1 Date 4 Me?

Ja, det var tydligen en av de större frågorna ikväll... konspiration Allan... What happend?!?!Ingen som vet, ingen som vet =)

A Presto!

Dancing On My Own

I really love this song, both the music and the lyric.....Hmm... det som dock känns lite mysko - för min egen del alltså - är att texten påminner väldigt mycket, vissa stycken helt ordagrannt, om en text jag skrev till en viss person för några år sedan... Så det är många känslor som kommer i omlopp när jag här denna låten...

A Presto!

Go Barbapappa

Jack gillar sina böcker... jag har en känsla att han kommer bli en bli en liten bokmal precis som sin faster =) Och för all del, även som båda sina föräldrar =)

En av hans
favoriter är helt klart böckerna om Barbapappa och och övriga barbafamiljen... första boken är till och med sönderläst... bokstavligt talat =)A Presto!

Can It Get Any Better?

Ja, eftermiddagen har jag tillbringat hos min bror o hans familj... alltid lika kul att vara tillsammans med dem. Jack var trött - har börjat att sova endast 1gång per dag och det tar hårt på den lille killen *L* - så vi låg och läste böcker och myste i sängen en stund tills det var dags att äta middag.

Hmmm... 'Al Capone' tror jag att det var... you that where there know what I mean =)


Så, god mat och trevligt sällskap, I ask; can it get any better?

Jag gillar att Maria har blivit så familjär med mig att hon äter min mat från min tallrik =)

A Presto!

To Go Or Not To Go

Ah, får snart krupp... kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska gå på konsterten ikväll LR inte...

Jag vill, jag vill, jag vill..!!!


MEN;
Jag har övervägt att inte gå, eftersom det har regnat så förbaskat mycket de senaste dagarna och det även förutspådes regn ikväll, men nu så är det uppehåll och har varit så hela dagen. Vad händer då? Jo, jag har världens djä*la huvudvärk!sedan tidig förmiddag!! Nicht bra!


Jag menar, kolla på mannen... det är äkta spelglädje det =) Och det brukar ju alltid vara extra på topp när det gäller spelning på Trägår'n! Uffe is the king =)

Ah, frustration, go away!

Jaja, det får väl bli en överläggning med brorsan, tror han köpte biljett igår men är ej säker...

A Presto!

Isprinsessan

Nej, nu ska jag ta och släcka ner datorn och förflytta mig till sängen... vore ju onekligen bra om jag kunde somna ganska snabbt ikväll så jag vaknar utvilad inför jobbet imorgon (har ju haft långhelg). Började tidigare idag läsa Camilla Läckbergs debutroman 'Isprinsessan' så det blir till att fortsätta på den och hoppas att John Blund kommer och avbryter...A Presto!

Don't Mess With Me

Jag undrar vilket humör jag kommer vara på imorgon - jag hoppas på kalasbra, trots magont eftersom jag alltid vill ge 'mina' kunder den bästa servicen...

So, I hope I won't be like:


A Presto!

MENSVÄRK

No more words neededA Presto!

1st Day At My New Work

Ok, så var det då dags att strax åka iväg för den första dagen på mitt nya jobb... känns inte nervöst alls, bara roligt och förväntansfullt. Det enda jag önskar ju just nu är dock att Bengan skulle ha sovit i sin egen säng istället för att vräka sig i min... Kommer inte bli någon repris på det så länge jag inte har ngn vardagsrutin inför arbetet. I need my sleep, sover lite som det är normalt sett.

Så, tummen upp för mig och denna dagen... givetvis kommer uppdatering - om lite senare ikväll för jag åker direkt till gymmet efter jobbet och sedan eventuellt en sväng till min bror + familj.Buona Giornata!

Don't Wish Me Good Luck

Kom på en sak apropå mitt tidigare inlägg... jag tar tillbaka det sista, och istället säger jag:  Don't Wish Me Good Luck!

Idag har jag att några personer som har önskat mig 'Lycka Till' imorgon, första dagen på mitt nya jobb... och jag förstår omtanken... men samtidigt... vadå 'lycka till'? Hade i ärlighetens namn hört något säga: 'Ha en bra dag imorgon' LR liknande.A Presto!

I Really Should Sleep

Ja, imorgon är ju första dagen på mitt nya jobb *jippie* och jag borde försöka sova nu så att jag är pigg & glad imorgon =) Eftersom det är just första dagen vet jag inte riktigt hur lång tid det tar att köra, har tidigare aldrig haft ett arbete där jag har behövt köra i s.k. 'rusningstrafik'. Jag tror att det härifrån - är ju i min gamla lgh denna veckan - endast tar ca en kvart, men dumt att chansa, speciellt första dagen =) Jag börjar kl.9 och tänkte gå hemifrån vid tjugo över 8. Då ska jag även ta mig bort till garaget, låsa upp o köra ut bilen. Kan ju vara bra att vara där i god tid första dagen, för jag måste även byta skor innan själva arbetsdagen börjar...Wish Me Luck!

A Presto!

Rosa Naglar

Jag tänkte att jag skulle göra som 'alla' andra, tävla om något som jag råkade hitta i en blogg...

Rosa är ju en färg jag gillar och hela bloggen kändes faktiskt lite lagom rosa... vill du göra ett besök så är det säkert välkommet =)


Ha en fortsatt skön kväll, klockan ärbara barnet =)

A Presto!

What Not To Eat

Om det är någon som någonsin undrat vad man INTE önskar att äta på ett långflyg? Ett alternativt svar på den frågan är det som syns på bilden nedan...Inte direkt något jag skulle önska att äta igen... Den där äckliga chokladbaren med banansmak kan jag meddela inte ens öppnades *urk*

A Presto!

