat på hög när jag tömt brevlådan de få gånger jag passerat den det senaste - mycket som ska till återvinningen har det blivit. Hmm... men nu är ju frågan när jag ska kunna åka dit med allt? Jaja, det är iaf samlat på en plats - i papperspåsar i köket - istället för på olika platser runt om i min läghenhet =)

Nej, nu ska jag återgå till mitt städande, ville bara avreagera mig lite först =)

A Presto!
Mitt avklarade ärende

Här kommer ett bildbevis på att jag avklarade ett av mina ärenden idag när jag var på stan:

 
                                                 

Blå och fin är den! Dessutom stor så att man verkligen kan shaka sina saker - mycket bättre än en av mina gamla. 

A Presto!                

Ord till Gud =)

Det cirkulerar tydligen ett slags kedjebrev - ok, kanske inte kedjebrev men... - eller formulär kanske jag ska kalla det.... Iaf, det går ut på att man ska besvara ett visst antal frågor genom att skriva in den första meningen i sms från sin mobil, från viss ordning i inkorgen.

Detta läste jag i Tess blogg:

"Fråga 7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Duktig jag är - precis slutat o ska bara larma o sedan gå o ta på kläder lämpliga för förförelse av Jonh Blund. "

Och svar ja, det var jag som stod för det svaret - meningen kommer nämligen från ett sms ifrån mig i Tess inkorg

Vet inte vad ni tycker men visst vore det en skön mening att säga just i det sammanhanget, om man talade med Gud alltså =)  Nu tillhör jag iofs skaran som inte tror på honom, men det finns väl alltid någon högre makt man skulle kunna säga just den utvalda meningen till...

A Presto!

Stokholm Marathon

Någon som sett trailer / reklamen på TV4 gällande Stokholm Marathon?

Allvarligt, äckligare får man ju leta efter!!!

*Let's don't go bananas*

1 av 5

Så, då var jag hemma igen efter en tur på stan - en tur som gick allt annat än planerat måste man nog säga...

Jag hade fem ärenden att klara av på min lediga dag:

1. Hämta ut mina beställda biljetter till sommarrevyn med Uggla
2. Leta upp en bolero - helst beige - eller annan lätt överdel till min turkosa klänning som jag ska ha på dopet
3. Köpa en ny shaker
4. Hämta ut min konsertbiljett till Ulf Lundell
5. Köpa ansiktsprodukt på Apoteket

Jag gjorde ett (1!) ärende av dessa! Inte så bra procentsats på det.

Det ärenden jag lyckades avklara? Nr 3, köpte en ny shaker på Hälsobolaget. Jag har redan 2 stycken, en grön och en svart men jag hittar ingen av dem varken här eller på mitt arbete - istället för att slösa energi på att leta mer eller bli irriterad så bestämde jag mig helt enkelt för att köpa en ny.

Jag passade även på att äta lunch på stan, räknade att jag skulle tjäna på det  - både tidsmässigt som rent ekonomiskt, då det kändes onödigt att åka och handla för att kunna tillaga en lunch. Ingen idé köpa hem mer eftersom jag ska tillbaka till jobbet imorgon bitti, och jag inte gillar att handla här - ca 1timmas resväg - för att ta med, utan handlar hellre nära min arbetsplats så varorna kan gå direkt i kylen... Hmm... jag undrar om jag är arbetsskadad? =)

Ok, vad var då anledningen till att jag endast gjorde 20% av det jag planerat? Det går på ca 2500:- att hämta ut mina biljetter totalt, och lönen utbetalas ej förrän på onsdag... Frågor på det? =)

Min mage är lite speciell, och får ofta för sig att göra kalasont och svälla upp så fort jag ätit något (även som idag när jag beställde tonfisk sallad till lunch) och med tanke på att Apoteket ligger på andra sidan av stan... jaja, i andra änden av den långa gågata som går genom stadens centrum iaf, så kändes det som en mindre lyckad idé att försöka mig på att först gå dit och sedan även tillbaka till norra änden där jag parkerat bilen.

Ja, det var en sammanfattning av min tur på stan idag.... men undantag för min STORA klädesfadäs, men den förtjänar ett eget inlägg så det kommer senare =)

A Presto!

Produktiv Dag?

I think not !

Klockan är nu strax efter 13.30 på min - oväntade, men vällkommen - lediga dag, och i ärlighetens namn har den inte varit speciellt produktiv. Hmm.... men å andra sidan, det är kanske inte meningen att man ska vara just det, produktiv, på sin lediga dag?

