FrämlingsFientlighet i Sverige

Vart är Sverige på väg, det är en fråga som jag anser vara helt motiverad att ställa sig själv emellanåt.

Det har ju varit aningen turbulent på sistone vad gäller frågan om främlingsfientlighet. Först så gick ju SD's partiledare Jimmy Åkesson ut med diverse uttalande av rasistik karaktär, sedan så erbjöds han vara med i TV4's komedihalvtimma 'Parlamentet', ett erbjudande som sedan drogs tillbaka för att man inte ville ge SD tid i TV. Direkt efter gick programledaren Anders S Nilsson ut i media och anklagade TV4 för hyckleri eftersom kanalen samtidigt väljer att sälja reklamtid under valkampanjen. Förvirrad någon?
                                   
Hela incidenten med de ensamkommande flyktingbarnen, som skulle få bo i vandrarhemmet i Vellinge kommun (en kommun som för övrigt måste ha den bästa slogan o kommunskylt i Sverige? 'Där Livet Är Friare' *L*) är ju oxå en bidragande faktor till hur Sverige uppfattas. Sedan kanske det var lite orättvist emot Vellinge, eftersom det tydligen var så att endast ett 100-tal av Sveriges alla kommuner sagt 'ja' till att ta emot flyktingar. 
                                 
Senast igår så läste jag i tidningen att SD är klart över riksdagsspärren på 4%. Enligt senaste Sifoundersökningen så får partiet ca 5.8% och är därmed större än både KD och Centern.

Detta innebär även att SD kan komma att hamna i en nyckelposition, dvs hamna i en vågskål när det kommer till vilken sida som kommer att ta makten i kommande val - eftersom varken alliansen LR de rödgröna har egen majoritet.

Som tur är, är det ju trots allt ett tag kvar till nästa val... men det är ju inte utan att man som sagt funderar, vart är Sverige på väg?

A Presto!

Kommentarer
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Frågan du bör ställa dig är vart är Europa på väg ! Nämn ett land i EU som har en generösare migrationspolitik än Sverige. Nämn ett land inom EU som är mindre främlingsfientligt än Sverige ? Alltså EU är inget Sverige ska tillhöra !

2009-11-20 @ 16:56:21
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0