Too Much Botox & Silikon

Hmm... jag undrar om hon vaknar på morgonen och känner att hon är vacker? Kalla mig cynisk, men jag tror att hon kan tänkas göra det - men egentligen är det ju i princip tvärtom! Såhär kan det lätt gå när man låter kniven gå för många ggr och botoxsprutan används för frekvent


Sauna Sands är född 1971, alltså 39år... jag vet inte, men kanske dags att börja klä sig därefter? =)

I hennes information kan man läsa att hon är känd för:
* amerikansk modell
* playmate of the month - Maj 1993

Då hon endast är 163cm långt (kort, i sådna hr sammanhang gällande modell) så lägger jag en kvalificerad gissning på att det där med 'modell' är något relativt. Känns mer som en utvikningsbrud...

A Presto!

New Zealand

Jag saknar ofta Nya Zeeland.... allt som har med det att göra... allt som jag hade.... allt som jag gjorde...Tänk bara att vakna upp till detta varje morgon... det kallar jag att leva & njuta av livet *loveNZ*

Hmm... ska nog ta och börja publicera lite foton med jämna mellanrum... det får bli med lagom inläggsavstånd eftersom jag gillar att fotona är i sin helhet och inte i miniatyrer (förutom ev ngn enstaka gång, men det får framtiden utvisa *L*)

A Presto!

Grovt Brott?

Hmm... nu har jag återigen läst (svar ja, jag läser mkt *L*) något som får tankarna att vandra... som genast hittar mängder av följdfrågor


Mannen - brottslingen - ifråga fick 1års fängelse för koppleri då han hade sålt 5 olika stackars kvinnor till män runtom i Sverige... En av kvinnorna var mannens egen fru. Åklagaren var inte nöjd med straffet, då det hade yrkats på grovt koppleri. Anledningen till att det inte blev 'grovt' utan endast 'koppleri' var att det inte gick att bevisa hur mycket pengar mannen hade tjänat på sin lilla verksamhet.


Öh....? Vänta nu lite här.... Vad är fel?!

Ska inkomsten av själva brottet ha betydelse när det ska avgöras om det är 'grovt' LR inte? Verkar ju helt galet. Det borde ju räknas till kategorin 'grovt' utan betänketid, det är ju för 17 fem stycken (5!!!) kvinnor som drabbats av mannes framfart!

Förslag på ny lag:
* Det räknas som grovt koppleri så fort det rör sig om fler än 1 person.
* Det räknas som grovt koppleri samt vid enskilt fall där summan överstiger 1kr, kontant eller i pengavärde.

A Presto!OrosHjärta

Denna mannen får mig alltid att känna en alldeles speciell känsla... han framkallar ett välbehag... Vet precis på vilka knappar han ska trycka...

Får ju min dagliga dos, men senast det blev närkontakt var i mars... What a great night, what a great feeling =)A Presto!


Bil-Mutor

Hmm... nu försvann nog logiken igen... men det klart, den kan nog göra det väldigt lätt ibland när man har barn... gissar jag iaf =)

Läste på AB att hela 75% av föräldrarna använder sig av mutor i form av godis när de tar med sina barn på längre bilturer. Tydligen tog deras - föräldrarnas alltså *L*- tålamod slut i genomsnitt efter 41 minuter.


Vad var då logiken som försvann? Jo, för att lugna stojiga barn är ju inte sweets den bästa lösningen... Hört talas om sockerkick?! Dvs att de redan stojiga barnen är lugna en liten stund - så länge som det söta de mutas med räcker - sen en kvart senare har man samma barn klättrande i taket.. well, you get the picture =) *not a solution*


Själv är jag helt emot att ha något i munnen - undantag kaffe o annan vätska - när man åker bil. För att minimera risken att sätta i halsen. Något som lätt kan göras med varje liten oväntad inbromsning. Min åsikt har troligtvis sitt ursprung från det att min bror & jag alltid fick förmaningar när vi skulle åka långt: 'Är du trött? Ta ur tuggimmit innan du somnar. Det sätts lätt i halsen.'. Det, alltså mamman, omtänksamma, förmaningar och det faktum att jag har haft min beskärda av bilolyckor och även 'näraögat'-händelser.

A Presto!

Tändvätska Stinker i Lgh

Hmm... satt i vardagsrummet tidigare idag, när jag känner hur en främmande lukt kommer smygande... Luktade bekant men samtidigt illavarslande - nästan som om det skulle brinna LR bränna ngt i köket. Rusade ut men såg inget utöver det normala. Sniffade mig ut genom altandörren där jag kom på vad det bekanta men illaluktande var för något... tändvätska! Gissar att grannarna gjorde sig grillad lunch idag =) *nodangerontheroof*


A Presto!

Are We There Yet

Borde sova för längesen men började se en film 'Are We There Yet', med ingen mindre än Ice Cube i huvudrollen. Ok, det är väl eg ett namn i roll-listan som snarare avskräcker än inbjuder, men eftersom det var en s.k. bakgrundsfilm fick det duga... Och duga gjorde en verkligen, blev riktigt överraskad =) När det verkar som att inget mer kan gå fel, kommer nästa dråpliga bakslag - precis en sådan film jag behövde idag.


Såhär beskrivs filmen:
Amerikansk familjekomedi från 2005. Den spirande romansen mellan playboyen och ungkarlen Nick, och den frånskilda tvåbarnsmamman Suzanne, hotas av en särskilt hemsk nyårsafton. När Suzanne på grund av jobbet måste stanna i Vancouver över helgen, erbjuder sig Nick att köra hennes barn dit från Portland i Oregon. Barnen som aldrig gillat någon av de män som deras mamma dejtat, bestämmer sig för att göra resan till en mardröm för Nick

För det första är ju texten inte direkt något som får en att tänka 'yes, den filmen vill jag se', och för det andra saknas det ju väsentlig information så min åsikt är att den som skrivet den borde se sig om efter en annan karaktär.

Kuriosa:
Lill-killen i filmen såg ut som Michael Jackson i hans early days - tänk Jackson 5.


A Presto!

I Have 2 Make a PhoneCall

Det var som sagt alldeles för längesen som jag träffade min vän Annica så här kommer ett inlägg tillägnat henne...

Girl, you know what I talking about =) *miss you*

A Presto!