Vad har jag då gjort hittills?

*Sovit till 9
*Legat kvar i sängen till 10 *supernice*
*Pratat med Tess
*Pratat en kortis med Annica
*Svarat på - länge väntande - mail
*Druckigt espresso
*Tagit en kalaslång dusch
*Rakat benen - välbehövligt =)
*Tagit kort på sådant jag ska lägga ut p Tradera (när nu tid ska finnas till det?)
*Klätt på mig halva klädesvalet för dagen
*Uppdaterat min blogg - ett flertal gånger redan
*Läst Emilias blogg
*Bestämt att jag nu ska klä på mig andra halvan och ge mig ut på stan och göra de ärenden som väntar! =)

A Presto!

Äldre Män

Hmm... pratar precis med en vän på msn, där det enkelt konstaterades att jag alltid (iaf för det mesta) faller för äldre män.

Lösning på 'problemet'

-"Om du tar de runt 50, och drar bort en 18-åring så hamnar du ju typ rätt" =)

Ja, vad svarar man på det... det ligger ju mycket i den logiken - tyvärr =) Bara att inse, något att ha som måttstock i framtiden. Men då ligger ju dilemmat i att jag aldrig frågar hur gamla personer är som jag möter. Har lixom aldrig sett det väsentligt, gillar jag någon - på vilket plan det än må vara, kärlek / vänskap - så gillar jag någon, väldigt enkelt.

Men:
Tack Tess för den logiken för att hjälpa mitt kommande dejtingliv =)Another Penguin =)Allvarligt, hur kan man inte gilla och fascineras av dessa djur?! =)

Denna bild är tagen på Aucklands Museum - coolt museum där ett gäng dansande & sjungande maorier även hälsade på mig med ett glatt - och väldigt inövet - 'hej' =)  *längtar tillbaka*

A Presto!

Tvångs-hemskickad!

Ja, det är vad jag blev idag...

Min chef ringde på eftermiddagen och sa att jag måste vara ledig imorgon, och jag får inte komma tillbaka förrän tidigast tisdag lunch.

Anledningen är att jag jobbat lite väl mycket senaste tiden, både vad gäller dagar och då långa sådana....

Eller vad sägs om dagar som tex:

8.30 - 22
8.30 - 23
8.30 - 0130

och då är detta dagar utan rast och sådant som jag har talats om och kallas visst för 'lunch'

Ja, ni ser ju själva... det är ju inte bra. Idag skulle jag iaf ha breaket mellan 14-16, men det fanns inte chans i världen att jag skulle kunna gå ifrån.

Det är inte det att jag klagar över att få komma hem och sova i min egen säng - i princip första natten sedan början av april - men det känns ju onekligen som om man lämpar över arbete på sina kollegor. Speciellt imorgon när jag vet att A har nog med sitt föredrag på kvällen och G ska iväg till en annan ort för att lämna av vissa saker samt även göra viktiga ärenden. Men jag inser även logiken, för om jag inte är ledig imorgon så blir det inte förrän om ytterligare ca 2veckor.

Jag måste vara ledig en dag till innan 7juni, för mellan 8-11 juni finns ingen chans till ledighet, utan istället sådana där speciellt långa dagar. Men jag måste hem och hämta mina kläder som jag ska ha på dopet den 13juni, samt leta upp doppresenten (inköpt på Nya Zeeland *L*) Sedan åker jag ju direkt från jobbet till staden för dopet =)

A Presto!

Pippi Virgin

"Oh, we got us a Pippi-virgin! "

Alltså detta är ett av mina favorit avsnitt i denna serien, alla säsonger =)

*Surrealism
*Bisarrt filmfoto
*Falsk sång
*Stelt skådespel

'Freckles on her nose' (---) 'There's no one like her'

-'What happend to her hair?'
-'Hmm... she in between stylist right now. It's kind of akward'
-'Unbelievable'

Go Astrid! =)

Still Love Them

Ja, kanske undrar någon vad det tagit åt mig...? Nej, jag har inte gått och blivit totalt (karla)galen men jag fick mig ikväll en ganska så angenäm överraskning kan man säga.

Jag gick hemifrån strax innan 21 efter att ha varit hemma och pausat i ca1timma då jag visste att det skulle komma senanländande gäster, och när jag kom tillbaka hit 'hem' så hade jag 2 missade samtal på min mobil..