Inget Vin Idag

Detta inlägg skulle ha blivit publicerat igår, fredag (jaja, klockan är över midnatt så eg blir det då förrgår men eftersom jag inte har lagt mig än så blir det 'igår' *L*) men pga dålig internetuppkoppling ser jag att det inte gick igenom... Så, here we go again:


Efter många om och men under sommaren hittills hade vi äntligen hittat en dag o tid när vi båda kunde, så idag skulle jag egentligen ha träffat Frida för att svalt glas vin i sommarvärmen. MEN, pga turbulensen igår blev det nu inställt. Måste tillbringa 'idag' med min bror när han kommer hem för att reda ut vissa saker. Jag hoppas vi kan ses ngngång under helgen istället... Om inte så nu i veckan, det var alldeles för längesen sist!

Hmm... vet inte om jag får använda denna bilden, med tanke på att det är ett företag omnämnt, men jag ser det som en tribut till min vän Annica =) Alltför längesen jag träffade henne oxå, hoppas det blir snart... *when?*
Things You Didn't Know You Needed

Ok, jag erkänner... jag är en sucker för 'prylar-du-inte-visste-du-behöver-men-inte-kan-vara-utan' =) Nu är jag hittat ett nytt favoritobjekt. Jag vill ha detta stående på mitt barbord - i nuläget då brevid min kaffemaskin, men kanske skulle ta och ställa upp ett litet vinställ oxå, plats finns det ju gott om - med vinglas alltid redo =) Alltså använda det som enbart vinställ, inte diskställ för vinglas... it's big difference *ok?*

Vore ju perfekt nu i sommarvärmen, ett glas svalkande vin? Ja, tack =)

Vill ni beställa en kan ni göra det här.

A Presto!

PowerWalk i Pouring Regn

Imorse hade min svägerska och jag bestämt morgondate för en powerwalk - eftersom vår vanliga lördagsträning blivit inställd av gymmet  under sommaren, folk är för lata antar jag *L* - men när jag precis skulle ta på mig mina skor så insåg jag att det regnade ute.

Jag tog på mig icke-promenadskor och gick över till dem ändå, min bror öppnade förvånat: 'Är klockan redan dax? P sover'. Eftersom det regnar så bad jag honom att inte väcka henne utan låta henne sova vidare med lilleman (han hade som vanligt varit uppe tidigt, ätit frukost o lekt lite för att sedan ta sin morgonlur, gullunge *L*) Hon vaknade dock strax och vi tog en kopp kaffe till brorsans favoritserie 'Macahans'.

Även fasters älskling vaknade efter ett tag och var på sitt mest gosiga humör =) Vi avvägade det regnet en stund, som tilltog och avtog om vartannat. Vi bestämde oss till slut för att gå ut iaf, så rustade med varsitt paraply plaskade vi iväg. Behöver jag säga att regnet då givetvis tilltog krafigt och jag var genomvåt redan efter 10 minuter? =) Why not, lixom =)


A Presto!

Sova Sova Sova

Nu har klockan - återigen - passerat midnatt, och jag ska vinkla den nyinköpta fläkten och försöka sova lite (blev inte så mkt av den varan inatt, kom i säng strax innan 3 och vaknade hela tiden eftersom jag var rädd att försova mig, skulle köra Tess & M till flygplatsen vid 8). Förhoppningsvis somnar jag, LR snarare däckar, som dessa tre söta varelser


A Presto!

HemmaBastu

Missförstå mig inte nu, jag klagar verkligen inte på värmen... men... när man som jag bor:

*högst upp
*hörnlägenhet mot solen
*endast fönster åt ena hållet
*inga persienner/rullgardin/vanliga gardiner

- värme stiger. Lgh närmast solen och taken *yeah*
- som sagt, solsida hela dagen *tänk själv*
- går därför ej att genomvädra
- tog ner både rullgardin och gardinstång vid renoveringen, så solen skiner rakt in i lgh:en hela dagen

Ja, dessa punkter gör tillsammans - och säkerligen även en och en - att min lägenhet blir som min egen privata bastu!!! *schwettigt*


A Presto!

YES!

Så, var som sagt inne hos min svägerska och såg på film 'Push'. För det första; Öh... varför så mycket rabalder om Mariahs medverkan?! Hon var med i 3 scener, that's it. Inte för att jag klagar, inte direkt ngt fan av henne... varken som s.k. skådis LR sångerska. *tomuchdiva4me*Men vad ska jag då säg om den? Jo, den var inte alls som jag föreställt mig, vilket var både på gott och ont. Mindre Mariah (som sagt) *plus* Inga våldtäktscener med äckelpappan *plus*

Hmm... ja, jag skrev ju att det var på gott och ont. Det 'onda' var att helheten på filmen inte var som jag förväntat mig, men å andra sidan var det som annorlunda saker som hamnde på det 'goda'. You see, moment 22 =)Det bästa, och som gjorde filmen bra var slutet..! Jag erkänner, jag var lite nervös ett litet tag att det skulle bli ngt som jag (vi, för svägerskan var på samma nivå som mig) skulle ogilla, men inte då... det styrde upp sig och slutade helt klart 'filmen sevärd' =)A Presto!

Jag Orkar Inte

Jag orkar inte ta på mig skulden för saker som drabbar andra människor längre... detta är mitt sätt att säga 'STOPP'.


Nu är det ngn annans tur att reda ut saker o ting... Jag vägrar. Det är inte lätt, men med ett litet steg i taget ska det gå vägen...


A Presto!

Precious..? Ja, Faktiskt =)

Nu ringde precis min svägerska, hon var på väg hem från gymmet och undrade om jag hade lust att komma över och se på film ikväll? Övriga familjen är ju inte hemma så det blir lite tjejkväll =)

En torsdag som denna blir det:

Ja, vilken film är det? =) Den som har intresse kan iaf lista ut det =) Jag har faktiskt inte sett den ännu, så ska bli extra intressant. Tyvärr är den ju baserad på en sann historia så jag lär väl sitta där med en kudde i knät och böla... men det är lugnt, det bjuder jag på - det är ju ingen överrasning för min svägerska att jag är sådan =)

Ska bara hoppa ini duschen - min lägenhet är en bastu - och sedan gå över. Recension kommer eventuellt ikväll om internet behagar fungera ordentligt...

A Presto!

Skyll På Stjärnorna

Känner att jag behöver lite Lundell precis nu... vad passar då inte bättre än den fina 'Skyll På Stjärnorna' som jag dessutom tillsammans med fasters lille älskling sjöng och dansade till imorse (hans Uffe-imitation är helt outstanding *L*)A Presto!

Twittrande 3-åring

Läste att den f.d Bevery Hills skådisen (är hon känd för ngt annat? *L*) Tori Spellings son, som är 3år,  twittrar. Tydligen är det över 20 000 (!!!) människor som finner ngt givande att följa denna lillkilles minitankar på twitter.


Öh... hallå, killen är 3år!!! Det är knappast så att kan kan skriva själv, ej mindre använda en mobiltelefon, och frågan är ju hur tvecklande meningar killen har..? Tydligen har dock hans inlägg fått 'föräldrara att vrida sig i skratt'

Bland annat finns ett inlägg som lyder:
– Mamma, månen åt upp solen och gjorde den mörk. Kommer månen rapa ut honom i morgon så att det blir en fin dag?A Presto!

Fy Fan!

Ja, så lyder rubriken i min lillasysters blogg denna dag... hela hennes inlägg kan man nu läsa här nedan, så även mitt svar som kommentar efter inlägget, för att få en inblick i detta hela. Historien bakom är skrattretande, eftersom det inte är något problem - om man inte självmant väljer att göra det till ett problem. Hon är upprörd och säger att jag 'sårat henne' genom mitt tidigare blogginlägg där jag beskrev min tanke OM jag skulle gifta mig idag, under rådande omständigheter i nuläget. Alltså något som är ur min vildaste fantasi... Något som inte ens är aktuellt på väääääldigt länge - om ens aldrig. Är ju för fan singel, så ni kan ju tänka själva hur jävla långt bort i tiden detta (eventuellt) ligger!!!

Hennes inlägg:
'Trodde inte man kunde vara så här besviken på en familjemedlem. Visst att vi har bråkat,haft våra dispyter och rent ut sagt avskytt varann. Det här är ändå droppen. Nu vet jag hur det känns att vara ledsen. Har inte varit det på riktigt länge, nu kan inte tårarna sluta rinna. Du ska veta en sak, det finns en anledning varför jag väljer att ringa dig sist när de dåliga tankarna tar över. Du fattar ju ingenting ändå.'

Min kommentar, som svar:
'Herregud, det är ju inte ens ett problem... om man nu inte som du väljer att se på saken så. Som sagt, det är ju en frågeställning för si-fi författare... Har ju dessutom förklarat min tankegång, ngt jag måste ha rätt att ha. Betvivlar Stefan blir upprörd för att han inte är inräknad i följet, utan med som hedersgäst.

Du ringer inte mig sist... du ringer mig aldrig. Troligtvis av den enkla anledningen för att jag är den enda som inte trippar runt på tå kring dig, utan säger sanningen - och står för min åsikt.

BTW; du kan inte skriva 'avskytt varann' när det endast är från det ena hållet. Jag har varit arg på dig många gånger, ogillat vad du utsätter dig själv, mig o övriga familjen för... MEN, ALDRIG har jag avskytt dig'O´Boy All Night Long

Är i ärlighetens namn inte själv någon jätte-o´boyfantast, men när man ser o hör sådant här kan inte låta bli att le och få lite nostalgikänsla i magen =)
Såååå kalaskul, det ser ju ut som om hon ska kräkas när hon dricker sin egengjorda drinken =) *humor*


A Presto!

Arvegods vs Gen/DNA

Det är sannerligen inte alltid lätt att hålla reda på vad som är vad. Vad är gener, vad är dna? Man det är inte illa att hon har koll på att hon faktiskt har ärvt något =)

'Jag har ärvt ögonen av min pappa och håret av min mamma. Täckjackan har jag ärvt av grannen.'
- Sylvia, 7 år

A Presto!

Underlig Tisdag Förskräcker

Nu ikväll läste jag mitt horoskop för idag - gårdagens tidning - och det står att läsa följande:

'Underlig tisdag som både roar och förskräcker. Det händer ideligen saker du inte alls väntat dig'

Och svar ett rungande 'JAAA', man kan helt lugnt säga att det stämmer för dagen.... LR vad säger du Tess, myrorna anfaller... det blev en väldigt lång del 1, och en halvbra del 2 (efter träningen) samt en mycket oväntad del 3 (i vardagsrummet)Fortsättning kommer gällande Myrorna Anfaller...

A Presto!

Promenerar På Mina Nerver

'Min mamma säger att jag går henne på nerverna fast jag står alldeles stilla.'

- Sigurd, 6 år
Ja, så kan man ju säga... LR varför inte som en replik löd i den lokala nyårsrevyn. Scenen utspelar sig på en pitseria (ja, det var ny stavning på stället varje kväll pga skriverier i tidningarna *L*) där en kvinna från Hälsovårdsmyndigheten är på plats för kontroll:

'Du promenerar på mina nerver!' =)A Presto!

BabyDoll, A Piece of Plastic

Ok, jag erkänner... jag har inte sett videon till originalet, och inte heller har jag ens hört låten... tydligen en stor hype bland världens alla fjortisar. Men, något jag är helt övertygad om är att denna versionen kick ass med originalet. Jag menar, det måste det ju göra för detta är helt klockrent. Kalaskul =)

A Presto!

Åldersskillnad, Vart Går Gränsen?

Är det så att kärlek övervinner allt? Att åldern faktiskt inte har någon betydelse? Att åldern endast är en siffra på ett papper hos skatteverket? Jag har ju hitills varit rätt inne på den filosofin... så länge man är lycklig så spelar inte åldern någon roll


Som Tess sa; 'om du drar bort 18-åringen från 50-åringen så hamnar du ungefär rätt'. Ja, så illa var det faktiskt ett tag =) *quilty as charged*

Men, till och jag måste protestera när det kommer till abnormala ålderskillnader... allvarligt, vad kan man ha gemensamt? Att sedan skaffa barn, det tycker jag är direkt oansvarligt och egoistiskt!!! Och då menar jag inte endast skillnader på 10-20 år som är vanligt förekommande, utan de som har bortåt 40års skillnad och mer.