Både T & P hade ringt ! =) *me happy*

Tyvärr fick jag sedan ej tag på någon av dem - har en känsla av att det kunnat vara intressant... ;-)

Jag har ingen aning om vad T kan vilja, men något säger mig att han kanske är ute och festar ikväll, men jag klagar inte =) Han får gärna ringa hur mycket han vill *Mr Charmy*

Sweet Dreams Tonight

I Love Men !

Ja, säga vad man vill men visst är de härliga ändå... dessa män dessa män =) 'It's Raining Men'

Dagens Fråga

Dagens Fråga:

Är jag trött, är jag trött eller är jag trött?

Hmm.... klockan är 22 och jag är kvar på jobbet - började 8.30 imorse - så med andra ord kommer det inget svar på denna fråga.

Anledningen till uteblivet svar? Ja, alltså om man inte kan räkna ut det svaret på egen hand så tycker jag nog inte att man är kapabel till att ta in svaret även om man får det serverat *simple logic*

Hoppas ni som är trötta redan sover (och då läser detta i efterhand*L*) och ni som är pigga: Hallå, dela med er av lite enerig! I'm in desperate need for it! Har inte ens orkat läsa den blogg jag har börjat följa....

Kom på en annan viktig sak: har inte heller haft varken tid eller energi till att läsa Tess blogg och se uppdateringen av alla (ja, det är mer än två - den lyckosten *a friend for me?*) hennes dater det senaste =)

Hmm.... det var nästan så att den tanken gav mig lite energi faktiskt.... =)

A Presto! Zzzzzzzz

Talang 2009

Vet inte hur det sett ut tidigare under säsongen, men ikväll var det iaf semifinal - vet ej heller vilken i ordningen, men tror det var den första.

Vi hejade på de tre som var klart bäst:

* Men-gruppen (alla straighta män i glitterklänningar - som dessutom sjunger - borde premieras!)
* Den otroligt viga tjejen - som lyckades göra ett nummer av något som är så tråkigt
* Den otroligt verbala killen (jag frågade min kollega om han inte tyckte jag skulle ställa upp just i den klassen 'prata så fort att ingen annan hänger med i utlägget *L* )

Tyvärr så gjorde svenska folket precis som vanligt - dvs röstade fel! Svar ja, jag får ha min egen åsikt. De röstade väldigt tydligt med hjärtat då den lille killen hade en otrolig 'tyck-synd-om-mig'-utstrålning. Sedan att han sjöng hemsk (nej, han var inte dålig, bara ung och dessutom inte kapabel att göra rätt låtval för just honom) och blev lite ärligt åtsätt - men väldigt snällt inlindat - av juryn så var ju det hela ett faktum....

Jag frågar bara: WHY?!?!?!

Äta mat?

Äta mat, vad är det? =)

Har jobbat så mycket idag (trots att det klart och tydligt står öppettider på dörren; 9-11 & 17-19) att jag inte ens har hunnit äta lunch/middag  - ja, kalla det vad ni vill.

Så nu på kvällskvisten ringde en kollega och undrade om han skulle åka och hämta mat till oss... Svar: Ja tack till kinamat =) Ibland är man bortskämd... det gäller även att inte glömma bort vilka otroligt bra kollegor man har (iaf de som är mig närmast och som jag dessutom jobbar mest tillsammans med)

Så det blev kinamat och halva Talang - ja, skojade och sa att vi iaf skulle låtsats att vi har ett liv =) Är det inte det som många gör, äter middag framför tv:n? Sedan blev klockan halv tio och efter viss överläggning (under maten diskuterades förutom de talngen vi såg jobb, vad annars?) kom vi fram till att fortsätta jobba lite till - vilket säkert kommer bli iaf middag om jag känner oss båda rätt. Men det har varit full rush här idag, och vi har fortfarande mycket kvar att förbereda inför morgondagen.

A Presto!

Änglar & Demoner

OBS! Trolig spoilervarning utfärdas! Men gissar att de som sett / tänkt se filmen redan har läst boken så kanske inte.

Var på Sverigepremiären av filmatiseringen av 'Änglar & Demoner' , och tänkte säga min åsikt lite såhär i efterhand...

Så, vad tyckte jag då?

Jo, jag tyckte att den var kalasbra =) Att den var välgjord, men även om början var en lång inledning innehållandes mycket tekniska termer och begrepp som kändes totalt orelevanta på något vis.

Även om man visste att han inte skulle hinna rädda någon i tid - sorry, om jag förstörde handlingen för någon nu (hmmm.... kanske skulle jag ha skrivit en inledande spiler varning? Ska nog lägga in det efteråt innan jag publicerar detta inlägg)  - så blir det ändå spännande. Speciellt när man ska försöka hjälpa honom i tanken, och se om man kommer på samma briljanta lösning på varje problem & tankenöt som uppstår.

Mijöerna är jättefina, och dessutom väl valda. Jag gillade dessutom att de inte försökt lägga in någon fjantig kärlekshistoria som inte hörde dit för fem öre - plus i kanten för det.

Gillade även hur de förklarar mycket genom dialogen gällande rent historiskt - och som ett stort fan av historia är det ju bara att tacka och ta emot =)

Dessutom var det 2 bonusar med denna film: 
*Man slapp Tom Hanks hippiefrilla från första filmen 'DaVinci koden'
*Hela filmen utspelar sig runtom i Rom

Något dåligt då?

Ja, det skulle väl vara att de inte översätter allt som sägs på italienska - och ibland är det väldigt kul. Var lite spännande när jag var den enda i hela biografen som skrattade när 'the bad guy' sköt en polis... Dessutom är det kalaskul dialog (snarare monolog) som den kvinnliga huvudrollen har när hon vill in till Skarsgård som har tagit hennes viktiga anteckningsböcker.

Även om man vet hur den slutar - ja, om man läst boken vill säga - så blir man ändå så fruktansvärt arg. 'Gör inte så' lixom...

Och givetvis att man - alla hemskheter i filmen till trots - längtar tillbaka till Rom!!!

Hmm.... detta var nog det hela, slutsatsen är iaf att denna film är helt klart sevärd *go to a cinema close to you*

A Presto!

*Kaos*

Ja, det är nog rätt ord för att sammanfatta den senaste veckan och allt som den har inneburit... och då är den trots allt inte ens slut.... undrar hur den ska sluta..?


A Presto!

Göteborg

Göteborg har en speciell plats i mitt hjärta! <3

Idag har jag hunnit med följade underbara saker:

*haft gostid med min lille brorsson (hela 3 veckor gammal nu)
*träffat Hjalmar - supergullunge! Han somnade i min famn medan mamma fotade
*givetvis då även träffat Elinore & Micke - allvarligt, det var alldeles för längesen! Förstår inte varför vi bor så långt ifrån varandra?

Ps; Micke, GRATTIS till den fantastiska tiden på Göteborgsvarvet - en förhandsgissning som dessutom inte slog fel med mer än ca 2,5 minuter. Hittade dock ej Johan på nätet efteråt..?

*umgås nu med Tess - det är grillning, vin och trackning av dålig musik & fruktansvärda klädval (mao Eurovision - blev tyvärr ingen utgång pga vissa oväntade omständigheter) som gäller här ikväll *nice* Ska nog våldgästa henne fortsätt inatt - annars måste jag tydligen ha med mig en kniv på spårvagnen enligt vissa.

För att sammanfatta det hela: en väldigt bra dag! =)

A Presto!


Dagens Bild

En bild säger ju mer än 1000 ord sägs det... =) Så jag tänkte ta med en för att lätta upp stämningen lite efter samtalet med killen på Svensk Adressändring:


Adressändring

Jisses, jag är helt utmattad...

Ringde precis till adressändring - vill slippa fler arga brevbärare då jag aldrig är hemma och tar in posten - och fixade så att jag får all min post eftersänd till min arbetsplats (gu', vad det tragiskt nu när jag skrev det såhär svart på vitt...)

Men killen som svarade var verkligen inte lämpad för någon som helst slags tjänst som innefattar telefonpratande! Han var en sådan klassiskt person som helt enkelt inte är gjord för det!

Som sagt, utmattad var ordet....

Hmmm.... ska jag slänga i mig en espresso till? =)

Vill du ha större?

Innan jag glömmer måste jag bara få delge två fadäser som hände mig på jobbet förra veckan...

Hade jobbat alldeles för mycket, och var lite trött =)

Bland annat sa jag:

Till manlig ankommande gäst:
"Så då skriver jag här att du vill ha större"

Alltså jag lade inte till något mer i den meningen utan sa bara det... varpå det blir helt tyst i andra änden och luren och en försynt kille lite försiktigt säger:

"Öh, hur menar du?"