Ett exempel på detta fanns för ett tag sedan att läsa på Aftonbladet. Mannen är för det första tjejens mammas ex. Det var så de träffades. När tjejen endast var 16år var de bla på semester tillsammans som familj, men som mannen säger i artikeln 'naturligtvis hände inget då'. Tjejen i sin tur säger att det var när hon var 19år som hon insåg att hon var kär i honom. Då var han alltså... wait for it... 73år gammal!!!

Nu när tjejen alltså då har blivit 25 och mannen 79, har de skaffat barn tillsammans. Som sagt, det är något jag anser vara ansvarligt och egoistiskt!Jag gillar även att det i artikeln står: 'Han hade redan sex barn innan Jamie Rai föddes – den äldsta är 51 år och den yngsta 38. Han uppfostrade de på egen hand då hans fru dog för 28 år sedan'

Öh, vadå 'uppfostrade på egen hand'?!?! När mamman till hans tidigare barn gick bort var alltså barnen i en skara mellan 10år - 23år. Alltså inte länger spädbarn, utan de redan formade av sina två föräldrar och de äldsta räknas som vuxna.

Jaja, vi har alla rätt till vår åsikt... detta är något jag INTE gillar...

A Presto!

Hund Dör Lätt i Bil

Om man är idiot och lämnar sin hund (LR vilket husdjur som helst för den delen) så ska man ha detta i åtanke. Tyvärr får man ju inte krossa en bilruta utan polisens tillåtelse, och det finns fall då det inte ens så har varit lagligt rätt... man blir alltså dömd för skadegörelse (minst) trots att man har räddat ett liv...


Det hjälper inte att veva ner rutan - även om det självklart är bättre än inget, ger medmänniskor chans att hinna rädda hunden. Och tänk på att hunden inte själv kan rädda sig genom att köra sin väg...


A Presto!

Dilemma, Val Av Tärna -or

Det är ju mycket som ska planeras när det kommer till bröllop för att det ska klaffa och förflyta (relativt) smärtfritt, bland annat val av tärnor... om man nu väljer att ha det.

I fallet gällande de två 'F':n, Fia & Flum... förlåt, Mathias numera... så undrar jag hur det gick. Jag har ärligt talat ingen aning. Men jag kan gissa att det var ett huvudbry. Eftersom hon tillhör ett kompisgäng där ingen är uttalat mer kompis med varandra än andra, så finns det ett flertal att välja på (våga vägra reta upp någon *L*) och att välja alla skulle nog se löjligt ut =) Sedan har hon ju alla små tjejer - som nu har blivit stora - i sin släkt som kan komma på tal... Jaja, får väl se i tidningen framöver vad resultatet blev.

Skillnad på Carrie, hon har tre  NÄRA vänner och de är alla lika viktiga, och därmed delaktiga.


Det ligger väääldigt långt fram i tiden (om ens då) men om jag skulle låtsas att jag skulle gifta mig i år, så skulle mina val vara självklara. Man vill ju ha någon att lita på och ha som trygghet, och det finns ingen bättre än Tess, som tärna.  Eventuellt skulle jag överväga 2st, och då är nästa självklara val Pernilla, om hon skulle vilja vid förfrågan.

Blomsterflickor skulle bli (tillfrågade): Ebba, Wilma, Emilia och Elin.

Sen skulle ringbäraren önskvärt vara Nelly. Jag skulle vilja ha Jack som delaktig i bröllopsföljet, men han är för liten. Men det positiva är ju, att eftersom detta som sagt var ett drömscenario för nutid, så är han i lagom ålder om jag någonsin kommer så långt som till 'I Do'A Presto!

GRATTIS Till Äktenskapet

När planeringen är avklarad är det då dax för själva vigseln... och jag kan bara hoppas att de valde ringar som speglar dem båda två


att Fia hittade 'den perfekta klänningen' som verkligen är 'hon'
Kanske al á Carrie

samt att sedan champagnen flödade på bröllopsfesten efteråt =)


GRATTIS!

A Presto!

Bröllopsplanering

I lördags - 10 Juli 2010 - gifte sig en barndomskamrat och jag kan bara hoppas att inte deras planering inför själva dagen gick till såhär... *jag vill skiljas*


A Presto!

Buon Compleanno (in ritardo)

Eftersom jag som sagt inte varit hemma på 2 dagar så har jag inte haft tilfälle att skriva det obligatoriska 'congratulation' som sig bör vid vissa utvalda tillfällen... ni detta fall vore det korrekt i torsdags. Såhär kommer det:

Grattis på födelsedagen - i efterskott =)A Presto!

Västkusten =)

Ska strax sätta mig i bilen o åka till västkusten! =) Jaja, jag vet... jag bor hela tiden på västkusten, men det blir något helt annat att komma till den plats jag jag ska till idag. Ska åka och göra sällskap med min bror o hans familj - fått många sms där de efterlyser min närvaro =) De är då för söta... *tihi*

Skulle man råka vara badkruka pga det ännu kalla vattnet och man som mig inte direkt gillar att ligga för länge i solen (rastlöst Allan *L*) så kan man alltid leka i sanden...A Presto!

My African Queen

Igår på afron så var det fullt ös från steg 1 i princip... Roligaste dansklassen jag testat hittills =) Synd att Maria går på semester nästa vecka, men ska bli intressant att se vad vikarien ska hitta på... iaf nästa vecka då det är en av mina favoriter som ska hålla i klassen =)

Denna låt hörde jag för första gången igår när den spelades på slutet av passet under nervarvningen... hmm... bara jag som tidigare missat denna sköna låt? Som Maria sa, You Are My African Queens =)A Presto!