Det är DÅ jag inser vad jag sagt, och hur han som ung (max 30-årsåldern) tolkat det jag sagt.

Det var ju inte så att jag precis skrivit upp honom på en mailinglita över varken 'Penis enlargement' eller 'Viagra this and that', utan helt enkelt för en större stuga - men han behövde inte större..... stuga. Utan det räckte med mer avskildhet... Hmm... öh....? Ja, det blev bara värre och värre =)

Ja, behöver jag säga att när detta samtal väl var slut och jag tänkte på det igen så skrattade så jag grät där jag satt i min ensamhet på kontoret! =) Det är ju inte utan att det är med blandade känslor som jag ser fram emot hans - och hans kompisar - ankomst.

Flexibelt Arbete

Ja, säga vad man vill men ibland det är tur man har flexibelt arbete... =) Eller schyssta arbetskamrater kanske snarare..? De är iallafall i stor grad ansvariga för utgången för det mesta....

Ringde en kollega ca 22.15 igår och kollade om han skulle vara på jobbet vid 9 eller ute på vift.... han skulle vara där, stor säkerhetsgenomgång på G. Vilket i sin tur innebär att jag inte behöver åka fram och tillbaka som en galning idag, det är ju iaf nästan 1h resväg - enkelväg. Utan istället kan jag i lugn och ro vänta här hemma tills jag får meddelande om att mitt paket är på ingång. Jag lovade att om jag inte hört av dem vid 11 så skulle jag ringa och kolla vart på vägen det är någonstans...

Hade tänkt jobba in tiden ikväll, men vill ju på premiären av 'Änglar och Demoner' oxå så vi får se vad det blir ikväll... beror på John Blunds närvaro =)

A Presto!

Var är... borta?

Jag har letat som en galning nu på morgonen efter mitt minneskort till kameran, det låg i sitt lilla plastfodral och sedan i mitt ena knallgula Forexkuvert. Men när jag nu på morgonen insåg att jag ju inte lagt in alla bilder från NewYork i datorn och skulle fixa till det medans jag duschade, så hittade jag inte ens det gula kuvertet...! Hade minneskortet legat kvar i det Forexkuvert som Tess fick med sig hem så borde hon ha hittat det nu och meddelat migg...

Men... jag har som sagt inte packat upp allt ännu, så det finns fortfarande hopp =) Men i ärlighetens namn så börjar hopppets låga att lysa allt svagare... det är ju trots allt inte så mycket kvar i den stora resväskan och den lilla har jag ju redan använt till jobbet.

Jag säger som en viss fågel:

VAR FAN ÄR MITT MINNESKORT?!

Jaja, han svor väl över 2 andra saken men ni förstår frustrationen... =)

Vänner, ni får stå ut med 'endast' korten från det ena minneskortet jag använde mig av i New York - det andra kommer när jag ringt Polia....

So long!

11 inlägg..

... under en och samma kväll, ja det får helt enkelt räcka =)

På återseende... väldigt snart hoppas jag =)

A Presto!

Rosa, rosa och ännu

... mera rosa =)

Men denna muggen har jag faktiskt tänkt att använda till massa smaskiga saker


Mitt bloggnamn...

... är ju självklart valt av en anledning... =)

Denna sötnosen - som är inköpt på världens största Toys'R'Us, som finns i New York, - har t.o.m. en sådan där utdragbar svans (svar ja, innan ni börjar tvivla... jag VET att pingviner har lång svans*L*) som gör att hela pingvinen även skakar som värsta duracellkaninen, superkul när man är trött och lättroad =)


Shotsglas

Det kan man väl då ändå aldrig få för många av? Speciellt inte när det är så snyggt som detta =) Ett är till mig, det ska jag dock ha i mitt vitrinskåp där jag förvarar ömtåligare minnen från mina resor och boende i andra länder. Det andra ska lillasyster Yster få - hon är oxå ett fan av Vänner =)


New York TAFFY =)

Ja, då var det då dags för lite Vänner-relaterat =)

Alla fans vet ju att Mona har med sig Taffy tillbaka till Ross som en present efter att hon varit och hälsat på sina föräldrar... Det var visserligen 'Salt Water Taffy' men i brist på det så köpte jag denna * 3. Tyckte jag var lite roliga presenter att ge bort när jag själv kom hem...

När jag väl hade tagit bilden så insåg jag att det fanns en variant till, en som är till hälften vit och till häften rosa.

                                          

Godast i topp 5:
1: 3-färgade
2: Rosa/Vit
3. Brun
4. Rosa
5. Blå (jo, det är faktiskt sant *L*)

Jag önskar att jag hade köpt fler så att jag hade kunnat bjuda alla mina nära & kära på ett smakprov av alla de olika sorterna... Det är inte som kola, mycket mjukare..., men ändå...

Phoebe är nog den som uttrycker det bäst...

'what the... what is this, is it food, it is gum?' =)

2 Magneter till päronen

Tillsammans med den svartvita magneten i förra inlägget ska mina föräldrar även få denna som jag tyckte fick representatera New York:

                                            

Svart Vitt

Det tycker jag är snyggt, och inger en helt annan karaktär till bilden... därför köpte jag mig bland annat dessa:


En insikt

Detta med att jag inte packat upp all min packning från New York ännu (till mitt försvar så har jag typ varit hemma 1 hel dag sedan hemkomsten) fick mig - tyvärr - att inse något.

Den lådan som jag ej packat upp från Nya Zeeland ännu innehåller nog oxå egentligen en del presenter till nära & kära... *oups*

New York =)

Dessa fina - iallafall i mitt tyckte - små espressomuggar med härligt inspirerande motiv köpte jag i New York till en nära vän... hade inte packat upp sist jag var och hälsade på (men jag försökte desperat leta upp dem i en fullpackad bil, men när jag inte hittade dem trots att stora delar av min totala packning låg på deras uppfart... var till slut tvungen att ge upp innan deras grannar skulle börja fundera på vad 17 jag höll på med *L*) så nu är frågan när de ska få dem... blir nog nästa vecka.

A Presto!

Ja, det där med...

... att jag lovade mig själv - för allas skull - att inte skriva långa inlägg visade sig visst inte gå så bra såg jag när jag uppdaterat det senste... Men jag lovar (med ett halvt finger crossed) att inte göra om det... åtminstone inte medvetet... =)

Hmm...

.... ja, innan jag villade bort mig bland alla barnkläder så var det ju något som jag ville vill förmedla =)

Saken var den att jag klarade ca en kvart inne på Lindex innan jag blev totalt kalasdålig - och smarta jag hade ju givetvis gått hemifrån utan någon väska och hade därmed inte med mig någon medicin som jag kunde ta direkt jag fick känningar. Så efter att jag hade betalat där, var det bara att knalla bort till Minuten för att ta ut pengar (min leverans som skulle kommit idag ska betalas kontant) och sedan var det bara att försöka pallra sig hemåt igen i den takt det nu gick... längesen jag mådde så dåligt som jag gjorde idag. Var nog mycket 'icke-bra' för min mage i den gudomligt goda brownien som jag åt till efterrätt på lunchen - men ärligt talat.... den var verkligen inte värt det jag fick lida efteråt. Missförstå mig inte, söker inte sympatier... vet ju att jag bara har mig själv att skylla.

Väl hemma blev det intag av medicin (har faktiskt inte ens öppnat posten som jag tog med mig på vägen in ännu) och till sängs för att försöka sova bort det värsta. Jo tjena, det gick ju bra att försöka sova när det redan gått så långt...

Blev istället horisental läge på soffan, med Gilmore Girls på i bakgrunden och datorn på magen... där var jag hade mailkorrespondens med receptionen varifrån mitt paket skulle komma. Det hade blivit skickat igår och skulle ha varit här idag, men fastnade tydligen på Växjö när alla gick hem för dagen... intressant rutin måste jag säga... Snacka dock om att de har en trevlig tjej som sitter på deras kundtjänst för email. Sådan borde det finnas fler av... Men vi är iaf 2 =)

Nu på kvällen pratade jag först med min pappa, och sedan var jag tvungen att ringa lillasyster i ett ärende - där ett kort ärende visade sig bli över 1 ½ timma! Sedan ringa tillbaka till pappa igen. Som tur var det dock ett kortis samtal eftersom jag hade vissa saker att göra klart på internet .