3 Träningspass Idag

Ok, jag visste att det skulle bli en jobbig kväll eftersom jag bokat in mig på 2 olika träningspass på raken - ingen Tess o ingen bror + familj, så träning blev extra tidsfördriv - men eftersom det ena var kondition och det andra styrka trodde jag att det skulle gå bra o kännas OK i kroppen. Hade dock kanske varit smart att äta något under dagen, men jag glömde äta idag (svar ja, det händer) så precis innan jag skulle gå hemifrån kom jag på detta faktum och slängde ner ett äpple i träningsväskan, som jag sedan slängde vidare... ner i magen 15 minuter innan passet skulle dra igång och jag stod i salen o väntade.
Apple
Sedan är ju Håkan alltid Håkan så han fick mig att stanna kvar efter bodypumpen och testa något nytt... =) Jag har ju testat det en gång tidigare, men i en annan stad på ett annat gym, och vi kan väl samanfatta det hela med att det gick mindre bra. Djälva förbannade wiplash!!! Det är illa nog att vara halvskadad som det är efter alla olyckor, men åtminstone så går ju det näst största att fixa till - förr LR senare - en knäoperation finns ju alltid att tillgå när omdöme och remiss är godkänt o klart, men nacken... ja, det är ju något oåterkallbart. TYVÄRR!


Så, ikväll blev det: Afrodans, BodyPump och Core *go me*

A Presto!

1 Kanelbulle = 1000 Kronor

Några poliser kom på att de var fikasugna... och att 'nöden' inte har någon lag, vilket innebär att de felparkerade.

Kostanden för en kanelbulle: 1000kr /styck

Kanelbulle

Jag hoppas att de var väldigt goda åtminstone... *ironi*

A Presto!


Hand i Hand

Hand i hand på en öde strand... det låter inte helt fel i mina öron det...

penguins

A Presto!

Jack Sparrow Meets The Penguins

Såhär kan man tänka sig att resultatet skulle bli om man skulle göra en Pingvinernas Pirates of The Caribbean =)

Pinguins


A Presto!

Dubbelt (icke) Homosexuell

Ur Will & Grace:

'I know how difficult it can be myself, as former gay'

Klockrent att just Neil Patric Harris fick spela den rollen... som smyghomo/omvänd på låtsas... med tanke på hans personliga bakgrund, och hans karaktär som han har i HIMYM =)

It's going to be... wait for it... legendary! =)

A Presto!

No Straight Men

Big Ego, Table 4 One =) Ja, det är ju det minsta man kan kalla kommentaren nedan...

'There are no straight men, only men that haven't met Jack'

A Presto!


Slicka Sig Själv i Skrevet

Kolla på bilden (-erna) så förstår ni rubriken... ibland är kameran framme på rätt plats vid rätt tidpunk t=) Älskar verkligen den första bilden där man ser tungan ute...  
A Presto!


Broder Tuck Kan Sina Fåglar

Sitter nu hemma hos min bror, eftersom jag själv inte har någon tv och jag väldigt gärna ville se semifinalen Tyskland-Spanien, och det gör att jag inte kan göra normala inlägg med bilder som jag brukar... man vet ju inte om de kommer raderas från denna datorn (min brors) och då blir det fult i bloggen så istället får ni ta del av min duktiga brors kunskaper med sin kamera... här blir det lite fågelskådning =)
A Presto!

Hemmagjord Dansuppvisning

Är det något som borde bli obligatoriskt i skolan så är det helt klart den traditionen de har i Härnosand när eleverna tar studenten. Jag har inte helt fått klarhet i den totala helheten för dagen ifråga - där vinsten är en guldmössa - men hoppas jag får svar inom kort =) *galet nyfiken*

Detta är klipp på vinnardansen 2010 (kasst filmat, men stå ut *L*). Single Ladies dansen är ju en klassiker, men jag gillar även de 2 killarna med Tina Turner benen. Den blonda snubben är ju störtskön rakt igenom =)


Hade jag haft sådana här klasskamrater är jag övertygad om att jag skulle ha trivts bättre i skolan, och att allt hade varit så mycket roligare! =)

Den mörka tjejen i Single Ladies + blondinen i studentmössa hittar du även på SweetNothing.

A Presto!

Skivstång På Bräda = Dagens Träning

En av fördelarna med att bo där jag bor är närheten till det helt fenomenala gymmet

Igår var det zumba och idag är det bodytoning - extra långt pass - som står på schemat. Det är en bra träning som blandar kondition och styrka. Så för att kunna utföra det ordentligt behöver man bland annat

Skivstång -  Stepbräda - Hantlar


Hmm... ska kanske dubbelkolla när det börjar idag med tanke på att vi nu går på sommarschema... =)

A Presto!

Hemafrodit, Kvinna Med Testiklar

Jaha, läste på precis på Aftonbladet att den utredning som skulle göra på Caster Semenya, 19, nu är klar. Vad bra, det tog ju 'bara' 11 månader!!!

Urdrag ur texten: 'Semenya genomgått medicinsk behandling, under översyn av oberoende experter, för att bestämma hennes kön.'. 'Medicinsk behandling', vad 17 innebär det måntro? Säga vad man vill, men nog 17 utger denna person mer manliga vibbar än kvinnliga


Känns lite sådär halvbra att det tog nästan 1år (!) att könsbestämma henne (ja, det är ju 'hon' som gäller numera). Vad är det som har tagit sådan tid lixom?!

Dilemmat är väl att denna person är en s.k. hemafrodit. Hon har alltså både en X- och en Y-kromosom, men att det saknas gen på X-kromosomen vilket innebär att det inte kan utvecklas någon penis. I fallet Semenya så har hon alltså invärtes testiklar som producer det manliga könshormonet testesteron - det som folk i idrottsvärlden reagerar på eftersom det hjälper öka förmågan att utvecka sin talang - samtidigt som hon saknar livmoder. Nej, jag anser inte att alla som saknar fortplantningsmedel inte ska räknas som kvinnor, men man måste ta in helheten när det kommer till fall som dessa - vilka som tur är är försvinnande få.