Nu är klockan iallafall huxflux - fråga inte mig hur det gick til - strax efter 23, och jag har i ärlighetens namn inte ens börjat packa än... och jag åker hemifrån imorgon kl 8 och kommer inte hem igen förrän om ca 2veckor - och måste dessutom packa för så många olika tillfällen (jobb, kontoret, grillkväll, utekväll, helghäng i Göteborg, jobb i en vecka, konferens). Som tur är hade jag Flingsalt på telefon idag, så vi kunde ha kaffemaskinsupport - visade sig bara vara att trycka lite och sedan flytta spaken. Så nu har jag tagit mig en espresso få förhoppningsvis så orkar jag packa iaf... Vore ju tråkigt om jag måste gå omkring naken de kommande två veckorna... =) I'm telling you, it ain't gonna happen...

A Presto!

Jaha, det var det det...

Jo, men tjena... det här gick ju verkligen kalasbra! NOT!

Denna dagen skulle vara extremt produktiv - jaja, egentligen var det gårdagen men det är ju en helt annan historia - men kan väl säga att det gick sådär.

*Var på stan och gjorde ärenden
- men eftersom jag kom på den briljanta idén att luncha på stan för att spara tid - och cafét hade tagit tillbaka sin gudomliga brownie i sitt sortiment - så kom jag endast till två affären, en före lunch och en efter. Ni som känner mig vet ju att jag inte får äta saker såsom tex brownies, och det tog typ 10 meter utanför cafét innan jag började bli dålig och få kalasont. Väl inne på Lindex blev det en snabb tur för att hitta lämplig bolero (fanns nada av det jag letade efter) och sedan en kvick rajd på barnavdelningen - ursäkta, var någon förvånad? =) - där jag införskaffade:

- present till 'min' lille bebis, världens gullunge
- present till Saras lille Benjamin
- present till Elinores Hjamlar
... jo, båda dessa barn har en högst närvarande pappa, men ni vet hur det är *mammagalningar* =)
Sedan ett kap:
- tre julklappar till 'min' lille kärleksklimp
.... jag vet det är alldeles för tidigt, men hittade så himla fina 'Fem fyror är fler än fyra elefanter'-kläder som endast fanns i kollektion från 80 så det fanns inget lixom inget alternativ (?) än att köpa dem i förväg...

Bilder av mina inköp:
     

Jag menar, hur söta kommer de tre små pojkarna inte att bli? =)

Vänner-relaterat

Ok, nu har jag officiellt bestämt mig för att göra några enskilda inlägga från min New York resa som är direkt VÄNNER relaterade...

Kanske inte alla som förstår allt - men för alla som är inbitna Vänner-fans kommer nog det mesta vara klockarent =) Blev ju även en hel del relaterande när vi gick omkring på Manhattans gator =)

Kramiz

Tålamod...

.... vad är det? Mitt börjar då iaf ta slut nu... suttit senaste 45min och försökt överföra mina kort från Jess minneskort till min dator. Men för att uttrycka det milt så krånglar det... ett kort på min brorsson vill inte följa med, datorn har hängt sig (dock utan rep) 2ggr och jag har fått börja om. Nu har jag iaf hoppat över det kortet, och nu övergått till kort från New York. Just nu håller jag som bäst på med att överföra ca 10kort åt gången, det är det enda som verkar fungera.... och med tanke på att jag tog slut på hela minneskortet (utöver mitt eget minneskort som oxå är fullt) så är det med andra ord x antal kort att överföra...

Tålamod, tålamod, tålamod - ska nog få bli mitt mantra idag!

Home Sweet Home

Ok, då var man hemma igen då.... om inte annat så iaf i 2dagar - hoppas tiden räcker för att iaf packa upp resväskorna sedan New York. Egentligen är det numera endast en dag, eftersom gårdagen redan försvunnit...

Hade tänkt använda min lediga tisdag till att uppdatera bloggen - den har ju onekligen blivit lidande när jag varit ute och roat mig samt sedan åkt direkt till mitt arbete - men gårdagen försvann ju som sagt. Är troligtvis någon dunderkur jag fått gällande min antibiotika i megados, för jag slockande totalt i måndagskväll samt i soffan igår Men ska försöka lägga ur korten från de båda fulla minneskorten så att jag kanske kan fixa lite med inlägg och foton från New York även fast jag inte kommer att vara hemma förrän på tisdag igen nu - ska ta med mig mitt mobila bredband och hoppas på det bästa.

Håll utkik, mycket roligt utlovas samt även många tips gällande New York! =)

Until then,

Ciao, e tanti baci

RSS 2.0