Mitt i allt kan man inte annat än tycka väldigt synd om henne. Det måste vara jobbigt nog att behöva genomgå livet som hemafrodit på egen hand och komma underfund med saker o ting, men att sedan behöva stå upp för sin rätt som människa, och utredas inför allmän beskådning o hängas ut i de flesta mediaformer i de flesta länder i världen måste vara fruktansvärt.

A Presto!

Stor Känsla, Medlidande

Jag har börjat följa en blogg - vet faktiskt inte hur jag hittade den från början - som handlar om en ung tjej som för tillfället befinner sig i Rom som nybliven au-pair. Det är ju inte utan att man får flashbacks och minnen som strömmar, good as bad.


Hon har bara varit där i ca 2-3 veckor men det strular lite eftersom familjen som förutom en liten 2åring har en helt nyfödd och tydligen inte kände att detta funkade för dem. Hmm... min fråga är ju lite av sorten; det var ju ingen överraskning att de skulle få tillökning, och samtidig är det troligtvis en stor orsak till att de faktiskt skaffade sig en au-pair. Men hon sen började se sig om efter annat funderade de en vända till och kom fram till att det kanske skulle funka ändå - men än är inget bestämt. Så länge för hon iaf bo kvar hos familjen... snällt, LR hur? *sense the sarcasm* Jag har stort medlidande med henne.

Men som sagt, inte utan att man får minnen tillbaka. Åkte ju själv som au-pair till just Italien, ensam utan att ha någon stor organisation i ryggen. Familjen kunde ingen engelska, och själv var jag ju där för att lära mig det italienska språket. Det var inte alls som jag tänkt mig LR som jag hade fått berättat för mig, men jag var envis - våga vägra åka hem lixom =) Dessutom var ju inte internet lika socialt och utbrett på samma sätt som nu, så att hitta andra i min situation var omöjligt. (hade facebook funnits i samma skala då som nu hade jag blivit medlem direkt!) Jag hade varit tacksam för en enda au-pair någonstans i landet, gillar faktiskt tåget i Italien så det hade varit ok för min del att åka runt lite på helgerna när jag var ledig.

Ja, just det jag är avundsjuk på all ledig tid hon verkar ha! Helt otroligt hur hon hinner med att se o göra saker i staden. *Sto pensande se lavora mai? =) *Jag saknar verkligen Italien och allt vad det innebär... tillbaka snart känns det som, kanske en weekendresa i sensommar / höst...

A Presto!

Utkastad Brudtärna

Hmm... vad måste man som brudtärna göra för att bli utkastad? Ja, svaret på den frågan får man om man kollar in detta klipp.

Just brudtärnan (bruden har förhoppningsvis vitt) är på min Topp 3 Favoriter i klippet tillsammans med;
* barnet som hittar substitut till badanka
och
* motorcrossföraren som kör med magi =)
A Presto!

Ljusstrålen Under FärdIbland är det enkelheten som är vackrast...Någon som har semester? =) Första dagen kan vara magiskt, på fler än ett vis.

A Presto!

Box-Kväll Ikväll

Ja, jag hade ju lånat ut x antal boxar, och när jag fick tillbaka några av dem (saknar fortfarande bland annat Gilmore Girls säsong 6 och Vänner säsong 10) så var de i ett allt annat än i det ursprungsskick de hade när de lämnade mitt hem. Klart som fan jag blir förbannad!! Speciellt när jag inte sa någon när jag fick tillbaka ett par andra Vänner-boxar och det visade sig att säsong 9 var både repig/hackig samt skadat ytterfodral, utan gav bara min åsikt.

Men nu, en GG-säsong är ju inte gratis och det är ju inte så att pengar växer på träd. Dessutom har jag köpt de flesta med julklapps-, födelsedagspengar för att ha köpt något vettigt. När då den säsongen första jag kollar på hackar på flera ställen i de flesta avsnitt (man kan tom se reporna så det är förstårligt) och även de smala platsfodralen ser ut att ha använts som tallrik, och sen nästa säsong har ett upprivet ytterfodral samt saknar en skiva i det första smala fodralet jag öppnar (visade sig sakna inte bara 1, utan 2 (!) skivor när jag öppnat alla) så är det ju inte konstigt att jag blir förbannad.

Kan man inte hålla ordning och vara rädd om sina egna saker, det är något jag skiter fullständigt i, men att inte vara rädd om saker man lånar - det är bara respektlöst. Att sen ha mage att säga att man inte tänker ersätta boxen eftersom det 'bara' fattas 2 skivor... ja, det har jag inte ens ord för. Vad fan ska till lixom?! Det är ju inte utan att man undrar.


Efter många om och men, tror jag nu att dessa 2 säsonger ifråga kommer att ersättas. Kommer inte ge mig. Jag ska ha 7 Gilmore Girls boxar i min bokhyllan som är i lika perfekt nyskick som de var när de lämnade min bokhylla i mars. That's it!

Av den ena tjejen  - som tydligen fortfarande har GG sägong 6 - fick jag ett sms ca 1h efter första sms:et imorse) att hon nu hade kollat igenom boxen med sin mamma (jo, ni läste rätt) och att den var i bra (skiter jag fullständigt i, den ska var i det skick den lämnades ut i, inte 'bra', va fan det nu betyder) skick. Jamen, jaså, på så vis... ja, men då får väl jag oxå ta och kolla igenom den med min mamma. Det är bara det att en säsong är ca 15timmar!!! Ja, ni hör ju logiken själva.

Så, det jag skulle komma till var att jag ikväll var tvungen att ha 'box-kväll'. Måste ju se igenom det jag fick tillbaka, både boxar och 2 lösa filmer (varav den ena är brordotterns, så det är bara att hålla tummarna då broder Tuck blir på ännu värre humör än mig gällande sådant här) för att kontrollera att allt är ok LR om jag måste ta tag i saken ytterligare en gång *hoppas inte*. Vet ju redan vad jag tycker om ytterfodralet till säsong 1, men om alla skivor fungerar som de ska så orkar jag inte strida för det. Jag tror min åsikt är väldigt klar ändå.

Fortsättning följer, jag hoppas på uppföljning och slutfas redan på senast torsdag via budet (och förbundsförvalten *L*) 'broder'.

A Presto!

Ps. Svar 'ett rungande JA', det är nu totalt låneförbud från detta håll.

Ett Stenbord i Toscana

Jag vill oxå sitta vid ett stenbord i Toscana... det hade varit hur skönt som helst, absout inget jag hade tackat nej till att få göra på obestämd tid
A Presto!

Efter 1000, Vad Händer Nu?

Insåg precis när jag uppdaterade sidan för min blogg att jag nu har gjort  inlägg! Öh... hur gick det till?! Fråga inte mig...

Nästan så att jag vill säga 'GRATTIS' till mig - jag orkade hålla igång något som från början enbart var menat som en kanal för ventilering.

Men jag känner nu, såhär vid eftertanke, att min blogg har varit så mycket mer än så. Den har haft sitt huvudsyfte - att låta mig avreagera mig - helt klart, men även en del del bilder, resor, vänner, citat, nostalgi och humor. Samtidigt som jag kunnat dela med mig av mina åsikter såsom tex nu senast: rökande gravida blivande mammor. Dödstraff och Annika Ö har också förekommit.. mer än en gång faktiskt. Men jag har även delat med mig av bra musik, roliga klipp, bilder av alla de slag, viktiga nyheter och som i det inlägg som faktiskt blev nr 1000 - berättelsen om Elias, pojken med leukemi.

Jag är tacksam för att just ett sådant viktigt inlägg som det om 'Elias har cancer, men cancern har inte honom' fick bli just det tusende inlägget. Nu är jag på 1000 + sidan, och för att visa på det kommer här en stjärna tillägnad Elias.


A Presto!Elias Har Cancer, Men Cancern Har Inte Honom

Var ikväll inne på google och letade lämplig bild för ett inlägg till Tess. Mitt sökord var 'vänner / friends' och hur det kom sig så hamnade jag inne på en blogg som visade sig vara en familjs ventilation under sin sons sjukdomstid. Han fick tyvärr akut lymfatisk leukemi som 9-åring. Bloggen är - tror jag - förutom en chans för familjen att kunna ventilera sig även en stor tröst för övrig släkt o vänner, samt också en kunskapskanal för människor som sorgligt nog hamnar i liknade situation. En familjs styrka att skriva av sig av den jobbiga vardagen kan för en annan familj vara guld värd. All heder åt denna familj, och har ork, tid och energi att dela med sig.

Bloggen börjar med en bakgrundsbeskrivning och sedan en rubrik/förord som lyder:

'Elias har cancer, men cancern har inte honom'

Det tyckte jag var så fint skrivet. Så klockrent, det är ju precis så det är. Så man måste se det för att orka i svåra situationer. Det var de inledande orden som fick mig fast. Trots att jag inte känner, LR ens hört talas om, denna familj innan.

Jag blev dock lite nervös när det sista inlägget var från senhösten 2009. Men när jag sansat mig lite så insåg jag att jag hamnat på en random sida till följd av mitt bildsökande. På bloggens startsida fanns uppdateringar från i år, 2010, och så sent som nu i juli. Har du en stund över så gå och ta del av denna lille (får man nog inte säga så han hör *L*) pojke bravader och livsglädje - även när 'tv-spelet är dumt' och han har stora kliande utslag som följd av sjukdomen och medicinering.

Du kommer till bloggen genom att klicka här

Det gäller att ta vara på tiden, något som en bild från bloggen fick mig att tänka på. Hur många gånger har man inte ställt sig frågan; vart tog tiden vägen?


Lev i nuet - Var rädd om din omgivning....

A Presto!

Laugh, And Live Longer

Om någon, någon dag skulle ha en dålig dag så hoppas jag att de hittar hit till min blogg och ser detta klipp =)

Mina 2 personliga favoriter är:
* Killen som låter som en LP som fastnat (ca 2min in, som värst ca 2.20)
* Mannen som man kan tro får en avsugning utanför bild (ca 1min in)


A Presto!

True Love

This is my true - and biggest - love in lifeA Presto!

Våga Hata CSN

Eftersom jag verkligen ogillar csn har jag alltid undvikit ini det längsta att behöva ha något att göra med dem överhuvudtaget.

Och som ett (djävligt otrevligt) brev på posten förra veckan kom nästa dråpslag i mitt liv... denna gång, givetvis, från csn. Jag har ringt och - försökt - pratat med dem för att försöka få rättsida på saker och ting. Förklarat att vissa saker inte är mitt fel och omöjligt kan stämma. Men det visade sig vara ett mycket onödigt samtal och slöseri med min tid.

Organisationen CSN står tydligen över andra stadgar och allmäna 'what-to-do' i vardagliga situationer. Jag orkar inte gå igenom vad det hela handlar om, och inte heller göra det till allmän beskådan, men I'm seriously pissed off!!!

(bild från här)
A Presto!

4år Och Redan i Puberteten

Stackars lilla flicka! Ja, det var min första tanke när jag läste om 4-åringen som kommit ini puberteten aaaningen för tidigt.

Alla - ja, tror faktiskt det gäller både tjejer o killar - som har varit i kontakt med en tjej i puberteten och tagit del av om så bara en liten del av helvetet som följer, har nog medlidande för den lilla flickan ifråga.


Bland annat kan man läsa att:

– Vi märkte att hon fick ont i magen runt den 20 varje månad. Så ont att hon inte kunde gå till dagis. Hon fick också flytningar och humörsvängningar, säger Lisa. Pendlingarna har gjort att dottern kan vara svår att kommunicera med:

– Hon blir lätt förnärmad och börjar gråta. En gång hittade hon ingen sked när hon skulle äta gröten och bröt ihop fullständigt. Det är så hemskt, man kommer ju själv ihåg den där perioden.

Lina är förstås för ung för att exakt veta vad som händer, men hon förstår att det är fel.

– Hon säger: ”Mamma, nu är det blod i trosorna igen”.

A Presto!


RSS 2.0